Wist je dat bijna alle ziekten beginnen met de aanwezigheid van afvalstoffen en toxines in het lichaam, samen met de effecten van biologische schokken?

Als het lichaam niet in staat is om op tijd giftige toxines en de afvalstoffen van de stofwisseling en celdeling te verwijderen, veroorzaken deze verstoppingen verzuring met een voortvloeiende  celbeschadiging tot gevolg. Negatieve emoties, biologische schokken, angst, onverwerkte zaken, stress en financiële problemen doen daar nog een schepje aan bovenop.

Deze zaken zorgen ervoor dat onze energie en lichaamskracht zullen afnemen. Dit komt omdat de spijsvertering ernstig is verstoord in deze condities. Er kan een verstopping zitten in het maag- en darmkanaal, maar er kunnen ook verstoppingen zitten in de galwegen van de lever, bloedvaten of in de cisterna chyli lymfevaten of andere lymfeknopen in andere delen van het lichaam. Dit alles heeft een sterk verstorend effect op de productie van spijsverteringsenzymen waardoor de spijsvertering niet goed kan werken. Daarmee ontstaat een vicieuze cirkel waarbij het lichaam problemen krijgt met de vertering van ons voedsel en de ontgifting waarbij de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem zal verzwakken. Bijna alle ziekten in het lichaam beginnen met de aanwezigheid van opgestapelde afvalstoffen en toxines in het lichaam die een schok veroorzaken dat ziekmakend is. Dikwijls gecombineerd met andere biologische schokken en trauma’s die niet opgelost zijn..

Het is daarom zo belangrijk om elke dag ervoor te zorgen dat het spijsverteringsvuur volop blijft branden. We bereiken dat met veel specerijen te gebruiken. Dat zijn smaakmakers die voor meer speekselvorming gaan zorgen zodat de eerste stap van de spijsvertering al goed kan starten. Bovendien hebben vele specerijen een ontgiftende werking op de spijsvertering in zijn totaliteit. Op deze wijze worden verstoppingen in het spijsverteringskanaal en elders in het lichaam voorkomen. Dit kan alleen door het juiste voedsel te gebruiken en emotioneel evenwicht de cultiveren. En zeker niet te vergeten, meestromen met de dagelijkse natuurlijke ritmes, iets dat ook dikwijls vergeten wordt. Op tijd gaan slapen en op tijd gaan eten. Veel specerijen gebruiken helpt om de spijsvertering te stimuleren waarbij afvalstoffen en toxines worden verbrand.

Daniël The Healthman

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf

Je bent veel meer dan je denkt

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *