Wist je dat er drie soorten zuurstof bestaan?

Zuurstof hebben we nodig om te ademen. De kwaliteit van zuurstof is de laatste eeuw fundamenteel veranderd. Vroeger bestond de lucht die we inademen uit ongeveer 78% stikstof, 20 % zuurstof, 1.5% edele gassen en een 05 % koolzuurgas. Door vele oerbossen om te hakken, grote industriële vervuiling, chemtrails, het leegvissen van oceanen en het toenemen van vervuilende motoren neemt het zuurstofgehalte in de lucht af. In grote steden is dit reeds echt voelbaar.

Deze verandering van het zuurstofgehalte zorgt voor een chronische belasting van de ademhalingswegen. Het immuunsysteem heeft het al lastig door al het vergif dat door de voedselindustrie in ons voedsel wordt gebracht, symptoomgeoriënteerde bestrijding en de vele vaccinaties. Allemaal zaken die het ontgiftend en zuiverend vermogen van het lichaam aantasten. Door al deze narigheid is het ademhalingssysteem niet meer in staat zijn integriteit te handhaven.

Zuurstof is het achtste element. Alle elementen die te vinden zijn in onze wereld zijn gerangschikt volgens eenvoudige gehele getallen. De kern van zuurstof bevat 8 positieve deeltjes en daar draaien 8 elektronen rond omheen. Dat is neutrale zuurstof, het grootste gedeelte van de zuurstof die we inademen ziet er zo uit. Er bestaat ook zuurstof die uit 8 positieve deeltjes bestaat met 9 elektronen die eromheen draaien. Deze zuurstof is negatief geladen en geeft een verfrissend effect en stimuleert de immuniteit. Deze zuurstof voorziet ons van extra elektronen die we hard nodig hebben.

Ik raad iedereen aan om meer in de natuur te gaan, wandelen in de bossen, het gebergte, aan de kust enzovoort. Ook veel groene kamerplanten zijn een must voor de zuurstof in je woonhuis. Deze planten filteren ook als het ware ook veel fijnstof uit de lucht. Vooral in het hooggebergte vind je veel negatief geladen zuurstof. Heb je een tuin met gras, maak elke dag voor het ontbijt een wandeling op blote voeten in het gras, dat laad je lichaam op met heilzame negatieve elektriciteit. Dat is om dezelfde reden zeer gezond. Leer ademhalingstechnieken uit de yoga, het schedellicht en of de bastrika bijvoorbeeld helpen de leverwerking en zuurstofopname te verbeteren.

Zoek op internet naar een O2 ionizer voor meer negatief geladen zuurstof, het werkt trouwens zeer goed bij chronisch vermoeidheid en bijnieruitputting. Een bouwbioloog kan soelaas brengen in je woning door verkeerde elektrische velden op te sporen en deze op te ruimen. Verkeerde elektrische velden tasten de goede negatief geladen zuurstof aan. Ze zuigen als het ware de negatieve lading weg waardoor de zuurstof neutraal wordt.Ten slotte, vermijd een zittende levenswijze, het veroorzaakt een slechte oppervlakkige ademhaling waardoor een chronisch zuurstoftekort ontstaat in het lichaam.

Er zijn dus drie soorten zuurstof

Deze drie soorten zuurstof zijn niet alle drie even goed voor ons lichaam. Negatief geladen zuurstof. Deze zuurstof activeert de opname van grote zuurstofmoleculen en activeert onze immuniteit. Deze vorm vind je vooral in de branding en aan watervallen. Deze levensonderhoudende soort zuurstof wordt door vervuiling in de lucht beroofd van zijn negatieve lading. Het wordt gewone neutrale zuurstof. Negatief geladen zuurstof activeert het trilhaarepitheel terwijl we ademhalen. Door de onophoudelijke golfbeweging van ademhaling kan het slijmvlies veel gemakkelijker de verontreiniging uit de ademhalingswegen naar boven af leiden. Je hoest af en toe eens wat slijm uit, ondertussen is je lichaam veel afval en toxines kwijt. Slijmproppen NOOIT inslikken, steeds uitspuwen!

De grootste hoeveelheid zuurstof in de lucht die we inademen is neutraal. We hebben een negatieve lading nodig voor de goede werking van zuurstof in ons lichaam.

Positief geladen zuurstof is minder goed voor het lichaam. Deze bestaat uit 8 positieve deeltjes en 7 elektronen die eromheen draaien. De verhouding tussen positief en negatief geladen zuurstofdeeltjes in de lucht is 6 op 5. Het grote probleem, en zeker in de steden is de verhouding 9:2 en dan wordt deze zuurstof ronduit gevaarlijk. Positief geladen zuurstof remt het trilhaarepitheel af in onze longen en de luchtwegen dat in een voortdurende golfbeweging onze ademhalingswegen reinigt van ingeademde schadelijke stoffen. Het slijmvlies ondervindt dus problemen met het afvoeren van schadelijke stoffen en slijm. En dit gegeven werkt astma, bronchitis, longkanker en emfyseem in de hand. Er bestaan negatieve ionisatoren die behulpzaam kunnen zijn. 

Grote elektronen rovers van onze zuurstof zijn voornamelijk uitlaatgassen van auto’s en de vele motoren. Maar de grootste elektronen rover is plastic, en precies onze omgeving zit daar vol mee. Plastiek die in nanodeeltjes verpulverd wordt vormt een groot gezondheidsrisico. Ons huis vol plastic neemt niet alleen het aantal, geladen deeltjes zuurstof dramatisch af, maar ook de verhouding tussen positief en negatief geladen zuurstof wordt sterk gewijzigd in het voordeel van positieve zuurstofdeeltjes. In zuivere berglucht kunne  zich tot 25.000 geladen deeltjes bevinden per kubieke cm lucht, in een woning vol met plastic kan dit dalen tot amper 200 geladen deeltjes. Dus niet gezond. Door dit alles hebben de longen het zwaar te verduren en een verminderde zuurstofopname. De goede werking van onze mitochondriën is afhankelijk van voldoende neutraal en negatief geladen zuurstof. Begrijp je dat vermoeidheid chronisch wordt in deze omstandigheden? Ten slotte is het belangrijk dat we onze mitochondriën extra beschermen vanwege hun verwantschap met bacteriën. Ze zijn dus zeer gevoelig voor bacteriedoders zoals antibiotica. Mitochondriën zijn organellen in de cellen die fungeren als energiefabriekjes. De mitochondriën in de huidcellen zijn eveneens zeer gevoelig voor de verstikkende eigenschappen van chemische zonnebrandmiddelen.

Daniël The Healthman

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf

Je bent veel meer dan je denkt

warme groet

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *