Beste allemaal

Heb je ook wel eens het gevoel dat je jouw woede niet mag uiten wanneer je boos bent? Woede is een natuurlijk en normaal verschijnsel dat we allemaal wel eens ervaren. Het dient eigenlijk als een soort verdedigingsmechanisme. Vaak ervaren we herhaaldelijk boosheid over dezelfde kwesties. Maar als je nooit in staat bent om je woede te uiten, wordt deze simpelweg ingehouden, wat we opgekropte woede noemen. Ik merk dat veel mensen hieronder lijden.

Ingeslikte woede nestelt zich in je lichaam, meestal in de spijsverteringsorganen, waardoor de spijsvertering van voedsel minder goed verloopt en er veel toxines worden gevormd. Onverteerd voedsel bereikt de darmen, wat leidt tot een overgroei van schadelijke microben.

Uiteindelijk zal de opgekropte woede zich manifesteren als een vorm van ziekte. Velen van ons houden jarenlang woede vast op dezelfde plek. En plotseling ontwikkelen ze een ernstige of zelfs fatale aandoening. Woede die niet geuit kan worden, kan fataal zijn

Het is beter om een stok te nemen en deze op een steen of boomstam kapot te slaan, of om wat servies kapot te gooien dat je toch te veel hebt. Richt je woede nooit op mensen of dieren, ongeacht de situatie. Heb je een servies te veel, leef je gerust eens uit! Je gaat merken dat het een grote opluchting geeft

Geef uiting aan je gevoelens om jezelf te kunnen genezen. Het vasthouden en onderdrukken ervan maakt je ziek. Als je je mening niet rechtstreeks aan de betrokkene kunt uiten, spreek dan tegen een spiegel en doe alsof je tegen de betrokkene praat.

Zeg gewoon wat je dwarszit, laat de last van je schouders vallen. Zeg gewoon: “Je hebt me gekwetst”, of “Ik ben bang”, of “Ik ben boos op jou”, of “Ik voel me overweldigd”.

Blijf in gedachten zeggen wat je dwarszit tegen de betrokkene, totdat je opluchting voelt en de woede een uitlaatklep kunt geven. Zo geef je de woede ook bestaansrecht waardoor het jou met rust laat.

Betrek het dan op jezelf, zonder oordeel maar met zachtheid, onschuld, mededogen en onvoorwaardelijke liefde voor jezelf. Haal rustig adem, kijk in de spiegel en vraag jezelf: Wie is er nu verantwoordelijk? Wat kan ik veranderen? Misschien moet je stoppen met het vasthouden van woede, waardoor je steeds meer woede krijgt.

Realiseer je dat telkens wanneer je boos of woedend bent, je eigenlijk bevestigt dat je meer woede in je leven wilt. Begrijp je dat? Dit heeft geen zin meer. Als je overtuigingen kunt veranderen die hiervoor verantwoordelijk zijn, dan kun je jezelf genezen. Je herkent dingen uit je blinde vlek en kunt deze verlichten met je eigen licht. Zo geef je bestaansrecht aan je eigen negatieve kant.

Negatieve emoties loslaten is niet mogelijk, omdat ze nu eenmaal van jou zijn. Het is jouw woede, jouw boosheid, jouw irritatie. Begrijp je? Loslaten is onmogelijk, want dan ben je niet compleet, maar half. Dat werkt gewoon niet. Maar door je negatieve emoties te erkennen en ze te belichten met je eigen licht, word je compleet en zullen de negatieve emoties je met rust laten. Dat is een punt dat in The Secret nooit wordt uitgelegd.

Wanneer je probeert een emotie los te laten, richt je in feite je aandachtsenergie erop. In de kwantumfysica geldt een wetmatigheid die zegt dat waar je aandachtsenergie naartoe gaat, je als een magneet aantrekt. Hoe meer je probeert iets los te laten, hoe meer het zich zal bestendigen in je levenservaring.

Wees altijd onvoorwaardelijk lief voor jezelf, stel jezelf op de eerste plaats.

Gepubliceerd op 19/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Weet je wat het lastigste is? Dat er mensen zijn om je heen waar je om geeft die zichzelf onbewust kapot maken, en jij mag toekijken. Dat put je uit, want je kan niets doen. Jij kan helemaal niemand veranderen. En elke keer dat je probeert, merk je dat de weerstand steeds groter wordt en dat je relatie met hen op de helling komt te staan. Het is jouw taak niet om de ander te veranderen, verbaal overtuigen is altijd psychologisch aftuigen en zorgt voor conflictsituaties. Het is nu eenmaal een bittere pil om te slikken. Verandering gebeurt namelijk intern, [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Waar denk je aan als je aan het woord vergeving denkt? We hoeven niet te weten hoe we kunnen vergeven, we hoeven alleen maar bereid te zijn om te vergeven. Dat is de eerste stap: bereid zijn om te vergeven. Voel je dat vergeving een geschenk is dat je aan jezelf geeft? Kun je je voorstellen dat vergeving jou bevrijdt van het verleden, van ervaringen uit het verleden, van relaties uit het verleden? Denk je dat je niet kunt vergeven? Wie of wat denk je nooit te kunnen vergeven? Wat houdt je vast aan het verleden en belet jou om [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Verzet werkt nooit Misschien is het wijzer om ons niet langer te verzetten tegen alles wat ons niet dient. Verzet je niet tegen het tegenovergestelde van wat je wenst te ervaren. Aanschouw het en zie het onder ogen voor wat het is. Alles waartegen je je verzet, blijft volharden in je levenservaring. Dit wordt veroorzaakt door je voortdurende negatieve aandacht, waardoor het een plek krijgt in jouw realiteit. Als je je ergens tegen verzet, breng je het in jouw realiteit. Door vervolgens je gefrustreerde negatieve energie erop te concentreren, blaas je het feitelijk meer leven in. Het zal groeien. Dit [...]

    By Published On: 19/03/2024