Wijsheid van Hippocrates: het is belangrijk om steeds uit te zieken

Het is weinig liefdevol naar jezelf en je lichaam toe als je steeds symptomen bestrijdt. Daarmee onderdruk je het zelfgenezend vermogen van het lichaam en dat leidt naar chronische ziektebeelden.

Via slijm, pus en bloed kan het lichaam dankzij het ziektesymptoom zijn afvalstoffen en toxines kwijt. Vermoedelijke heeft Hippocrates deze wijsheid uit de Ayurveda die reeds 6000 jaar bestaat en dit eveneens vertelt. Ondanks dat de ziekte jou een tijdje ongemakkelijk en zwak laat voelen en soms met pijn erbij, geef je de voorkeur om deze nare periode bewust mee te maken en je lichaam de tijd te gunnen om de ziekte zelf kwijt te geraken. Met andere woorden, je luistert naar de boodschappen van je lichaam om ervan bij te leren. Je begrijpt dat het lichaam energie nodig heeft om zichzelf te kunnen zuiveren en ontgiften, en dat het daarom jou beroerd laat voelen. Op deze wijze kun jij deze energie die je lichaam broodnodig heeft voor het innerlijke schoonmaakwerk niet verspillen.

Ziekten en aandoeningen symptomatisch bestrijden leidt steeds naar nieuwe en zwaardere ziekten en aandoeningen die dan gevaarlijk kunnen evolueren. Blijft men symptomen onderdrukken of bestrijden zal dit uiteindelijk naar chronische ziekten gaan leiden. Symptoombestrijding is juist ziekmakend op lange termijn. En als het symptoom levensgevaarlijk is geworden moet je het wel gaan bestrijden om te overleven. Beter gezegd is het symptoom niet bestrijden, maar afvlakken zodat het lichaam zijn afval kwijt kan. Maar besef dan ook: Levensgevaarlijke symptomen zijn steeds het gevolg van eerdere symptoombestrijding.

Ergens begrijp je goed dat je deze ziektesituatie op de een of andere manier zelf hebt gecreëerd, en je verkiest om jezelf er niet schuldig bij te voelen, maar in plaats daarvan volledige verantwoordelijkheid op te nemen. Ondanks je ziekte voelt je jezelf geen slachtoffer van de ziekte, en je loopt met het idee dat jij betekenis geeft aan het leven op een praktische manier.

Vandaar dat je bij elke soort ziekte ervoor kiest het lichaam zijn zelfgenezend werk te laten doen zonder het te verstoren of tegen te gaan werken door symptomen te onderdrukken. Je herkent EN BEGRIJPT dat bijvoorbeeld een verkoudheid of de griep juist een ZEGEN IS VOOR HET LICHAAM OM ZICH TE KUNNEN ONTGIFTEN. Dat is de reden dat je na het uitzieken zoveel fitter bent met meer energie. Tracht te begrijpen dat je lichaam door ziekte en pijn jou beroerd maakt zodat het zijn energie volop kan gebruiken voor het echte ontgiftings-en herstellingswerk uit te voeren. Als je het symptoom kunt zien als helingssignaal, zal de pijn niet in lijden veranderen. symptomen ontstaan altijd als weefsels beschadigd worden door intoxicatieschokken en effecten van andere biologische schokken en trauma’s.

Je bent ook iemand die gelooft in een hoger doel en bent jezelf en iedereen dankbaar voor je leven zoals het nu is, zelfs als je ziek bent. Je weet dat er steeds op een of andere manier gezorgd wordt voor jou en dat ieder moment een waardevolle kans biedt om door te groeien naar een hoger bewustzijn om te leren over het leven en om steeds krachtiger te worden, met een gezond lichaam.

Daniël The Healthman

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf

Je bent veel meer dan je denkt

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *