Elke dag hoor ik mensen tegen me zeggen: “Daniël, leef maar op jouw manier, maar ik wil blijven genieten van de lekkere dingen die jij niet wilt. Jij gaat mij dat niet afpakken.” Dan vraag ik me af, wat bedoelen ze eigenlijk met ‘genieten van hun lekkere dingen’?

Ik denk dat ze niet echt weten of beseffen hoe ik echt geniet van zongerijpte voeding in zijn oorspronkelijke staat. De pure natuurlijke smaken zoals de natuur het bedoeld heeft. Moet ik volgens hun definitie van genieten gaan leven?

Ik zie echt het nut niet in van alcohol drinken, heb geen behoefte aan distractie in de geest. Wat voegt alcohol eigenlijk toe aan het lichaam? (Ik zeg niet dat je nooit een glaasje wijn of een biertje mag drinken.) Ook begrijp ik absoluut niet waarom mensen stimulerende middelen consumeren ter compensatie van energieverlies of om welke andere reden dan ook.

Ik heb altijd een voldaan gevoel en genoeg energie. Ik zie ook het nut niet in van het eten van industrieel bewerkt voedsel met toegevoegde smaakmakers om dit onnatuurlijke voedsel toch smakelijk te maken.

Moet ik echt verslavende middelen gebruiken om van het leven te kunnen genieten? Ik geniet volop van mijn gelukshormonen die vrijelijk in mijn lichaam circuleren dankzij het voedsel dat ik eet. Samen met emotioneel evenwicht en een natuurlijke levensstijl zijn er geen verstoppingen in mijn haarvaten, bindweefsel en lymfe. Ik heb geen kunstmatige genotsmiddelen nodig, mijn gezonde lichaam produceert ze zelf.

Moet ik voedsel met geraffineerde suikers eten om energie te hebben? Moet ik bewerkte oliën vol transvetten, smaakstoffen en andere chemische toevoegingen eten omdat ze zo lekker smaken op de tong? Ze verstoppen de celmembranen en beschadigen de weefsels.

Dat verzwakt je, waardoor je gevoeliger wordt voor intoxicaties, schokken en andere biologische verstoringen, met ziekte tot gevolg. Moet ik verslavende dingen zoals kaas en zuivel eten, die zo verstoppend werken en een ideale voedingsbodem vormen voor een overgroei van microben in mijn lichaam? Moet ik echt chemisch vergif eten om te kunnen genieten? Je begrijpt, zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar oh, die heerlijke gerijpte vruchten en groenten, zoals de natuur ze bedoeld heeft, dat is pas genieten. Verse, gezonde groenten, boordevol zongerijpte fytonutriënten en antioxidanten die mijn witte bloedcellen en hormonen geven wat ze nodig hebben. Mijn lichaam is dan in staat om dagelijks alle metabolische afvalstoffen te zuiveren en te ontgiften, en zoveel mogelijk te recyclen wanneer weefsels hersteld worden.

Het metabolisme in mijn lichaam verloopt in evenwicht. Als ik denk aan het plukken van heerlijke zongerijpte vruchten in mijn tuin, dan is dat voor mij echt genieten. Of de verse radijsjes die nu groeien in mijn serre, heerlijk!

Alle zogenaamde “gevaarlijke virussen en pathogenen” (die eigenlijk niet eens bestaan), of beter gezegd, een microbiële overgroei, hebben geen schijn van kans in mijn lichaam dat zuiver en schoon is dankzij PUUR VOEDSEL DAT IK EET ZOALS DE NATUUR HET HEEFT VOORZIEN.

Natuurlijk gecombineerd met het cultiveren van emotioneel evenwicht, het oplossen van biologische conflicten en vooral authentiek zijn en soeverein denken. In je kracht staan, noemen we dat.

En dan weet ik ook nog eens dat er feitelijk geen ziekteverwekkers bestaan; mijn lichaam activeert alleen bacteriën of exosomen als het dat nodig acht. Dus dit heeft altijd een doelstelling. Dat geeft volop rust, waarbij angst voor ziekte kan verdwijnen.

Denkt de overheid nu echt dat ze mij bang kunnen maken voor corona of de apenpokken? Echt waar, ik heb echt geen industrieel bewerkt voedsel nodig om te kunnen GENIETEN. Ik geniet ten volle van de zes smaken en zeven kleuren, specerijen.

Mijn tong met de smaakpapillen is zuiver, geen beslagen toestand. Ik heb dus geen chemische smaakstoffen nodig om voedsel te kunnen proeven. Ik proef puur natuur en dat maakt mij supergezond. Het smaakt gezond en mijn lichaam herkent dit voedsel.

Door het genieten kauw ik elke hap wel 30 keer. Veel speekselvorming, dus voeding die goed bevochtigd is door het speeksel en goed fijngemalen is door de tanden, omdat ik zo geniet van mijn voedsel. Ideale omstandigheden om de maagsappen en pancreassappen beter te laten indringen in de voeding en de spijsvertering goed op te starten.

Geen last van maagzuur dus. Daardoor kan het voedsel optimaal verteren, waarbij voedingsstoffen zonder problemen kunnen worden opgenomen en gemetaboliseerd. In feite geniet ik tweemaal: van de sensaties op de tong en vervolgens van de energie en warmte die ik verkrijg uit de metabolisering van dit voedsel.

Het lichaam kan dit door de natuur voorziene voedsel ook proeven en genieten. Alle chemische toevoegingen in industrieel bewerkt voedsel verzwakken de gezondheid en verstoren op den duur de volledige homeostase van het lichaam.

Gepubliceerd op 19/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Voedzame planten, gratis uit de natuur in overvloedHet voorjaar is aangebroken en de natuur biedt ons een overvloed aan jonge groei met ontgiftende eigenschappen. Het is wonderbaarlijk hoe verse daslook of brandnetels ons lichaam verrijken met goed opneembare mineralen en andere voedende stoffen; een ware boost voor onze gezondheid.Veel groenten die verkrijgbaar zijn in de winkel hebben aanzienlijk minder voedingswaarde als gevolg van uitputting van de landbouwgronden. Wilde planten daarentegen bieden een diepere smaak vanwege hun rijke gehalte aan voedingsstoffen. Bovendien zijn veel wilde planten altijd vers te vinden.Het is belangrijk om altijd zeker te zijn van de juiste identificatie [...]

    By Published On: 11/03/2024
  • Koolzaadolie is niet geschikt voor menselijke consumptieKoolzaadolie is de nieuwste manier om de spijsvertering en het metabolisme bij de mens grondig te verstoren, doordat het zonnebloemolie vervangt. Slimme media gebruiken nu oorlogen als excuus om de goedkope maar schadelijke koolzaadolie een grote afzetmarkt te geven, maar dit heeft niets te maken met gezondheid.Het probleem met koolzaadolie ligt in het feit dat het goedkoop te produceren is. Belangrijk om te weten is dat koolzaadolie absoluut niet verhit mag worden. De verwarming tijdens het productieproces en in huishoudens zorgt ervoor dat de natuurlijke omega 3-vetzuren in koolzaadolie omgezet worden in onnatuurlijke transvetten. [...]

    By Published On: 04/03/2024
  • De natuur draagt altijd het beste voor ons. Gedurende miljoenen jaren van natuurlijke evolutie heeft zich een voedingssysteem ontwikkeld voor elk levend organisme. Deze evolutie is vastgelegd in het DNA van de mens, wat impliceert dat het lichaam precies weet wat het nodig heeft. De schatten van de keuken, de specerijen, bevatten precies wat het lichaam nodig heeft. Meer aandacht schenken aan het luisteren naar het lichaam en minder aan het intellectuele meten en weten in het hoofd zou al een goede stap zijn om te begrijpen wat het lichaam werkelijk nodig heeft. Uiteindelijk weet de natuur altijd wat het [...]

    By Published On: 25/02/2024