Wat is nu eigenlijk het probleem met de LDL cholesterol? Geen.

LDL cholesterol transporteert essentiële vetzuren – basis omega vetzuren – tot aan de cel om de celademhaling goed te laten verlopen. LDL-cholesterol is daarom levensnoodzakelijk en mag niet verlaagd worden. Ieder medicijn dat de cholesterol verlaagt, verlaagt eveneens het transport van de essentiële basis omega vetzuren. LDL-cholesterol is niet slecht, maar levensreddend zie artikel Cholesterol. Het probleem is de industriële bewerking van oliën en vetten. Basis omega vetzuren worden hierbij geoxideerd en veranderen in transvetten. Alle flessen geraffineerde goudkleurige olie, margarine, geharde vetten zijn de slechte vetten die ons lichaam doen verstikken en hart- en vaatziekten, galstenen en kanker verergeren.

Je kunt het ook zo zien:

LDL Cholesterol transporteert essentiële basis omega vetzuren. Als deze vetzuren beschadigd zijn door industriële bewerking of verhitting worden deze ook door LDL getransporteerd tot aan de cel. Op deze wijze gedraagt LDL cholesterol als een gif-bezorger systeem en brengt giftige transvetten en andere vernietigende stoffen naar de weefsels. Daarom wordt LDL cholesterol ONTERECHT beschuldigd. Wees eveneens bewust dat het geoxideerde basis essentiële oliën zijn die de haarvaten en slagaders verstoppen, niet de verzadigde vetten.

Een toepasselijke vergelijking is de metafoor van de auto en de dronken bestuurder dat een ongeluk heeft veroorzaakt. De dronken chauffeur staat voor de geoxideerde essentiële basis omegavetzuren en de auto staat voor cholesterol. De grote benadering van alle hart- en vaatziekten organisaties en kankerinstituten samen met de farmaceutische investeringsmaatschappij is om de auto weg te doen – de cholesterol – in plaats van de juiste oplossing toe te passen: de verwijdering van de dronken chauffeur – de slechte geoxideerde essentiële basis omegavetzuren ofwel de transvetten. 

LDL cholesterol brengt essentiële omega’s tot aan de cel om de stofwisseling goed te laten verlopen, daarom is LDL cholesterol absoluut NIET SLECHT. 

STOP met het consumeren van geraffineerde oliën, margarine en geharde vetten, ze zijn 50X giftiger dan geraffineerde suiker en verergerend op onze epidemie, diabetes, nierproblemen, overgewicht. Ook bij kinderen.

Maak ook niet de vergissing met derivaat omega vetzuren. De cel heeft basis essentiële omegavetzuren nodig, in de verhouding van één deel omega 3 en twee tot drie delen omega zes. Basis omega 3 is alfa linoleenzuur, basis omega 6 is linolzuur. Linolzuur is zeer belangrijk bij de celademhaling. 

Maar teveel derivaten van omega 6 zijn schadelijk voor het lichaam behalve arachidonzuur. Teveel derivaten van omega 3 is eveneens niet goed. Visolie bijvoorbeeld draagt bij tot verhoging van de bloedsuikerspiegel. Het lichaam kan zelf derivaten aanmaken uit de essentiële basis vetzuren (en heeft er niet veel van nodig), maar niet omgekeerd. 

Daarom zijn essentiële basis omegavetzuren zo belangrijk. Daarom is het niet nodig om het LDL cholesterol te verlagen en is het totaal aan LDL helemaal niet zo belangrijk, wanneer het voedingspatroon voldoende onbewerkte essentiële basis vetzuren bevat. Daarom falen de cholesterolverlagende medicijnen, omdat deze medicijnen het beschadigde basis omega 6 niet genoeg verminderen.

Het menselijke lichaam heeft geen natuurlijke cholesterol sensor in het bloed. In tegenstelling met de spiegels van natrium, glucose, calcium, hormonen, enzymen e.a. spiegels in het bloed die accuraat worden gehandhaafd door allerlei mechanismen. De natuur heeft ervoor gezorgd dat er biologische sensoren mechanismen zijn waar het nodig is. Er bestaat geen noodzaak voor een cholesterol sensor, omdat het gehalte aan cholesterol in het bloed onbelangrijk is. In die zin wordt het duidelijk dat de LDL cholesterol zeer snel kan stijgen als er een interne bedreiging is ontstaan om deze af te wenden.

Maar als onze voeding gemanipuleerd wordt, industrieel bewerkt en grotendeels vernietigd wordt, dan kan cholesterol niets anders doen dan deze moordenaars naar de cellen te transporteren zo heeft LDL cholesterol de schuld gekregen van duizenden gezondheidsproblemen terwijl in feite de beschadigde essentiële vetzuren de schuldigen zijn. Bij gebrek aan linolzuur in onze voeding wordt het ziekmakend proces versterkt. Veel linolzuur in onze voeding is reeds aangetast of lichtjes geoxideerd  en daar ken het lichaam niets meer mee. Weinig artsen die daar aandacht aan geven.

Triglyceriden worden eveneens door cholesterol vervoerd, men spreekt dan van VLDL of very low density lipoine. Triglyceriden ontstaan ook door vetten en oliën industrieel te bewerken. De toename van triglyceriden is onafhankelijk van de cholesterolspiegel. Triglyceriden in natuurlijke vetten kunnen door de spijsvertering omgezet worden in monoglyceriden en vrije vetzuren. Deze verkrijgen dan meestal antioxidante en reinigende eigenschappen. Kokosolie is daar een mooi voorbeeld van. Maar de triglyceriden die ontstaan door industriële bewerking kan de spijsvertering bijna niet verteren.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *