Wat doen stimulerende middelen?

stimulerende middelen

Wat doen stimulerende middelen?

Heb je jezelf al eens de vraag gesteld hoe het lichaam een energieboost verkrijgt als je stimulerende middelen zou gebruiken?

En vanwaar komt dan deze energieboost vandaan op het moment dat het lichaam het kalmer aan wilt doen?

Stimulerende middelen zoals koffie, zwarte thee, sigaretten hebben geen echte energie op zichzelf. Andere stimulerende dranken zoals frisdranken en geconcentreerde energiedrankjes die je energiepeil boosten, bevatten geraffineerde suikers en lichaamsvreemde chemicaliën. Maar deze suikers zijn geraffineerd en lege calorieën geworden voor het lichaam. bHet lichaam kan er niets mee doen behalve alleen maar calcium uit de tanden en de botten halen om het verzurend effect van deze stimulerende middelen te neutraliseren. De begeleidende voedende mantelstoffen van deze suikers zijn verwijderd door industriële bewerking waardoor het lichaam moeite heeft om ze te verteren. De pancreas moet overuren kloppen in ongunstige situaties. Daarmee bedoel ik op een moment dat het lichaam juist NOOD heeft aan rust.

Het is absoluut geen teken van liefde voor je eigen lichaam, als je jouw lichaam met een stimulerend middel dwingt energie op te wekken. Het lichaam heeft steeds een gegronde reden als het kalmer aan wilt doen, maar wij luisteren niet naar ons lichaam.  Is het je nog niet opgevallen dat de meeste mensen in de geïndustrialiseerde wereld op een bepaalde dag in hun leven ernstig ziek worden? Nou ja, stimulerende middelen zijn één van de grote risicofactoren dat de ontwikkeling van ernstige ziektes in de hand werkt.

Het gevaar van geraffineerde suikers

Het lichaam kan deze geraffineerde suikers niet opslaan als lichaamseigen glycogeen (lichaamseigen lange suikerketen) dat in de spieren en de lever kan worden opgeslagen als reserve suiker. Dus alle lichaamscellen krijgen deze suikers onmiddellijk te verwerken via de extra door de pancreas geproduceerde insuline. Maar de lichaamscellen vinden het echt niet leuk om deze zure glucose te moeten opnemen, omdat deze geen voedende waarde heeft voor de lichaamscellen.

Bovendien worden bij de stofwisselingsprocessen van deze geraffineerde suikers zoveel giftige toxines gevormd dat de lichaamscel moeilijk kan verwijderen omdat de voedende mantelstoffen van deze suikers zijn verwijderd. Verzuring in de cel is het gevolg en dat bemoeilijkt de celademhaling. De citroenzuurcyclus in de mitochondriën van de cel om energie te verkrijgen verloopt letterlijk chaotisch. Op een bepaald moment loop je het risico dat de lichaamscellen gaan weigeren om insuline op te nemen om te voorkomen dat glucose van geraffineerde suikers zou binnengelaten worden en kiezen resoluut voor hongersnood.  Als een lichaamscel weigert insuline op te nemen, heeft deze cel geen beschikking meer over glucose, eiwitten en vetten en komt de stofwisseling en energieproductie verder in het gedrang. Dit is mede een geheime oorzaak van insulineresistentie, hart- en vaatziekten, kanker en diabetes. (Er zijn nog andere oorzaken die een cumulatief effect hebben)

Dit is nog niet alles

Stimulerende middelen zijn ‘zoet’ in gebruik, maar hebben schadelijke effecten op het zenuwweefsel en de hormoonhuishouding, en dat is ‘bitter’. Zonder dat je het in de gaten hebt wordt je zelfs afhankelijk van stimulerende middelen. Neem bijvoorbeeld koffie of gebrande thee. Veel mensen hebben de gewoonte om elke dag verschillende koppen koffie, cafeïne houdende drank of thee te drinken om zich goed te kunnen voelen. Ga bij wijze van spreken eens een bepaalde dag absoluut geen koffie, thee of andere cafeïnehoudende drank nuttigen. Wat zou er gebeuren?

Waarschijnlijk is de kans groot dat je niet helder wakker zult worden, en na een paar uur misschien een dof gevoel in de hersenen gaat krijgen en/of een gevoel van algemene zwakte en gebrek aan energie in je hele lichaam. Na de middag gaan sommige mensen beginnen gapen, of anderen krijgen hoofdpijn of voelen zich neerslachtig.

Deze symptomen lijken veroorzaakt te worden door een gebrek aan cafeïne tijdens deze bepaalde dag, maar de grote waarheid laat in werkelijkheid zien hoe je hart en het zenuwweefsel is verzwakt door het stimulerend effect van koffie. Maar dan wordt er gezegd: ‘Het is toch normaal, iedereen drinkt toch  koffie of andere cafeïnehoudende drank’. De verkregen energieboost dankzij stimulerende middelen wordt veroorzaakt door krachtige reacties van je immuniteitssysteem, dat op zijn beurt langzaam maar zeker zal verzwakken. De ervaring dat je dankzij stimulerende middelen weer een toename van energie krijgt en helderheid in het hoofd, is in werkelijkheid een puur verlies van energie voor je lichaam.

Het stimulerend effect van cafeïne

Cafeïne is een stimulerend middel dat je lichaam in een toestand van hyperalertheid brengt. Als je echt teveel cafeïne binnenkrijgt, kun je last krijgen van klachten zoals slapeloosheid en concentratieproblemen. Cafeïne is een stimulerend middel dat de bloedtoevoer naar de hersenen zal doen toenemen en het hart sneller laat slaan. Het heeft veel gelijkenissen met de werking Adrenaline en noradrenaline. Cafeïne breekt de zenuw beschermende B-vitaminen af en leidt tot een toename van stresshormonen. De bijnieren komen onder meer stress te staan. Elke dag een een goede dosis cafeïne zal je lichaam in een toestand van aanhoudende stress en hyperalertheid blijven zonder dat je het in de gaten hebt. In feite verkeert het lichaam dan langdurig in een stadium van angst, angst werkt altijd restrictief op stofwisselingsprocessen en bewustzijnsverruiming. Als je te vaak cafeïne in je lichaam hebt, worden de bijnieren die adrenaline produceren overbelast. Dit kan leiden tot een chronische stresstoestand, het lichaam kan dan niet meer ontspannen. Een overmaat aan cafeïne kan leiden tot spanningshoofdpijn. Zelfs door het stoppen met drinken van cafeïnehoudende dranken kan er hoofdpijn ontstaan.

Veel mensen willen ’s ochtends als eerste een kop koffie drinken waarbij sommigen zelfs het ontbijt overslaan. Een ontbijt overslaan is niet gezond, je denkvermogen wordt minder en je emoties worden minder stabiel. Vervolgens cafeïnehoudende dranken blijven drinken zonder ontbijt zal je alleen nog maar opgefokter maken waarbij je steeds moeilijker gaat kunnen concentreren. Je lichaam ervaart honger op celniveau en gaat alle opgeslagen energie reserves moeten aanspreken om aan energie te geraken. Maar na deze opleving van energie voel je jezelf meer uitgeput, leeg en is de kans op een inzinking alleen maar groter geworden. Bovendien is cafeïne nog eens sterk waterafdrijvend. Begrijp je al wat er in je lichaam gebeurt als je cafeïne in combinatie met geraffineerde suikers consumeert? Ja letterlijk, je vervuilt je lichaam.

Cafeïnevrije koffie

Ook cafeïnevrije koffie bevat nog steeds cafeïne, maar in mindere mate. Echter deze koffie wordt van meer zuurvormende koffiebonen gemaakt dan de gewone koffiebonen die rijker aan cafeïne zijn. Het zijn sterke zuren die eveneens schadelijk zijn voor het zenuwweefsel en tevens leiden naar brandend maagzuur, osteoporose, glaucoom, reumatoÏde artritis en alle aandoeningen op het zenuwweefsel. Bovendien zal cafeïnevrije koffie meer irritatie veroorzaken op de wanden van de slagaderen en haarvaten waardoor de LDL cholesterol gaat stijgen. Als je echt niet zonder koffie kan, drink dan beter gewone onbewerkte koffie, probeer wel te minderen met koffie.

Gelukkig zijn er nu betere koffiesoorten op de markt zonder schadelijke en vervelende  bijwerkingen. Met toevoegingen van immuniteit versterkende paddestoelen. (Je vind het op internet: www.thewholefoodfarmacy.com).

Conclusie: Cafeïne is giftig voor het zenuwweefsel waarbij de immuniteit heftig reageert en jou een een energieboost geeft. Op termijn verzwakt de hormoonhuishouding en de immuniteit, en worden je zenuwen aangetast.

Overstimulering van je lichaam is schadelijk

Van een bepaald voedsel teveel eten, regelmatig snacken, negatieve emoties vasthouden, competitie, te hard werken, buitensporige seksuele activiteit, angsten en stresssituaties, geïndustrialiseerd voedsel enzovoort leiden steeds naar aanhoudende overstimulering en hebben hetzelfde effect als stimulerende middelen. Het lichaam heeft een geest nodig om zijn bevelen op te volgen en gaat in een poging om te voldoen aan de toegenomen eisen dat de gastheer stelt, zelf beginnen met overproductie van eigen stimulerende stoffen. De productie van adrenaline, noradrenaline, cholesterol, cortisol, prolactine, interleukine, endorfines enzovoort wordt opgedreven omdat zij nodig zijn om de essentiële activiteiten van het lichaam in stand te houden. Maar op deze wijze lichamelijke energie verspillen door het voortdurend misbruik van de natuurlijke stressreactie van het lichaam zal met de tijd een zware tol eisen van zowel de geest als het lichaam zelf. Totale uitputting en zware ziektes! Stresshormonen en stimulerende middelen hebben de eigenschap om bloedvaten samen te trekken van de spijsverteringsorganen.

Het vermogen van het lichaam om voedsel te verteren en op te nemen vermindert. Dit heeft tot gevolg dat je lichaam niet voldoende meer in staat is om afvalstoffen en toxines op te ruimen. De darmflora krijgt onverteerde voeding waardoor destructieve bacteriën en gisten deze onverteerde voeding gaan afbreken en er een schadelijke bacteriële of fungale overgroei ontstaat. Hierbij worden zeer giftige toxines gevormd die in de bloedstroom en lymfe terechtkomen. Deze giftige toxines hebben een sterk activerende invloed op de immuniteit waardoor iemand hyperactief kan worden. Het gevolg is dat acute en chronische infecties en ontstekingen aan de voordeur staan te wachten, omdat de energiereserves van het lichaam in deze condities nog meer achteruitgaan. Deze logische ziekten als gevolg van aanhoudende overstimulering van het lichaam, zal het lichaam zodanig verzwakken dat het nog nauwelijks in staat zal zijn om goed te functioneren.

Het lichaam gaat in overleving

Het lichaam zal vervolgens niet meer luisteren naar de gastheer, en zijn overlevingsmechanismen gebruiken door jou echt ZIEK EN BEROERD te maken. Dit doet het lichaam om te voorkomen dat je er letterlijk dood bij zou neervallen,  omdat het merkt dat jij maar verder blijft doorgaan met het uitputten van je eigen energiereserves zonder te rusten. Door jou ziek te maken staat je lichaam nog altijd aan jouw kant, en kan het zijn laatste beschikbare energie nog gebruiken om de giftige toxines af te breken en te verwijderen uit de gebieden waar ze zich hebben opgestapeld, al dan niet met een infectie of ontsteking. Maar in onze geïndustrialiseerde wereld bestaat er toevallig een dood leuke manier om alle ziekten symptomatisch te bestrijden zonder de oorzaak van het weglekken van energie aan te pakken. Dit heeft tot gevolg dat het zelfgenezend mechanisme van het lichaam volop wordt tegengewerkt. Het lichaam zal vervolgens in de ene na de andere ziekte crisis terechtkomen en wordt de weg vrijgemaakt voor de ontwikkeling van chronische ziektes en pijn met allerhande complicaties, denk maar aan een uitgezaaide kanker. Stimulerende middelen gaan sterke gezonde mensen veranderen in zwakke, vermoeide en chronisch zieke mensen.

Warme groetjes, 

Daniel

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *