Waarom light- vetten, light- voedsel en light- drankjes je gezondheid ondermijnen

gezondheid ondermijnen

De voedingsindustrie is erin geslaagd om voedingsmiddelen aan te bieden waarin geen vet en suiker aanwezig is.

Als consument verwacht je dan dat je jezelf geen beperking meer moet opleggen of je eetlust onder controle moet houden. Deze voeding voeding zit echter vol met vetvervangers, water en kunstmatige zoetstoffen samen met een heel scala aan smaakversterkers, zodanig dat de smaakpapillen op je tong denken dat het om echt voedsel gaat. 

Deze misleiding verstoort de gehele stofwisseling, immuniteit en je hormoonhuishouding. Het is een grote oorzaak van lichaamsvervuiling en dit gegeven ligt mede aan de basis van hart- en vaatziekten, diabetes, degeneratieve zenuwaandoeningen en kanker. Door gelatine en emulgatoren toe te voegen aan water, kan men het water doen veranderen in een vetachtige substantie waaraan er vervolgens additieven en smaakversterkers aan worden toegevoegd. Het heeft echter totaal geen voedingswaarde voor het lichaam. Er zijn voedselimitaties waarbij gemodificeerd zetmeel wordt gebruikt als vetvervanger. Het zetmeel wordt bij dit proces behandeld met zuren en enzymen uit schimmels.

Ook andere bewerkingen van eiwitten en koolhydraten om een smeuïg namaakvet te produceren, zijn niet zonder gevaar voor de gezondheid. Het risico op lekkende darm, diarree en anale lekken vergroot. Dit namaakvet is ook maar één molecule van plastic verwijderd. Het lichaam kan dit echt niet verteren net zoals het margarine ook niet kan verteren.

Het zelfregulerend vermogen van het lichaam

Ons lichaam heeft een accuraat zelfregulerend mechanisme dat constant de behoefte aan calorieën meet dat je uit een maaltijd kunt halen en zich aanpast aan de veranderende omstandigheden waarin je leeft. Als je lichaam genoeg energie heeft gekregen uit je voeding, sturen de spijsverteringsorganen een seintje naar de hersenen met de boodschap dat aan alle energiebehoefte is voldaan. De zenuwuiteinden produceren dan hormonen die je behoefte aan voedsel doen stoppen. 

Als je bijvoorbeeld een bepaalde maaltijd eet met veel lege calorieën zoals light-voedsel of light-drinks met toegevoegde kunstmatige zoetstoffen, dan zal je lichaam jou gaan verleiden om bij de volgende maaltijd meer te gaan eten. Omgekeerd zal je lichaam je minder eetlust geven als je een maaltijd met meer calorieën hebt geconsumeerd dan je nodig hebt. We hoeven alleen maar naar ons lichaam te luisteren en ernaar te handelen.

Het lichaam probeert om onder alle leefomstandigheden je energiedistributie in evenwicht te houden en is zich constant bewust hoeveel energie het nodig heeft. Als je jezelf uithongert en je lichaam niet voldoende calorieën geeft (zoals light- producten dat doen), zul je de volgende dag op zoek gaan naar nog meer voedsel, en de dag erna nog meer… Voeding met veel dierlijk eiwitten maakt je dik. Terwijl voeding met een laag caloriegehalte ervoor zorgt dat je evolueert naar totale uitputting door het uithongeren van alle lichaamscellen en dit terwijl je lijdt aan overgewicht.

Je houdt je lichaamsintelligentie voor de GEK!

Veel mensen vragen zich dan ook terecht af waarom light-producten niet helpen om af te vallen. Voeding met weinig calorieën, dus met weinig energie vertraagd de stofwisseling en put je uit. Het lichaam krijgt het steeds moeilijker om light-voedsel te verteren en gewicht te verliezen, en realiseert zich dat het beroofd wordt van energie. Je lichaam stuurt boodschappen naar de hersenen om eten te gaan zoeken dat energie bevat. Energie uit zongerijpte complexe koolhydraten helpen jouw lichaam om de serotonine, endorfine, dopamine e.a. op peil te houden. Light-producten bevatten geen zonne-energie en verstoren de synergetische werking van de hormonen en neurotransmitters. Light-producten maken je rusteloos, humeurig en chagrijnig.

Om je beter te gaan voelen, ga je meer eten van het energieloze voedsel dan dat je normaal zou doen. Het lichaam kan het echter niet verteren en zal het omzetten in vet, afvalstoffen en toxines. Dit is een natuurlijke reactie, dit geldt ook bij onze geliefde kinderen die steeds meer lijden aan overgewicht. De angst om teveel calorieën te eten kan de spijsvertering volledig blokkeren, waardoor het voedsel omgezet wordt in toxisch afval. Dit geeft nog meer problemen met de stofwisseling en veroorzaakt verstoppingen in het lichaam.

Onze spijsvertering is alleen geschikt om de volle calorieën te verteren van natuurvoeding met zonne-energie en die vinden we terug in zongerijpte groenten, fruit en granen. Eten van light-voeding neemt je energie weg. Light-voeding en -drinks, geraffineerde voeding, met chemicaliën bewerkte voeding bevat geen zonne-energie. En het is juist deze energie die het lichaam het hardst nodig heeft.

Geraffineerde voeding bevat veel lege calorieën die het lichaam eveneens niet kan verteren. Deze voeding verstopt de darmen door de vorming van afvalstoffen en toxines. Eens de dikke darm vol is met afvalstoffen en toxines (en extra kilootjes), gaan deze schadelijke stoffen samen met het overgewicht zich gaan verspreiden naar andere delen van het lichaam.

Deze gewichtstoename kan je verleiden om een streng caloriearm dieet te volgen met steeds minder succes en de vorming van steeds meer afvalstoffen en toxines die geleidelijkaan dieper in de weefsels binnendringen en je kwetsbaar maken voor infecties en ontstekingen. Je komt in een vicieuze cirkel terecht. Je spijsvertering verzwakt en is uiteindelijk zo zwak dat je zelfs geen gezond en vers voedsel meer kunt verdragen. Mensen met zwaarlijvigheid of obesitas die in deze fase terechtkomen, zullen dan klagen dat ze steeds bijkomen, ook al eten ze bijna niets meer.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *