Wat met voedingssupplementen

Ja, zeker nuttig, ik bedoel dat de voedende waarde van ons voedsel achteruit gaat door het gebruik van pesticiden, maar ook door de verschraling van de cultuurgrond waar gewassen in gecultiveerd worden. De bemesting is te éénzijdig, dikwijls volledig anorganisch waardoor de humus waarde in de bodem daalt. Sporenelementen worden nauwelijks aangevuld. Mensen mogen bewust worden dat we heel veel essentiële voedingstoffen niet meer binnen krijgen. Eén ervan is selenium bijvoorbeeld, er is een rapport geweest een aantal jaar geleden, het kwam van de Vlaamse overheid die zei dat we tot 18 bouwstenen niet meer hebben. Ga je daar ziek van worden?  Neen, je gaat daar niet ziek van worden, maar als je dan een shock of trauma te verwerken krijgt, ja dan gaat je herstel een stuk moeilijker zijn omdat je algemene gezondheid is verzwakt. Je bent minder sterk, of je inflammatie gaat groter zijn of wat dan ook. Het veroorzaakt niet de ziekte, het is de context waarin jij jou bevindt die een stuk moeilijker wordt waardoor de heling moeilijker zal verlopen. 

Supplementen zijn zeker aanbevolen maar enkel natuurlijke supplementen, want als het artificiële supplementen zijn, dan moet je dat metaboliseren, verwerken, dan ben je nog verder van huis omdat de nieren en de lever overbelast worden. De beste werking verkrijg je door ten eerste zoveel mogelijk gezonde biologisch schone, gentechniek vrije en evenwichtige voeding te consumeren. Ten tweede vermijd je supplementen die eenzijdig zijn, bijvoorbeeld vitamine C zonder zijn begeleidende antioxidant bioflavonoiden. Pure vitamine C is schadelijk en extreem zuur voor het lichaam en dat verstoort de werking van andere vitaminen en anti-oxidanten in het lichaam. Maar vitamine C op basis van de amla vrucht of Camu-Camu of andere bessen zijn wel zeer nuttig voor het lichaam. Blijf bij organische natuurlijke vormen van supplementen omdat die dus de begeleidende mantelstoffen bevatten. Het gaat steeds om de synergie dat in het lichaam ontstaat. Solisme in supplementen is altijd schadelijk.

Persoonlijk gebruik ik soms supplementen van Cressana omdat het geen vulstoffen bevat. Waarom moeten er vulstoffen toegevoegd worden aan supplementen? Wat ik interessant vindt bij Cressana is dat de planten gekweekt worden in bronwater met een hogere trillingsfrequentie. Dit zorgt ervoor dat er betere resorptie ontstaat in de darmen, en bovendien zal dat je trillingsfrequentie verhogen waarbij het zelfgenezend mechanisme van het lichaam wordt gestimuleerd. We weten ondertussen dat alles ook energie is. Een emotioneel evenwichtig lichaam is zelf in staat om vele vitaminen en antioxidanten te recupereren. Wat ook belangrijk is om te overwegen bij de gedachte van antioxidanten, is dat het niet bedoeld is om de vrije radicalen te elimineren. Je lichaam heeft evenveel vrije radicalen nodig als antioxidanten, het gaat om evenwicht. vrije radicalen heeft het lichaam nodig bij verschillende “schoonmaakwerkzaamheden”. -Teveel anti-oxidanten worden oxidanten in het lichaam en dat verzwakt ook de algemene gezondheid. Een te hoge concentratie aan een bepaalde vitamine wordt ook oxidatief. Nooit overdrijven in supplementen en vermijd de artificiële supplementen.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *