Wat kies jij?

Als mens geniet ik van mijn werk en mijn vooruitzichten. Daarbij hoef ik me niet te verantwoorden over wat ik allemaal doe in mijn leven en in mijn job. Ik ervaar mijn werk als vervullend en kan ervan genieten. Zo sta ik in contact met het universum en sta ik toe om de creativiteitstroom van het universum toe te laten en op vervullende wijze door mij heen te laten stromen. 

Zo ben ik bezig met een rooskleurige toekomst te creëren. En wat een ander denkt of zegt over mij is niet mijn zaak, ik kan genieten van de mensen die positieve reacties geven waarvoor ik natuurlijk uiterst dankbaar voor ben.

Of mijn jeugd nu afschuwelijk was of juist heel fijn, ik heb beide gehad, alleen: Ik heb op dit moment de leiding over mijn leven.

Ik kan ervoor kiezen om te blijven klagen en mijn ouders de schuld te blijven geven. Ik kan kiezen om aan de klaagmuur te staan omdat sommige mensen mij niet begrijpen. Maar het enige gevolg daarvan is dat ik mezelf steeds slachtoffer zal blijven voelen. Dus dat werkt niet. Op deze wijze kan het goede dat ik zeg te willen, nooit naar mij toe komen.  

Mijn huidige gedachten bepalen mijn toekomst. De keuze ligt bij mij: ik kan een uiterst negatief en pijnlijk leven creëren of een vreugdevol leven creëren. Wat kies ik?

Negatieve ervaringen en trauma’s van vroeger worden door het reptielenbrein opgeslagen als je blinde vlek. Ik heb doelbewust gekozen om mijn blinde vlek open te breken door introspectie, hetgeen best erg heftig was, maar tegelijk ook bevrijdend. 

Op deze wijze heb ik mijn negatieve zijde, dat ook van mij is – je kunt het dus onmogelijk los laten – bestaansrecht geven waardoor mijn aandacht kan gericht worden op wat ik echt wil. het is belangrijk dit te begrijpen, mensen en omstandigheden kun je loslaten, maar emoties komen uit jou als gevolg van je gevoel en dat kun je bestaansrecht geven zodat het zijn kracht over jou verliest. 

Dus ben ik niet afhankelijk meer van wat een ander denkt of zegt over mij, het kan me eigenlijk geen moer schelen. Behalve de positieve reacties waarvan ik echt kan genieten en dankbaar voor ben. Wat ik denk en zeg over mezelf, dat is belangrijk. 

Slachtofferschap, onbegrepen voelen door anderen en aan de klaagmuur staan is nu wel verleden tijd waardoor mijn bewustzijn kan groeien en openbloeien. Ik heb niemand nodig, behalve mezelf om te kunnen zijn wie ik wil zijn, alles zit namelijk in mezelf, ik hoef het niet buiten mezelf te gaan zoeken. Het is belangrijk om mijzelf waardering en erkenning te geven.

Op deze wijze trek ik mensen aan waarbij ik een ware vriendschapsband mee heb en dat is verrijkend in mijn leven. Ik besef dat mijn ouders, en alle andere mensen, het zo goed mogelijk deden als ze konden met begrip en het bewustzijn dat ze hadden. Het besef heb ik dat ze mij niet konden leren wat ze niet wisten. Als mijn ouders en alle andere mensen niet van zichzelf hielden, dan konden ze mij ook niet leren hoe ik van mezelf moet gaan houden. 

De onvoorwaardelijke liefde heb ik in mezelf moeten gaan zoeken, en heb het gevonden door mijn blinde vlekken bestaansrecht te geven. Precies de onvoorwaardelijke liefde is de grootste blinde vlek bij veel mensen. Dat was de heftigste periode in mijn leven. Maar nu ben ik echt niet meer afhankelijk van een goedkeuring door een ander, ik keur mezelf goed. Dat werkt wel en geeft innerlijk geluk en rust. Ik kan mezelf onvoorwaardelijke liefde geven en dat betekent dat ik geen eisen of verwachtingen aan mezelf stel.

Hoe meer we blijven piekeren over hetgeen we niet willen, hoe meer we krijgen wat we niet willen.

Hoe meer we blijven piekeren over hetgeen we niet willen, hoe meer we krijgen wat we niet willen. Het wordt echt tijd dat we dit gaan begrijpen. Leer te begrijpen dat het universum, of God, of de oneindige intelligentie van de kosmos, het maakt niet uit welke naam je eraan geeft, je alleen maar kan geven waar jij je aandacht op richt! De hamvraag die hierbij om de hoek komt kijken is, zijn we wel bewust waar onze aandachtsenergie naartoe gaat?

Het probleem dat zich hierbij stelt is dat de meesten onder ons geen besef hebben van hun blinde vlek uit hun comfortzone, en precies daar zegt het universum met veel plezier JA tegen. Zelfs ik ontdek regelmatig dat ik nog blinde vlekjes heb die me soms parten spelen. Als je iets ontdekt dat een blinde vlek is, dan kun je aan de slag om dit bestaansrecht te geven zodat het zijn macht verliest over jou. 

Het logische gevolg is dat je onbewuste denken = aandacht, in overeenstemming komt met je bewuste denken en je zielsplan. En het universum zegt dan weeral JA! Dan merk je plots dat je wel je wensen vervult krijgt, en dan nog eens in overvloed. Want overvloed is toevallig weer een universele natuurwet.

Het leven is echt niet moeilijk, maar DURF eens alles wat je niet leuk vindt, tot zelfs aan ongelukken toe, financiële problemen, conflictsituaties, emotionele zaken enzovoort eens ECHT TE BETREKKEN OP JEZELF vanuit onvoorwaardelijke liefde, zachtheid, dankbaarheid, onschuld en vooral mededogen. 

Dat betekent nooit oordelen, ook niet naar jezelf toe oordelen. Introspectie is wel de confronterende sleutel om tot persoonlijke groei en bewustzijnsontwikkeling te komen. Toch leuk hé, het universum dat altijd JA zegt tegen jou.

Zeg ja en vertrouw er volledig op dat het universum jou steunt op allerlei positieve manieren voor je persoonlijke groei en bewustzijnsontwikkeling. Besef dat je één bent met het leven, oneindige wijsheid omringt en doordringt jou. De grote waarheid is dat alles klaar ligt voor jou in overvloed, alle basisrechten om te leven en te bestaan, te genieten. 

Er is meer liefde dan dat je ooit kunt ervaren, er zijn meer mensen dan je ooit kunt ontmoeten. Er is veel meer vreugde dan dat je ooit kunt voorstellen, er is meer voedsel op aarde dan dat ik tot me kan nemen enzovoort. Dit geldt in feite ook met geld, er is meer geld dan dat je kunt uitgeven.

Alles wat je nodig hebt en waarnaar je verlangt is er en je mag er als een rentmeester over zijn. Verspil geen energie meer aan negatieve gedachten, wordt bewust van je blinde vlekken en zeg ja tegen je kansen, ja tegen welvaart voor jezelf en iedereen, zeg ja tegen al het goede.

Ik ben iemand die JA zegt, in een wereld die JA zegt, gesteund door een universum die JA zegt en ik verheug me erop. Ik ben dankbaar dat ik één ben met het leven, met de universele wijsheid en dat de universele macht achter mij staat. Dank u, God, voor alles waar ik hier en nu van mag genieten en dat mij toebehoort. Dank u God, voor de blinde vlek, die ik heb mogen oplossen met een confronterende introspectie waardoor ik gegroeid ben en vervolgens aan iedereen echte liefde kan geven zonder verwachtingen.

Ik wens iedereen een fijne dag vol met positieve gedachten.

Denk steeds aan positieve gedachten. Vergelijk positieve gedachten als druppeltjes water. Hoe meer druppeltjes water hoe groter de plas water kan worden. Als je steeds dezelfde positieve gedachten denkt, creëer je een grotere plas water, uiteindelijk wordt dit plasje een meer, en als je steeds positieve gedachten blijft doordenken, is er uiteindelijk een oceaan ontstaan. Al het positieve is absoluut niet ongelooflijk. Als je het niet gelooft, duw je het weer weg. Als je dit eens figuurlijk zegt, is er niets aan de hand, maar velen doen het wel letterlijk. Ze geloven niet dat zij te beurt vallen aan zoveel ‘goeds’. Het universum zegt dan, oké, nog te vroeg, hij of zij gelooft het nog niet. 

Als je positieve gedachten denkt, zul je drijven op de oceaan van het leven en gezondheid en geluk ontvangen. Als je negatieve gedachten denkt, kun je verdrinken in een zee van je eigen negativiteit. Het eigenaardig is dat mensen meer geloof hechten aan negatieve gedachten en hun gevolgen, dan aan positieve gedachten en het mooie resultaat. Je krijgt precies het gelijke zoals je denkt. De energie, gevoelens, woorden die jij in deze wereld stopt, zijn steevast gelijk aan de dingen die tot jou toekomen zodat je het leven krijgt dat je zelf hebt gecreëerd.

Beter om positieve gedachten te danken, dat is liefdevol naar jezelf toe. Hoe liefdevoller je bent naar jezelf, hoe meer mensen liefdevoller gaan worden naar jou. Dat ik precies wat ik ondertussen ervaar.

Ik ben het waard om van gehouden te worden.

Het is zelfs je geboorterecht als ik eens het woordje recht kan gebruiken. Je hoeft het niet te verdienen, je hebt het recht op ademen ook niet moeten verdienen. Het is natuurlijk. Om van gehouden worden is even natuurlijk als ademhalen omdat je voor beide bestaat. In feite hoef je niet meer te weten, je bent jouw liefde waard, dat geldt voor iedereen.

Houden van jezelf is altijd een goede start zodat anderen ook van je kunnen gaan houden. Neem negatieve overtuigingen van je ouders, vrienden en de conditioneringen van de samenleving niet meer over. Los het op in jezelf, je had het opgenomen vanuit onschuld. Dat is de waarheid over jou. Je kunt dat wat je niet bent transformeren door innerlijk huiswerk. Ga zeker niet denken dat je niet goed genoeg zou zijn, of dat je gefaald hebt. Want dat zijn de grootste leugens tegenover wie je werkelijk bent. Je bent wel goed genoeg en je hebt altijd je best gedaan, onthoud dit want dat is je waarheid. Het is veilig voor mij om liefde binnen te laten. Zeg elke dag: Ik ben bereid om liefde binnen te laten, ik ben het waard om van gehouden te worden. En houdt van jezelf.

De allergrootste en allerhoogste waarheid is dat je hier bent om van gehouden te worden. Leer dit ten volle te aanvaarden, neem deze waarheid aan als het hoogste in je zelf. Weet ook dat dit zo is. Je gaat merken dat van zodra je dit lukt, dat er snel mensen komen die jou behandelen als iemand om van te houden. Zoals altijd, je moet eerst van jezelf houden, de rest komt vanzelf. Weet eveneens dat liefde de grootste genezende energie is die bestaat. Met echte onvoorwaardelijke liefde naar jezelf toe stimuleer je het zelfgenezend mechanisme van je lichaam. Het is leuk om altijd liefdevol en gezond te zijn, beide gaan ook hand in hand.

Waar denk je aan als je aan het woord vergeving denkt?

We hoeven niet te weten hoe we kunnen vergeven, we hoeven alleen maar bereid te zijn om te vergeven. Dat is de eerste stap: Bereid zijn om te vergeven. Voel je dat vergeven een geschenk is dat je aan jezelf geeft? Kun je inbeelden dat vergeving jou bevrijdt van het verleden, van ervaringen uit het verleden, van relaties uit het verleden.

Denk je dat je niet kunt vergeven, wie of wat denk je nooit te kunnen vergeven. Wat houd je vast aan het verleden en belet jou om in het NU moment te zijn? Als je de bereidheid tot vergeven weigert, dan wordt het onmogelijk voor jezelf om een gelukkig leven te creëren. Het zal je achtervolgen. Je doet er alleen maar jezelf pijn mee. Toekomst kun je alleen creëren in het HIER en NU.

Vergeven doe je voor jezelf, het staat je toe om in het NU moment te zijn. Als jij jezelf en andere mensen vergeeft, dan wordt je echt vrij. Dikwijls is het nodig om eerst jezelf te vergeven, dat je pijnlijke situaties hebt laten voortbestaan omdat je van niet beter wist. Je hebt jezelf afgewezen om te kunnen overleven, je vrije keuze is je ontnomen. De verbinding met een ander was belangrijker dan de verbinding met jezelf. Je deed je best en je intentie zat juist. Het is gebeurd vanuit onschuld. Onbedoeld, onopzettelijk en onbewust.

Ook dat is nu het verleden. Misschien hield je niet genoeg van jezelf en had je waardering en aanvaarding nodig van iemand anders. Je kreeg het niet. Dat is pijnlijk, want je deed alles wat je maar kon en je krijgt het deksel op je neus. Vergeef jezelf op de eerste plaats dat je jouw energie hebt verspild. Hou van jezelf, Stel jezelf op de eerste plaats. Blijf de intentie naar de ander zuiver houden, maar nu weet je dat het niet je verantwoordelijkheid is wat de ander doet. Vergeven wordt gemakkelijker als je echt houdt van jezelf, verliefd op jezelf. Echte onvoorwaardelijke liefde naar jezelf en dan kom je in het NU-moment. Je bent het waard.

Zie de oude pijnen, verbittering, onbegrepen voelen van je schouders afvallen, nu je liefde laat stromen, liefde voor jezelf. Als je deze liefde voelt ben je altijd veilig en kom je in je kracht. Als je liefde hebt voor jezelf dan trek je mensen aan die jou ook gaan liefhebben. Vergeef jezelf, vergeef anderen, vergeef alle ervaringen uit het verleden, dat maakt je vrij en dit vormt het fundament voor verheven en vervullende relaties. Het gaat echt om jou wat jij aan het leven en de mensen wilt geven. Dat begint steeds bij jezelf te erkennen en waarderen, jezelf onvoorwaardelijk lief te hebben.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *