Wijsheid van Hippocrates: het is belangrijk om steeds uit te zieken

Dankzij het ziektesymptoom dat in feite heling is, kan het lichaam herstellen als het conflict in de geest is opgelost. Via slijm, pus en bloed kan het lichaam zijn afvalstoffen en toxines kwijt. Vermoedelijk heeft Hippocrates deze wijsheid uit de Ayurveda die reeds 6000 jaar bestaat en dit eveneens vertelt. 

Ondanks dat symptomen jou een tijdje ongemakkelijk en zwak laten voelen en soms met pijn erbij, geef je de voorkeur om deze nare periode bewust mee te maken en je lichaam de tijd te gunnen om de ziekte zelf kwijt te raken. Met andere woorden, je luistert naar de boodschappen van je lichaam om ervan bij te leren. 

Je begrijpt dat het lichaam energie nodig heeft om zichzelf te kunnen zuiveren en ontgiften, en dat het daarom jou beroerd laat voelen. Op deze wijze kun jij deze energie die je lichaam broodnodig heeft voor het innerlijke schoonmaakwerk niet verspillen.

Ziekten en aandoeningen symptomatisch bestrijden leidt steeds naar nieuwe en zwaardere ziekten en aandoeningen die dan gevaarlijk kunnen evolueren. Blijft men symptomen onderdrukken of bestrijden zal dit uiteindelijk naar ernstige complicaties gaan leiden. 

Symptoombestrijding is ziekmakend op lange termijn. En als het symptoom levensgevaarlijk is geworden, moet je het wel gaan bestrijden om te overleven. Beter gezegd is het symptoom niet bestrijden, maar afvlakken zodat het lichaam zijn afval kwijt kan. Maar besef dan ook: levensgevaarlijke symptomen zijn steeds het gevolg van eerdere symptoombestrijding en moeten afgevlakt worden.

Ergens begrijp je goed dat je deze ziektesituatie op de een of andere manier zelf hebt gecreëerd, en je verkiest om jezelf er niet schuldig bij te voelen, maar in plaats daarvan volledige verantwoordelijkheid op te nemen. Ondanks je ziekte voelt je jezelf geen slachtoffer van de ziekte, en je loopt met het idee dat jij betekenis geeft aan het leven op een praktische manier.

Vandaar dat je bij elke soort ziekte ervoor kiest het lichaam zijn zelfgenezend werk te laten doen zonder het te verstoren of tegen te gaan werken door symptomen te onderdrukken. Je herkent EN BEGRIJPT dat bijvoorbeeld een verkoudheid of de griep juist een ZEGEN IS VOOR HET LICHAAM OM ZICH TE KUNNEN ONTGIFTEN. Daarbij worden weefsels hersteld in oorspronkelijke staat.

Dat is de reden dat je na het uitzieken zoveel fitter bent met meer energie. Tracht te begrijpen dat je lichaam door ziekte en pijn jou beroerd maakt zodat het zijn energie volop kan gebruiken om het echte ontgiftings-en herstellingswerk uit te voeren. 

Als je het symptoom kunt zien als helingssignaal, zal de pijn niet in diabolisch lijden veranderen. Symptomen ontstaan altijd als weefsels geïrriteerd worden door intoxicatie schokken. Effecten van biologische schokken en trauma’s veroorzaken weefselveranderingen in het lichaam. Deze worden ongedaan als de shock of trauma in de geest is opgelost.

Je bent ook iemand die gelooft in een hoger doel en bent jezelf en iedereen dankbaar voor je leven zoals het nu is, zelfs als je ziek bent. Je weet dat er steeds op een of andere manier gezorgd wordt voor jou en dat ieder moment een waardevolle kans biedt om door te groeien naar een hoger bewustzijn om te leren over het leven en om steeds krachtiger te worden, met een gezond lichaam.

Hallo allemaal, als ik kijk naar de mensen, zovelen met de wens om liever écht gezond te zijn met wat meer energie, zie ik tegelijkertijd dat hun handelen om dit doel te bereiken niet in overeenstemming is met het bereiken van dit doel. Wat ik zonder oordeel wil zeggen is het voldongen feit dat we totaal verkeerd bezig zijn hoe we omgaan met ziekten. 

Blijkbaar begrijpen de mensen en ons medisch apparaat nog steeds niet dat het lichaam enkel en alleen zogezegde “ziekteverwekkers” uitnodigt of activeert als het lichaam van binnen is beschadigd. Deze beschadiging ontstaat door verzuring veroorzaakt door toxines en afvalstoffen die het lichaam niet op tijd hebben verlaten, samenhangend met schadelijke effecten van biologische schokken en trauma’s. De grote waarheid die maar weinigen willen horen is dat je eerst verziekt weefsel hebt en dan pas verschijnen de ziekteverwekkers.

Ondanks dat weinig mensen dit willen geloven, als je echt gezond wilt worden, ga je inzien dat de ziekteverwekkers ons juist genezen van de door gifstoffen beschadigd weefsel. Door deze zogezegde “ziekteverwekkers” te bestrijden, ontneem je het lichaam de kans om zich te zuiveren en te ontgiften. Na verloop van tijd wordt het fundament gecreëerd voor aanleg van chronische aandoeningen en kanker. 

Een chronische ziekte is net als een ontsteking het gevolg van verziekt weefsel door verzuring dat veroorzaakt is door opstapeling van toxines en afvalstoffen.

Hoeveel miljoenen mensen moeten eerst nog sterven aan kanker, diabetes, hart-en vaatziekten e.a. vooraleer we met ons allen gaan inzien dat de uitsluitend symptoomgeoriënteerde benadering van onze huidige gezondheidszorg ziekte NIET heeft uitgebannen, maar de kans om ziekten werkelijk te genezen sterk heeft verminderd.

Deze benadering is in feite de allerbelangrijkste oorzaak van het ontstaan van chronische ziekten en is doodsoorzaak nummer 1.

Ik voel me dikwijls een vreemde eend in deze maatschappij, Er lopen steeds meer zieke en te zware mensen rond dan ooit voorheen. Hoe komt het dat geen enkele ziekteverwekker die mij ziek kan maken, ik ontwikkel geen kanker en bruis elke dag van energie. Hoe komt dat? Omdat ik kennis heb (die ik uiteraard ook toepas) over natuurwetten die achter elke ziekte staan. Mijn lichaam is zuiver een proper van binnen. Dat is het geheim. Daarbij heb ik geen biologische conflicten en zijn mijn negatieve emoties verwerkt. Mijn blinde vlek heeft bestaansrecht gekregen, de comfort zone is ontmanteld.

Ik ben een gezonde persoon en leef in een biosfeer, omsingeld door miljoenen microben, intern en extern, samen leven in een dynamisch evenwicht dat voor alle partijen gunstig is. Ziekteverwekkers ruimen slechte eiwitten en kankercellen op die in mijn lichaam ontstaan en houden mij proper. Mijn lichaam kan altijd op tijd zijn stofwisselingsafval, afval van de celdeling en toxines kwijt. Ik hoef niet meer ziek te worden. De gehele natuur zit zo in elkaar. Om dit cruciale evenwicht te behouden ontgift ik elke dag van mijn leven mijn lichaam, en dat kost echt geen moeite waardoor ik beloond wordt met een blijvende gezondheid en vitaliteit.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *