Wat is oilpulling

Oil pulling is een oude remedie afkomstig uit de ayurveda. Het heeft een positief effect op de mondgezondheid en op de algemene gezondheid. Men maakt gebruik van zuivere oliën zoals sesamolie, kokosolie of olijfolie die toxines en afvalstoffen onttrekken aan de mond, de tanden, het tandvlees, de tong en zelfs uit de keel. Zo ontstaat evenwicht van de microbiële flora, zeker in de speekselklieren. 

Oil pulling wordt gebruikt om je lichaam te helpen ontgiften. Als het lichaam ontdekt dat het via deze weg echt kan ontgiften zal het veel gifstoffen richting de mond gaan sturen. Dus oilpulling als dagelijks ochtendritueel is een goed idee.

Lipiden uit deze oliën hebben de eigenschap om de vettige flexibele membranen van eencelligen zoals bacteriën aan te trekken en op te lossen. Het gaat vooral om bacteriën zoals bijvoorbeeld de Streptococcus mutans dat een overgroei kent door de toxische vervuiling en afval in de mond. 

Bacteriën en schimmels zijn nu eenmaal opruimers van toxines en afval. Oilpulling stimuleert de vernieuwing van het tandvlees en maakt dit gezonder. Vele stressfactoren verstoren de spijsvertering waardoor bij onvoldoende kauwen veel achterblijft in de mond. 

Residu’s van voedsel dat een chemisch proces ondergaat dat gisten en rotten wordt genoemd. Consumptie van koemelk en zuivel ofwel overconsumptie van dierlijke eiwitten veroorzaakt ook veel verzuring. Elke bron van vergiftiging heeft verzuring tot gevolg. Veel kauwen zorgt voor een speekselvloed en dat reinigt het gebit en het tandvlees. 

Met oilpulling worden veel giftige toxines en verzuring onttrokken uit het lichaam en vooral uit de mond. Tijdens de oilpulling stimuleren we de speekselklieren. Oilpulling heeft eveneens een positieve werking op de lymfedrainage. Het is belangrijk dat je de olie na oilpulling uitspuugt en je mond nog even goed spoelt, en zeker niet gaat doorslikken, want het zit vol toxische stoffen en afval. 

Als je kiest om kokosolie te gebruiken voor oilpulling, let erop dat je het niet uitspuwt in de afvalbak of de wc. Kokosolie stolt onder de 25°C en kan dan verstoppingen veroorzaken in de afvoerbuizen. Denk daaraan.

Terwijl je met oil pulling bezig bent kun je andere dingen doen om tijd effectief te besteden, zoals aankleden, ontbijt klaarmaken, douchen, scheren, gezichtsverzorging etc. Over het algemeen is het genoeg om twee koffielepels olie te gebruiken. 

Voel zelf aan welke hoeveelheid het prettigst aanvoelt in je mond. Het is beter om net voor de oilpulling je mond te spoelen met water om goed speeksel te kunnen vormen. Spoel na de oilpulling je mond ook goed met lauwwarm water. Je kunt daarna een glas lauwwarm water drinken met een beetje citroensap in.

Laat de olie goed door de mond bewegen gedurende een vijftal minuten, opbouwend na verloop van tijd tot tien minuten om daarna alles uit te spuwen. De olie langzaam tussen je tanden zuigen en duwen. Je kunt ook enkele kauwbewegingen doen. Let erop dat je niets doorslikt tijdens het oilpullen want het zit vol met toxines, afval en dode bacteriën. Gorgelen met olie raad ik zeker niet aan.

Na enkele minuten reeds verandert de olie in een witte schuimige vloeistof, vermengd met speeksel en afvalstoffen. De lipiden in de olie beginnen de giftige stoffen uit het speeksel en het tandvlees te onttrekken. Aangezien de olie in de gehele mond wordt doorgespoeld, worden toxines, afval en dode bacteriën geabsorbeerd vanuit de tanden, het gehemelte, de tong en het tandvlees. 

Als de olie dik en viskeus is kan het worden uitgespuugd. Kinderen vanaf vijf jaar kunnen ook beginnen met oilpulling. Een theelepel olie is voldoende voor ongeveer twee tot vijf minuten. Je kunt eventueel een druppeltje pepermuntolie toevoegen voor een betere smaak. In het begin kan het zijn dat je je een beetje misselijk gaat voelen, maar dit verdwijnt na een paar dagen.

Oilpulling zal geleidelijkaan je hele lichaam ontgiften waardoor je de eerste weken een reinigingsreactie van het lichaam kunt ondervinden. Misselijkheid, niet lekker voelen, gebrek aan energie, zere keel of het gevoel hebben dat je verkouden zal worden. 

Je kunt soms verergering hebben in de gewrichtsklachten, reuma, hoofdpijn, soms huiduitslag, rusteloosheid, overgeven, en slijmvorming. Oilpulling heeft een sterk ontgiftend effect voor het hele systeem dat zich in het begin kan uiten met symptomen zoals ik net heb geschreven. Maar nadien, na uitrusten of uitzieken volop levensenergie, levenslust en betere gezondheid.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *