Waarom krijgen zieke mensen industrieel bewerkt voedsel in plaats van zongerijpte krachtvoeding?

Kan een arts of iemand anders mij uitleggen waarom kankerpatiënten geïndustrialiseerd bewerkt voedsel krijgen in plaats van zongerijpte krachtvoeding zoals de natuur het heeft voorzien voor de mens?

Zie jij ook dat de epidemie van slopende ziekten toeneemt?

Twee derde van de volwassenen is te zwaar. We zien een epidemische groei van slopende ziekten in het hele land. We kunnen niet vasthouden aan het huidige niveau van zorg met de epidemie die we creëren met ons dieet en onze levenskeuzes. Diabetes, artritis, hartziekten, dementie, obesitas en kanker spelen mee in 70% van de sterfgevallen. Alle gegevens wijzen uit dat 70% van de sterfgevallen gerelateerd is aan voeding, levensstijl en onopgeloste trauma’s en biologische conflicten. Dit is nochtans te voorkomen. Het is altijd samenhangend met het cultiveren van een emotioneel evenwichtig bewustzijn.

De meeste kinderen krijgen al tekenen van vetopbouw in hun aderen als ze 10 jaar oud zijn. Dat is de eerste fase van atherosclerose en leidt uiteindelijk tot hartaanvallen, diabetes en beroertes. In onze gezondheidszorg gaan we uit van het ziektemodel. We behandelen zieke mensen. We houden ons niet bezig met het voorkomen dat mensen ziek worden. Is het daarom dat een kankerpatiënt in het ziekenhuis een boterham met margarine en een kop koffie krijgt in plaats van zongerijpt krachtvoedsel?

De gevaren van industrieel bewerkt voedsel

Al die chronische ziekten, ik maak me zoveel zorgen. Maar wat de risico’s betreft, is voedselkeuze en emotioneel evenwicht belangrijker dan niet roken. Als ik één ding duidelijk kon maken aan degenen die op zoek zijn naar de oorzaak van diabetes, verstopte aders, hoge bloeddruk, kanker en obesitas, zou ik het kort en krachtig doen. Het is het voedsel, het is wat we eten! Momenteel heeft een op de twee te maken met een vorm van overgewicht. Er is duidelijk een probleem met ons voedsel. In de komende decennia krijgt een op de twee te maken met diabetes.

De overheid en, de media zien vooral tekort aan beweging en voedsel met geraffineerde suiker als oorzaak van diabetes. Dit is ten dele waar, maar niet het gehele verhaal. Het is een afleidingsmanoeuvre om de echte oorzaak van diabetes en andere chronische ziekten te verdoezelen. Simpel gezegd wordt Diabetes, hart- en vaatziekten, kanker niet veroorzaakt door het eten van veel koolhydraten, en ook niet door het eten van suiker tenzij in pure geraffineerde vorm. Diabetes wordt veroorzaakt door een dieet dat het vetgehalte in het bloed opbouwt. Ik heb het over een “normaal” dieet van vlees en dierlijke producten, geraffineerde oliën en geharde vetten zoals margarine. Kijk naar het spierweefsel in het menselijke lichaam, en je ziet dat ze kleine vetdeeltjes opbouwen die insulineweerstand veroorzaken. Dat betekent dat de suiker die in natuurlijk voedsel zit niet in het weefsel kan komen. En dus bouwt het op in het bloed en dat is diabetes. Waarom wordt de waarheid over onze welvaartsziekten door overheidsinstanties verzwegen? (tussen haakjes, de kleine vetdeeltjes die zich opbouwen langs weefsels is niet afkomstig van de goede verzadigde vetten zoals kokosolie of gheeboter, deze zijn altijd vloeibaar bij een temperatuur boven 25°C). En het menselijke lichaam heeft een temperatuur van 36,7°c. Gezonde verzadigde vetten als oorzaak van hart- en vaatziekten is een leugen dat onderhand nu wel ontkracht is.

Ik heb nog nooit gehoord dat vlees en geraffineerde oliën een veroorzaker was van diabetes. 

We hoorden altijd dat het veroorzaakt werd door suiker of obesitas. Gewichtsverlies-chirurg Dr. Davis was het ermee eens. Men denkt dat diabetes door koolhydraten komt. Er is een groot onderzoek gedaan naar 500.000 mensen en koolhydraten hadden het tegenovergestelde effect. De consumptie van koolhydraten had het tegengestelde effect. Met andere woorden, hoe meer koolhydraten, hoe minder diabetes. Vlees toonde een sterk verband. Het zetmeel, de koolhydraten zijn goed voor je. Ze zijn niet slecht voor je. Dit idee dat je van koolhydraten dik wordt is belachelijk, tenzij het geraffineerde koolhydraten zijn van genetisch gemanipuleerde gewassen.

Koolhydraten op zichzelf kunnen je niet dik maken. Een opslag mechanisme in onze spieren en lever slaat koolhydraten op, dat is glycogeen. We eten koolhydraten en slaan ze op of verbranden ze. Als je slechte vetten en dierlijke producten eet, gaat het direct naar jouw vet. Je lichaam kan koolhydraten niet omzetten in vet, tenzij je teveel calorieën en geraffineerde suiker eet. Obesitas is het gevolg van het nierverzamelbuizen syndroom, industrieel bewerkt voedsel wordt een doodvonnis. Je kans om kanker te krijgen is veel hoger. Je krijgt gegarandeerd diabetes.

Ik kijk in het ziekenhuis om me heen en zie mensen aan dialysemachines, al die zieke mensen. Bijna iedereen is daar als gevolg van wat ze eten. Neem een suikerkoekje. Deze geraffineerde suiker trekt je aan als een Trojaans paard. Maar in het koekje zit ook een enorme hoeveelheid bakvet of geraffineerde olie. Daar wordt je dik van en dat leidt tot diabetes. Deze slechte vetstoffen verstoppen de receptoren van de cel waardoor het geen suiker meer kan opnemen. Het vette voedsel ( slechte vetten), niet zozeer de suiker. Niet dat de geraffineerde suiker goed is, er zitten geen voedingsstoffen in, geraffineerde suiker is echt niet gezond, dat is waar. Het zijn onnodige calorieën. Maar als je suiker eet, zie je niet gelijk ontstekingen ontstaan in het lichaam. Als je suiker eet, wordt er geen plaque gevormd in je aderen. Als je suiker uit zongerijpte voeding eet, slaat je lichaam het gewoonlijk meestal op als glycogeen of wordt het verbrand als voedselrijke calorieën.

Deze focus op suiker heeft de aandacht afgeleid van de echte oorzaken van onze welvaartsziekten. Vlees (zuivel, eieren, varkensvlees, kalkoen en kip)en industrieel bewerkte vetten en oliën. Mensen moeten dit begrijpen. Als hun kind diabetes krijgt verliezen ze 19 jaar van hun leven. Het gaat dus over een zaak van leven of dood. Wist je dat slechts 10% van alle diabetes is veroorzaakt door geraffineerde suiker, de overige 90% van diabetes wordt veroorzaakt door dierlijke eiwitten en bewerkte vetstoffen. Frituurolie en geraffineerde palmolie zijn verschrikkelijk giftig voor je lichaam.

Daniël The Healthman

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf

Je bent veel meer dan je denkt

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *