Wie kijkt naar het verleden staat met zijn rug naar de toekomst

Hoi lieve vrienden, als ik spreek over liefde heb ik het vooral over de liefde naar jezelf toe. Bij veel mensen is dit moeilijk.  Een gedachte zoals ‘ik ben niet goed’ of ‘ik ben slecht’, ‘ik ben schuldig’, ‘het is mijn fout’ geeft jou altijd een naar gevoel omdat het niet waar is dat je niet goed genoeg bent of dat je slecht bent. Dat heb jij jezelf wijsgemaakt. Alle mensen hebben iets moois om tot uitdrukking te brengen. Echt alle mensen hebben fantastische eigenschappen. Als je deze negatieve gedachten niet denkt, krijg je dat gevoel ook niet, verander de gedachte en het gevoel verdwijnt.

Besef dat schuldgevoelens, of gevoelens van schaamte het verleden niet kunnen veranderen. Waarom moet je jezelf schuldig of beschaamd voelen? Toen je vroeger een keuze maakte wist je de consequenties niet, je maakte de keuze met een positieve intentie. Het is anders gelopen, ja dat is waar. Ook zo in mijn leven heb ik verkeerde keuzes gemaakt. Moet ik me schuldig of beschaamd voelen? NEE

Ben je bereid om je grootsheid te zien? De fantastische mens dat jij bent tot uitdrukking te brengen? Kies ervoor om jezelf te ontdoen van elke negatieve gedachte. Ontdoe je van angstige en destructieve gedachten, deze verspillen je levensenergie. Stop met te luisteren naar negatieve berichtgeving op radio en televisie. Stop en luister niet langer naar schadelijk gedachten en beëindig schadelijke gesprekken.

Niemand kan jou schade berokkenen omdat je niet langer kiest voor de gedachte die dit mogelijk maakt. Je hoeft jezelf niet te verdedigen, gewoon trouw blijven aan jezelf. Het maakt niet uit wat een ander zegt of denkt over jou. Je weigert nog langer toe te geven aan schadelijke emoties die ziekmakend zijn, ook al lijken ze terecht. Overstijgt alles wat jou boos of bang zou kunnen maken. Wees ook niet bang van de corona, dat verzwakt je weerstand. Bekijk alle dingen uit het verleden als een mooie oefening om te kunnen groeien naar wie je nu geworden bent. Het was misschien niet altijd even leuk, dat begrijp ik, maar het bestaat alleen nog maar in het verleden. We zijn nu in het heden. Richt je aandacht op het mooie dat je nu tot uitdrukking hebt gebracht. Je bent het waard.

Een mens maakt altijd de keuze met het weten en de ervaring dat hij of zij op dat moment heeft. Een seconde later of een paar jaar later kun je weten of deze keuze goed of minder goed was. Dit komt omdat de tijd je meer informatie gegeven heeft. Had je deze informatie al gehad tijdens je keuze van toen, dan had je anders gekozen. Daarom zijn schuldgevoelens waar mensen onder lijden vaak de meest onzinnige gevoelens, ze sluiten je op in wie je niet bent. Zie het als leermomenten en laat los. Zie je zelf vanuit de onschuld, want dat is de waarheid.

Destructieve gedachten hebben geen macht meer over jou. Je laat dit niet meer toe, je ziet in dat het niet werkt en je er zeer ongelukkige van wordt.  Denkt en zegt alleen dingen die stroken met hetgeen je gecreëerd wilt zien. Weet altijd zeker dat alles wat je wilt doen dat je dit prima aankan. Je bent één met de macht die jou heeft gecreëerd. Je bent veilig en alles is goed in jouw wereld.

Daniël The Healthman

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf

Je bent veel meer dan je denkt

Warme groetjes en fijne dag gewenst

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *