Wat kies jij?

Als persoon geniet ik van mijn werk en mijn vooruitzichten. Daarbij hoef ik me niet te verantwoorden over wat ik allemaal doe in mijn leven en in mijn job. Ik ervaar mijn werk als vervullend en kan ervan genieten. Zo sta ik in contact met het universum en sta ik toe om de creativiteit stroom van het universum toe te laten en op vervullende wijze door mij heen te laten stromen. Zo ben ik bezig met een rooskleurige toekomst te creëren. En wat een ander denkt of zegt over mij is niet mijn zaak, behalve van de mensen die positieve reacties geven waarvoor ik natuurlijk uiterst dankbaar voor ben.

Of mijn jeugd nu afschuwelijk was of juist heel fijn, ik heb beide gehad, alleen: IK heb op dit moment de LEIDING over mijn leven. Ik kan kiezen om te blijven klagen en mijn ouders de schuld te blijven geven. Ik kan kiezen om aan de klaagmuur te staan omdat sommige mensen mij niet begrijpen. Maar het enige gevolg daarvan is dat ik mezelf steeds slachtoffer zal blijven voelen. Dus dat werkt niet. Op deze wijze kan het goede dat ik zeg te willen, nooit naar mij toe komen.  Mijn huidige gedachten bepalen mijn toekomst. De keuze ligt bij mij: ik kan een uiterst negatief en pijnlijk leven creëren of een vreugdevol leven creëren. Wat kies ik?

Negatieve ervaringen en trauma’s van vroeger worden door het reptielenbrein opgeslagen als je blinde vlek. Ik heb doelbewust gekozen om mijn blinde vlek open te breken door introspectie, hetgeen best erg heftig was, maar tegelijk ook bevrijdend. Op deze wijze heb ik mijn negatieve zijde (dat ook van mij is, je kunt het dus onmogelijk los laten) bestaansrecht gegeven waardoor mijn aandacht kan gericht worden op wat ik echt wil.

Dus ben ik niet afhankelijk meer van wat een ander denkt of zegt over mij, kan me eigenlijk geen moer schelen. Behalve de positieve reacties waarvan ik echt kan genieten en dankbaar voor ben. Wat ik denk en zeg over mezelf, dat is belangrijk. Slachtofferschap, onbegrepen voelen door anderen en aan de klaagmuur staan is nu wel verleden tijd waardoor mijn bewustzijn kan groeien en openbloeien. Ik heb niemand nodig, behalve mezelf om te kunnen zijn wie ik wil zijn, alles zit namelijk in mezelf, ik hoef het niet buiten mezelf te gaan zoeken. Het is belangrijk om mijzelf waardering en erkenning.

Op deze wijze trek ik mensen aan waarbij ik een ware vriendschapsband mee heb en dat is verrijkend in mijn leven. Ik besef dat mijn ouders, en alle andere mensen het zo goed mogelijk deden als ze konden met begrip en het bewustzijn dat ze hadden. Het besef heb ik dat ze mij niet konden leren wat ze niet wisten. Als mijn ouders en alle andere mensen niet van zichzelf hielden, dan kunnen ze mij ook niet leren hoe ik van mezelf moet gaan houden. De onvoorwaardelijk liefde heb ik in mezelf moeten gaan zoeken, en heb het gevonden door mijn blinde vlek bestaansrecht te geven. Dat was de heftigste periode in mijn leven. Maar nu ben ik echt niet meer afhankelijk van een goedkeuring door een ander, ik keur mezelf goed. Dat werkt wel en geeft innerlijk geluk en rust.

Van harte wens ik iedereen veel innerlijke kracht toe en alle zalige geluk toe

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *