Angst werkt altijd ziekmakend

Het is inderdaad essentieel om angst niet de overhand te laten krijgen en je leven te domineren. Angst kan een grote tol eisen van je lichaam, met name van je bijnieren, door de constante productie van stresshormonen zoals adrenaline en noradrenaline. Deze hormonen zijn nodig om energie vrij te maken en alert te zijn tijdens angstige momenten.

Wanneer je constant in een staat van angst verkeert, worden je amygdala en kleine hersenen voortdurend geactiveerd, waardoor je lichaam in de vecht- of vluchtmodus blijft. Je organen worden met stresshormonen overspoeld. Dit kan leiden tot verstoringen in je algemene gezondheid en hormonale balans. Angst kan ook de werking van je dikke darm verstoren, waardoor spijsverteringsproblemen ontstaan en extra afvalstoffen worden geproduceerd.

De stofwisseling kan eveneens worden verstoord door aanhoudende angst, wat kan resulteren in een verminderde energie en een verhoogde gevoeligheid voor nieuwe stressvolle situaties. Het is belangrijk om te erkennen dat angst een restrictieve kracht is die je vermogen om in je kracht te staan kan belemmeren.

Tijdens momenten van angst richt het lichaam zich voornamelijk op energie richten voor alertheid om te overleven, wat kan leiden tot een verminderde prioriteit voor processen zoals spijsvertering en ontgifting. Het is cruciaal om te werken aan het beheersen van angst en het cultiveren van innerlijke rust en veerkracht, zodat je lichaam optimaal kan functioneren en je welzijn kan verbeteren.

Wanneer het lichaam constant onder stress staat, vooral als gevolg van angst, kan dit leiden tot een verhoogde productie van adrenaline, wat op zijn beurt het ontgiftingsproces van het lichaam kan verstoren. Een overmatige hoeveelheid adrenaline kan zelfs giftig zijn voor het lichaam en de gezondheid negatief beïnvloeden.

Bovendien kunnen biologische schokken en trauma’s het lichaam verder belasten en irritatie veroorzaken in verschillende weefsels en cellen. Als reactie hierop kan het lichaam latent aanwezige microben en exosomen activeren om te helpen bij het herstel en de zuivering van de aangetaste weefsels.

Het optreden van symptomen is vaak een teken van veranderde weefsels die vatbaar kunnen worden voor verschillende aandoeningen. Daarom is het belangrijk om niet alleen naar de symptomen te kijken, maar ook naar de onderliggende oorzaken, zoals stress, angst en trauma’s.

Het begrip dat veranderingen in weefsels en cellen voorafgaan aan de manifestatie van symptomen en geactiveerde microben is inderdaad een belangrijk inzicht dat steeds meer wordt erkend in de moderne wetenschap. Dit inzicht kan ook van toepassing zijn op aandoeningen zoals griep, waarbij de toestand van het weefsel een rol kan spelen bij de vatbaarheid voor infectie en de ernst van de symptomen.

Het klopt dat verschillende emoties verschillende reacties in het lichaam kunnen veroorzaken, inclusief de productie van verschillende soorten adrenaline. Angst en ongerustheid kunnen inderdaad leiden tot de productie van adrenaline die gericht is op het mobiliseren van energie om te vechten of te vluchten, ten koste van processen zoals spijsvertering en ontgifting.

Wanneer het lichaam wordt overspoeld door zware angsten en doodsangsten, kan dit een negatieve invloed hebben op specifieke organen, zoals de longen. Het kan ook het vermogen om helder en nuchter te denken belemmeren, waardoor overleving de primaire focus wordt.

Het is belangrijk om te erkennen hoe emoties zoals angst ons fysiologisch beïnvloeden en om manieren te vinden om met deze emoties om te gaan, zodat ze ons niet overweldigen en onze gezondheid negatief beïnvloeden. Dit kan onder meer het beoefenen van stressmanagementtechnieken, mindfulness en emotionele regulatie omvatten.

Vermijd geïndustrialiseerde voeding

Het is inderdaad waar dat voedingsmiddelen die langdurig worden bewaard en bewerkt met chemische stoffen vaak een lagere voedingswaarde hebben en schadelijk kunnen zijn voor het lichaam, met name tijdens periodes van stress en angst. Onder angst kan je lichaam niet goed ontgiften waardoor bewerkte voeding je lichaam ernstig vervuilt.

Angst creëert gevaar in je eigen territorium waardoor je meer conflicten oploopt, zowel bewust als onbewust. Los emoties en biologische conflicten op, traceer hun sporen en los deze eveneens op.

Het vermijden van voedingsmiddelen zoals koemelk, kaas en zuivelproducten die rijk zijn aan caseïne, evenals grote hoeveelheden dierlijke eiwitten, kan gunstig zijn voor de spijsvertering en het algehele welzijn, vooral tijdens stressvolle tijden. Het is belangrijk om te streven naar een voedzaam dieet dat rijk is aan verse, onbewerkte voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit, volle granen en gezonde eiwitbronnen zoals peulvruchten, noten en zaden.

Angst en chronische stress

Het is inderdaad zo dat chronische stress en angst het lichaam kunnen verzwakken en de vatbaarheid voor ziekten kunnen vergroten.

Het is van vitaal belang om aandacht te besteden aan zowel de fysieke als de mentale aspecten van gezondheid en welzijn, vooral in tijden van stress en onzekerheid. Door een holistische benadering te volgen die zowel gericht is op voeding als op geestelijke gezondheid, kun je jezelf ondersteunen en een gezonder en evenwichtiger leven leiden.

Angst veroorzaakt hogere adrenalinegehaltes in het bloed, wat leidt tot een verhoogde doorbloeding van de spieren ten koste van de spijsvertering. Onverteerde caseïne en andere eiwitten verzurend en veroorzaken verstoppingen in haar- en lymfevaatjes, wat ook irriterend kan zijn voor de slijmvliezen, resulterend in meer slijmvorming in de luchtwegen en het spijsverteringskanaal

Angst maakt ons kwetsbaarder, waardoor de kans op het ontwikkelen van symptomen toeneemt. Als er een aerosol met exosomen langs komt die overeenkomen met de eigenschappen van de luchtwegen en longen, zal het lichaam deze exosomen uitnodigen en beginnen te repliceren. Dit verklaart waarom griep in de winter voorkomt, terwijl bijvoorbeeld SARS en corona in het voorjaar de kop opsteken. Het lichaam wacht soms op een seizoenswisseling om griep op te starten.

Het consumeren van zongerijpte voeding in zijn oorspronkelijke staat, rijk aan fotonen zoals de natuur bedoeld heeft, kan helpen bij het ontgiften en zuiveren van het lichaam. Daarnaast zijn activiteiten zoals yoga, dansen, meditatie en ademhalingsoefeningen effectieve manieren om geestelijke ontspanning te bevorderen en angst te verminderen. Het aanpakken van emotionele problemen en trauma’s is ook van cruciaal belang, omdat deze een negatieve invloed kunnen hebben op de geestelijke gezondheid.

Precies, in een zuiver en ontgift lichaam, in combinatie met emotioneel evenwicht, blijven latente microben en exosomen inactief, waardoor geen ziektesymptomen ontstaan, zelfs niet bij blootstelling aan aerosolen afkomstig van mensen met symptomen. Je blijft gezond. In een zuiver lichaam met emotioneel evenwicht ben je beter bestand tegen angst.

Ik ben ook niet bang voor microben, vrije radicalen of zelfs het coronavirus. Mijn lichaam is zuiver en gezond, zonder medicatie of vaccinatie, en ik heb mijn gezondheid en vitaliteit herwonnen na ernstige ziekten in het verleden.

Ziekte zie ik als een deel van een spiritueel proces dat leidt tot genezing en groei in bewustzijn. Ik geloof dat er een diepere betekenis schuilt achter elke ziekte, en dat het een kans biedt voor persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei.

Wat ik heb bereikt, is voor iedereen mogelijk, want we zijn allemaal gelijkwaardig. Het is een kwestie van innerlijke transformatie, het wegnemen van de oorzaken van ziekte en het kiezen voor gezondheid en welzijn. Ik ben gestopt met dualistisch denken en heb ingezien dat de oorzaken van ziekte in onszelf liggen. Wanneer we deze oorzaken aanpakken, verdwijnt de ziekte vanzelf.

Geneeskrachtige voeding is belangrijk.

Zeker, het is belangrijk om voedingsmiddelen en specerijen toe te voegen die de natuurlijke staat van ons voedsel behouden en synergetisch werken om ons lichaam te ondersteunen. Hippocrates had gelijk toen hij zei: “Laat voeding uw medicijn zijn en medicijn uw voeding.”

Het is essentieel om te variëren in voedingsmiddelen en specerijen om een breed scala aan voedingsstoffen en smaken binnen te krijgen, wat cruciaal is voor ons herstel en welzijn. Specerijen spelen een belangrijke rol bij het in balans brengen van ons microbioom en het stimuleren van de spijsvertering.

Specerijen zijn uiterst goedkoop ten opzichte van medicijnen en ze vervuilen het lichaam niet, hetgeen medicijnen wel doet. Deze medicinale vervuiling van medicijnen is een oorzaak van iatrogene aandoeningen.

Hier zijn enkele specerijen die gunstig zijn voor het ondersteunen van ons microbiële leven: tijm, kruidnagel, citroenmelisse, nootmuskaat, steranijs, dragon, Ceylon kaneel, kervel, rozemarijn, zoethout, kurkuma, gember en salie. Wees niet zuinig met het gebruik ervan, omdat ze een krachtige medicinale werking hebben zonder de bijwerkingen van medicijnen.

Specerijen zijn niet alleen smaakmakers, maar ze bevatten ook een schat aan voedingsstoffen en bioactieve verbindingen die gunstig zijn voor onze gezondheid. Veel specerijen zijn rijk aan stoffen die de aanmaak van neurotransmitters en hormonen ondersteunen, wat essentieel is voor het handhaven van een evenwichtig fysiologisch functioneren in ons lichaam.

De algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem wordt daarbij goed ondersteund. Kruidnagel, gember, anijs, kaneel, nootmuskaat, saffraan, zwarte peper, kurkuma, zwart komijnzaad, kardemom, curry zijn enkele voorbeelden.

Bovendien zijn specerijen rijk aan belangrijke antioxidanten, die helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen en het versterken van ons lichaamseigen detoxificatie- en recyclingsysteem. Specerijen zoals asafoetida, karwij, koriander, dille, venkelzaad, selderijzaad en peterselie zijn ook bekend om hun stimulerende effect op de peristaltiek, wat de darmbeweging bevordert en de spijsvertering ondersteunt.

Andere specerijen spelen een cruciale rol bij het stimuleren van het slijmvlies van de darmen, wat resulteert in een betere opname van verteerde voeding. Hier zijn enkele voorbeelden van specerijen die dit effect hebben en de gehele spijsvertering stimuleren: Basilicum, dragon, tijm, fenegriek, laurier, look, marjolein, mierikswortel, munt, salie, rozemarijn, steranijs, paardenbloem en zwart mosterdzaad.

Deze specerijen kunnen een waardevolle aanvulling zijn op je dieet, omdat ze niet alleen de spijsvertering stimuleren, maar ook helpen om het microbioom in evenwicht te brengen. Het is belangrijk om je spijsvertering te koesteren, omdat deze de basis vormt voor je algehele gezondheid, inclusief je detoxificatie- en recyclingsysteem en hormoonbalans.

De volgende lijst bevat groenten en vruchten die je algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem boosten en helpen om je microbioom in evenwicht te brengen en te ondersteunen.

Biologische en goed zongerijpte natuurlijke voeding heeft de voorkeur voor optimale voedingswaarde en gezondheidsvoordelen. Variëren met deze voedingsmiddelen en het dagelijks eten van minstens vier van deze opties kan je lichaam helpen in balans te blijven en goed te functioneren.

-Wilde bosbessen: verwijderen de neurotoxinen en de zware metalen en andere uiterst giftige toxines. Dode omhulsels van bacteriën zijn ook zeer giftig voor het lichaam. Wilde bosbessen zuiveren de lever.

-Bleekselderij: levert minerale zouten aan het zenuwstelsel en versterkt het maagzuur.

-Kiemen bevatten een hoog gehalte aan zink en selenium, twee essentiële mineralen voor de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem.

-Asperge: reinigt de lever en de milt, versterkt de pancreas. De wilde asperge is een geneeskrachtige plant uit de ayurveda, Asparagus racemosus of shatavari.

-Spinazie: bevat goed opneembare micronutriënten voor het zenuwstelsel en helpt het lichaam te ontzuren, creëert een alkalische omgeving in het lichaam.

– In het voorjaar spinazie maken van brandnetels, versterkend en rijk aan mineralen. Ook daslook is sterk ontgiftend en versterkt de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem.

-Koriander: verwijdert zware metalen die diep in het lichaam zijn opgeslagen zoals de zenuwen, ligamenten en het endocriene systeem.

-Peterselie: gaat vooral koper en aluminium uit je systeem verwijderen.

-Kokosvet: een geschenk uit de tropen bevat waardevolle essentiële vetzuren zoals laurinezuur, caprylzuur, capronzuur en monolaurine die het microbioom ook in evenwicht houden.

-Knoflook: versterkt de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem. Ondersteunt het microbioom.

-Gember draagt bij aan de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen en verlicht spasmen die veroorzaakt worden door overgroei microben en te hoge activiteit van exosomen.

-Frambozen zijn zeer rijk aan anti-oxidanten die de algemene gezondheid ondersteunen en het teveel aan vrije radicalen afvoeren uit de bloedsomloop.

-Sla bevat veel bitterstoffen en stimuleert de darmperistaltiek. Draagt bij aan de verwijdering van gifstoffen uit de lever.

-Papaja’s bevatten natuurlijke spijsverteringsenzymen die het gehalte van maagzuur verhogen en versterken. Versterkt het zenuwweefsel.

-Abrikozen versterken het bloed en de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem, de gedroogde abrikozen zijn bruin en niet behandeld met zwavel. Vermijd alles waar zwavel in aanwezig is.

-Granaatappels hebben de smaken bitter en wrang in zich en helpen bij de ontgifting en de reiniging van het lymfesysteem en het bloed. Wrang is alkaliserend in het lichaam.

-Kruiden met sterke bittere smaken om de lever, pancreas en de milt te zuiveren, zeer belangrijk om de toxines te elimineren, denk maar aan de paardebloem, mariadistel, gentiaan, aloë vera enzovoort, ook de schil van citroen is bitter.

-Grapefruit zijn rijk aan bioflavonoïden en calcium, en versterken daarbij de algemene gezondheid om de gifstoffen te verwijderen. De pitten van grapefruit in extract is nog krachtiger om het lichaam te helpen zuiveren.

-Boerenkool bevat een hoog gehalte aan alkaloïden ( bitterstoffen, basische verbindingen) en deze beschermen tegen overgroei bacteriën en schimmels en te hoge activiteit van exosomen.

-Zoete aardappels dragen bij aan de verwijdering om dode microben en toxines uit het bloed te zuiveren.

-Komkommers versterken de bijnieren en de nieren en helpen giftige neurotoxines uit het bloed.

-Venkel bevat sterke gezondheid bevorderende stoffen die bijdragen om de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem te versterken.

Geneeskrachtige specerijen en supplementen helpen de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem te boosten en de weefsels te herstellen en ontgiften nadat de biologische schokken zijn opgelost.

-Kattenklauw: algemeen ontgiftend en versterkt de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem.

-Colloïdaal zilver vermindert de microbiële overgroei en belasting.

Het is een omstreden supplement. Zilver kan niet gepatenteerd worden.

-Zink versterkt de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem en beschermt de schildklier tegen ontstekingen. Je hebt wel veel verzadigd vet en een goede gal nodig om de opname van zink en andere mineralen te stimuleren.

-Vitamine B12, is zeer belangrijk voor het zenuwweefsel. Als supplement in de vorm van methylcobalamine en/of nosylcobalamine. Saffraan is een natuurlijke bron van vitamine B12. Zoethout, zeegroenten, smeerwortel, gember, boekweit, zonnebloempitten, druiven, perziken, amandelen, fenegriek, ginseng, hop, klis, honingkaars, paardebloem, klaver, bananen en doperwten bevatten allemaal een beetje natuurlijke vitamine B12. Belangrijk is om de spijsvertering te koesteren, want bacteriën in de dunne darm produceren deze belangrijke vitamine B12 en deze wordt opgenomen in het laatste deel van de dunne darm, het ileum.

-Zoethoutwortel heeft versterkende eigenschappen voor de nieren en bijnieren.

-Citroenmelisse is eveneens versterkend en brengt de activiteit van exosomen in evenwicht zodat weefsels goed kunnen herstellen en ontgiften. Versterkt de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem.

-Kruidnagel werkt versterkend en zorgt voor een goede spijsvertering, voorkomt overgroei van organismen.

-5-MTHF (5-methyltetrahydrofolaat) werkt versterkend op het endocriene systeem en het centrale zenuwstelsel.

-Selenium boost het zenuwweefsel en versterkt de neuronen.

-Rode algen, een zeewiersoort met krachtige eigenschappen om de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem te versterken en verwijderd zware metalen als kwik en aluminium.

-L-Lysine verlaagd de belasting van gifstoffen en werkt als ontstekingsremmer voor het zenuwweefsel.

-Spirulina, bij voorkeur uit Hawaï, herstelt het centrale zenuwweefsel en verwijdert zware metalen.

-Ester-C versterkt de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem en verwijdert toxines uit de lever afkomstig van EBV.

-Brandnetelblad levert essentiële micronutriënten aan de hersenen en het zenuwweefsel. Dit versterkt het bloed.

-Vlierbessen versterken de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem door hun kalmerende werking op exosomen.

-Rode klaverbloesem verwijderen vooral de neurotoxines in de lever, de milt en het lymfestelsel.

-Neemboom, Melia azidariscta, de enige boom op deze wereld die nooit wordt aangetast door parasieten. Maak er een thee van, zeer bitter.

De dagelijkse routine is ook belangrijk!

Het is inderdaad belangrijk om aandacht te besteden aan je slaappatroon en voedingsgewoonten, vooral als je bezig bent met genezing en het ondersteunen van je algehele gezondheid. Hier zijn enkele aanbevelingen met betrekking tot voeding:

Op tijd naar bed, de uren voor twaalf tellen dubbel voor het genezingsproces in het lichaam. Op de juiste uren eten, de grootste maaltijd op het middaguur als de hoeveelheden spijsverteringsenzymen het hoogst staan.

Zuivel en koemelk kunnen ontstekingsreacties veroorzaken bij sommige mensen, vooral als ze ziek zijn. Het vermijden van zuivelproducten kan gunstig zijn voor de spijsvertering en de algemene gezondheid.

Vermijd oliën en vetten die een vorm van raffinage hebben ondergaan, omdat ze transvetten kunnen bevatten die schadelijk zijn voor het lichaam. Kies in plaats daarvan voor ongeraffineerde oliën en vetten, zoals olijfolie, kokosolie en avocado-olie.

Genetisch gemodificeerde maïs en sojaproducten kunnen problemen veroorzaken in het lichaam omdat ze niet worden herkend als voeding. Het is dus verstandig om deze te vermijden.

Geraffineerde suiker en voedingsmiddelen met toegevoegde suikers kunnen ontstekingen in het lichaam bevorderen en de algemene gezondheid verzwakken. Probeer deze te vermijden en kies voor natuurlijke zoetstoffen zoals honing of ahornsiroop.

Eieren bevatten zwavelverbindingen die sommige mensen kunnen irriteren. Als je gevoelig bent voor eieren, is het misschien verstandig om ze te vermijden.

Gekweekte vis kan verontreinigingen bevatten zoals zware metalen en antibiotica. Kies indien mogelijk voor wilde vis of vis uit duurzame bronnen.

Beperk de consumptie van dierlijke eiwitten, vooral varkensvlees, omdat deze kunnen bijdragen aan ontstekingen en andere gezondheidsproblemen.

Vermijd voedingsmiddelen met toegevoegd mononatriumglutamaat (MSG) en synthetische zoetstoffen, evenals voedingsmiddelen met toegevoegde E-nummers, bewaarmiddelen, light producten en kunstmatige kleurstoffen.Wat niet eten? Alles wat de voedingsindustrie heeft gezien laat je gewoonweg staan in de winkels.

Het is altijd belangrijk om voedingsmiddelen te kiezen die zo natuurlijk mogelijk zijn en te letten op de kwaliteit en herkomst van je voedsel. Het vermijden van bewerkte voedingsmiddelen en het kiezen voor verse, onbewerkte opties kan bijdragen aan een betere algehele gezondheid en welzijn.

Tips bij griep

Het is inderdaad belangrijk om griep en verkoudheid te zien als natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam, waarbij het probeert zich te ontgiften, te zuiveren en beschadigde weefsels te herstellen. Uitzieken en rust nemen tijdens deze periode is essentieel, omdat het lichaam op dat moment al zijn energie en middelen gebruikt om te herstellen.

Om deze reden raad ik je ook aan om echt uit te zieken omdat griep een echt genezingsproces is. Neem gerust drie volle weken of langer om dit genezingsproces tot een goed einde te brengen. Jouw lichaam zal je dankbaar zijn, en je belonen met veel energie en vitaliteit als je het gehele “ziekte”-proces hebt doorlopen.

Symptomen zoals hoesten, slijm en een loopneus zijn inderdaad manieren waarop het lichaam probeert toxines en andere schadelijke stoffen uit het systeem te verwijderen. Het is belangrijk om deze natuurlijke processen niet te onderdrukken, maar het lichaam de kans te geven om zijn werk te doen.

Het nemen van rust, het drinken van voldoende water en het eten van licht verteerbaar voedsel kan het genezingsproces ondersteunen. Luisteren naar je lichaam en het de tijd geven om te herstellen, zelfs als dit betekent dat je wat langer nodig hebt om weer op de been te komen, is van vitaal belang voor je algehele gezondheid en welzijn.

Enkele tips:

Het is inderdaad waardevol om natuurlijke remedies te gebruiken bij griep en verkoudheid om het genezingsproces te ondersteunen. Specerijen zoals gember, citroengras en kaneel hebben ontstekingsremmende en zuiverende eigenschappen die kunnen helpen bij het verlichten van symptomen. Het maken van thee van deze specerijen kan de algemene gezondheid stimuleren en de symptomen verzachten.

Goed bij griep en verkoudheid is bijvoorbeeld gember, citroengras en kaneel. Zet gerust thee van deze drie specerijen. Thee van venkelzaadpoeder met een theelepel ongeraffineerde suiker. Eet elke dag een mengsel van halve theelepel kaneel met halve theelepel honing. Honing nooit verhitten boven de 40°c. Maak een mengsel van 1 deel echinaceae met 1 deel canadese geelwortel en twee delen kaneel, elke dag tweemaal een vierde theelepel van dit mengsel met honing.

Een neusspoeling of het inhaleren van dampen van etherische oliën zoals eucalyptus is eveneens deugdzaam. Let wel, test eerst even uit, sommige mensen kunnen er allergisch op reageren. Een warm bad met etherische oliën kan echt wonderen doen. De aangename geur en warmte doet je lichaam en geest ontspannen. Ontspanning is een voorwaarde om de algemene gezondheid en het detoxsysteem meer van energie te voorzien zodat het zijn werk kan doen.

Let op: nooit gember en aspirine samen gebruiken!

Andere tips: vermijd het eten van veel fruit (behalve papaya) omwille van het afkoelend effect op het systeem. Tijdens griep is het aan te raden om verwarmende dingen te consumeren zodat het lichaam goed kan ontgiften.

Belangrijk is om elke dag voor 22.00 uur te gaan slapen, ook al slaap je niet direct in, ontspan en volg je eigen ademhaling, waarbij jij je lichaam beter kunt voelen. Dat werkt eveneens ontspannend. Tijdens de griep of verkoudheid is het wel aan te raden iets meer te drinken. Je verliest meer vocht tijdens het reinigings- en herstelproces in je lichaam en meer interne warmte. belangrijk is je lichamelijk te ontzien, dus geen inspannende activiteiten doen. Volle rust is de boodschap. Een lichte wandeling is wel goed om verse lucht te ademen. Vermijd wel de drukte, zoek eerder de stilte op.

Als je echt griep te pakken hebt, is het aan te raden om niet te veel te eten. Het lichaam heeft al zijn energie nodig voor de schoonmaak- en hersteloperatie samen met bacteriën en exosomen. Het lichaam zal daarom de spijsvertering niet echt activeren om deze energie te kunnen sparen.

De natuur helpt jou een handje

Om je gezondheidssysteem geheel te versterken zijn volgende geneeskrachtige planten aan te raden: Deze planten hebben het voordeel dat ze eveneens het lichaam helpen ontgiften en zuiveren en dat bevordert het herstel van de weefsels.

– Echinacea purpurea of de rode zonnehoed

– Umckaloabo-wortel (Kaapverdië-pelargonie), familie van de pelargoniums.

– Grapefruit Extract. Werkt goed.

– Vlierbloesem en vlierbessen. Deze stimuleren de vorming en het opgeven daarvan. Zo kan het lichaam zich sneller ontgiften. Iedereen kent wel de bekende vlierbessensiroop, ondersteunt het herstelproces.

– Propolis werkt kiemremmend (zowel gisten als microben), let op dat het zuiver is zonder pesticiden.

– Vanuit de Ayurveda heb je nog Tinospora cordifolia die de algemene gezondheid en zijn detoxsysteem een echte boost geeft. De bloedkwaliteit gaat eveneens sterk verbeteren en dat is mooi meegenomen.

– Een mooi duo is mierikswortel en oost-Indische kers, versier je maaltijd met de bloemen van oost-Indische kers, gebruik mierikswortel in je soep. Van mierikswortel kun je broodbeleg maken.

– Kamillebloesem als tinctuur, thee, stoombad en zitbaden.

– Thee van rozebottel: 30 gram lindebloesem, 30 gram vlierbloesem, 20 gram madelief bloemen en 20 gram rozenbottels.

– Zoethoutwortel: 30 gram vlierbloesem, 20 gram tijm, 5 gram rozenbottels, 5 gram zoethoutwortel en 5 gram malve.

– Thee van lindebloesem en kamillebloesem.

– Thee van gelijke delen venkelzaad en korianderzaad.

Gedroogde blaadjes van salie (Salvia officinalis) laten smeulen, het ontsmet eveneens de lucht in de woonruimte.

Gepubliceerd op 16/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Het nut van een tongschraperEen tongschraper biedt tal van voordelen voor het lichaam. Deze vorm van mondhygiëne, eventueel in combinatie met oilpulling, ondersteunt het lichaam effectief bij het ontgiftingsproces. Gedurende de nacht ontstaat er op de tong een dunne laag, vergelijkbaar met de dauw die 's ochtends op het gras verschijnt. Deze laag bevat dode bacteriën, residu's, weefselafbraak en voedselresten.Met een tongschraper kun je eenvoudig deze afvalstoffen verwijderen, waardoor je het ontgiftende vermogen van het lichaam stimuleert. Daarnaast helpt het bij het verwijderen van vieze smaken uit de mond en verhoogt het de gevoeligheid van smaken uit de voeding.Tongschrapers kunnen [...]

    By Published On: 07/03/2024
  • De taak van de lymfe is het lichaam ontgiften en zuiveren. Verzorg je spijsvertering, want de lymfe is voor 80 % verbonden met de darmwerking. Het kan dus geen kwaad om het zuiveringssysteem van je lijf een handje te helpen. Dat kan op verschillende manieren: 1-Droog borstelen Droog borstelen, ook wel dry brushing genoemd, vindt zijn oorsprong in de Indiase geneeskunde Ayurveda. Het stimuleert de lymfe en helpt ziektes te voorkomen. Daarnaast heeft het voordelen zoals het bevorderen van de bloedsomloop, met name in de huid, het verwijderen van dode huidcellen en het stimuleren van de stofwisseling. Door een [...]

    By Published On: 29/02/2024
  • Je kiest om te stoppen met de verslaving Eerst enkele puntjes aandacht geven voordat je besluit te stoppen met roken. Vertel aan niemand je voornemen om met roken te stoppen, want daarmee ondermijn je de vrijheid om hier zelf voor te kiezen. Probeer niet tegelijkertijd te veel andere dingen te veranderen in je leven. Maak er een prioriteit van als je wilt stoppen met roken of een andere verslaving. Draag steeds je sigaretten bij je, waardoor je steeds kunt kiezen of je wilt roken of niet. Je hoeft je niet te bewijzen dat je in staat bent te stoppen met [...]

    By Published On: 28/02/2024