Your perception of me is a reflection of you. My reaction to you is an awareness of me

Hoi vrienden, vandaag een nadenker. Vele onder jullie volgen mij trouw en dat doet mij plezier. Ik heb vele studies, reizen en levenservaringen opgedaan om te weten wat gezondheid precies is. Regelmatig post ik iets waarvan het tegendeel niet kan bewezen worden. In onze maatschappij heerst er een mentaliteit, als er iets is waarvan het tegendeel niet kan worden bewezen, wordt het eenvoudig verworpen door onwetendheid.

Nochtans is dit een grote uitnodiging om er wat meer onderzoek naar te doen, het zijn opportuniteiten om hiaten in de kennis op te vullen. Ik kan wel zeggen dat ik gezond ben door het volgen van mijn kennis, maar ook door het volgen van mijn intuïtie. Dat laatste kan ik echt niet wetenschappelijk bewijzen, maar het vormt wel een bron van waarheid voor mijn persoon. Dat bewijs ik trouwens. Vroeger heb ik ernstige ziekten gehad die ik naar gezondheid wist om te draaien. Ik heb eveneens gekozen om daarvoor emotioneel evenwicht te cultiveren om gezondheid te kunnen bereiken. Dit betekent dat ik koos om introspectie te verrichten om mijn schaduwzijde te leren kennen. Niet echt leuk, heftig om met je eigen weerstand in contact te komen, uiteindelijk wel enorm bevrijdend. Letterlijk de cocon van de comfortzone stuk slaan. Het leven en gezondheid is echt niet moeilijk, gewoon meestromen met de natuur. Zo simpel. Al mijn verworven kennis en ervaring door opleidingen te volgen deel ik graag. Ik vind het nu eenmaal leuk om mensen gezonder te zien worden. Dan kan ik mezelf hierin herkennen.

Er zijn mensen die om me lachen omdat ik anders ben en anders leef. Dat is positief, want lachen is gezond. Maar ik ben wel gezond en vitaal, en naarmate ik net als iedereen ouder wordt, word ik steeds leniger en sterker. Voor mij klinkt het zo logisch dat je jong en vitaal kunt blijven als je een hogere chronologische leeftijd hebt bereikt. Ik ben ervan overtuigd dat ziekte en veroudering een vergissing is in het menselijke denken. Het menselijke leven is bedoeld om gelukkig en gezond te zijn en om je zijnstoestand steeds opnieuw te kunnen uitdrukken.

Ja, het doel en de zin van het leven is om te besluiten en te verklaren, te scheppen en uit te drukken, te ervaren en te vervullen wie jij werkelijk bent. Om jezelf ieder moment te herscheppen als de prachtigste versie van het grootste visioen dat je ooit gehad hebt van wie jij werkelijk bent. Dat is jouw doel als spiritueel wezen in de menswording, en dat is het doel van heel het leven. Precies dat is veel leuker als je altijd vitaal en gezond bent. Al de rest is onnatuurlijk!

Er zijn mensen die het niet eens zijn met mij, vrije wil is een universele wet. Daarom is het beter dat ik niets zeg, en wacht ik af met wat voor een fantastisch verhaal ze nu weer op de proppen komen en gaan verzinnen over mij. Zo heb ik ook lectuur waarmee ik kan lachen, want lachen is nu eenmaal gezond. Haha. Ik hoef me niet te bewijzen, want ik ben het bewijs dat het werkt.

Ik ben goed genoeg

Je hoeft er niet voor te vechten om beter te worden. het enige wat je hoeft te doen, is vandaag aandacht geven om meer van jezelf te houden dan gisteren. In feite jezelf behandelen als iemand die enorm geliefd is. Begrijp dat je niet teveel en ook niet te weinig bent. Je hoeft helemaal niets te bewijzen. Op dit moment ben je de volmaakte uitdrukking van de eenheid van het leven. Je hoeft niet tegen jezelf te zeggen dat je een fout hebt gemaakt, want dat zou betekenen dat je niet goed bent. Je hebt gedaan wat juist was voor jou op dat moment. Je bent meer dan je denkt, jij bent het waard om van jezelf te houden. 

Belangrijk is om naar je intuïtie te luisteren en daarnaar te handelen. dat is onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en de basis om je gezondheid in eigen hand te nemen. Zeg nooit: “ik ben ziek”, want je onbewuste geeft daardoor een negatief signaal naar je lichaam. Zeg altijd: “ik ben herstellende van een shock of trauma in de geest” en je lichaam zal sneller herstellen. Besef dat je DNA alle genen heeft om symptomen te creëren waarbij het lichaam zich kan herstellen en ontgiften. Het DNA heeft ook alle genen om de symptomen weer ongedaan te maken van zodra de weefsels en organen herstelt en ontgift zijn. Daarom is het liefdevol om tegen jezelf te zeggen dat je herstellende bent. Je lichaam staat altijd aan jouw zijde en de innerlijke ervaring van geluk heb je nodig om echt te genezen. Van jezelf houden maakt je gezond.

Mensen dienen gevoed te worden door liefde om hun grootste bestemming te kunnen volvoeren. Naarmate je oefent om steeds meer van jezelf te houden, ga je ook steeds meer van alle mensen houden. Zo kunnen we samen de wereld met liefde voeden zodat hij mooier wordt. Zo kunnen we samen iets doen om de aandacht die er nu heerst op angstpsychosen te veranderen naar aandacht op liefde, enthousiasme en kracht. Enthousiasme is enorm aanstekelijk of besmettelijk en dat maakt jou gezond. De algemene gezondheid gaat versterken en alle “zogezegde virussen” verliezen hun macht over ons. Angst daarentegen is ook enorm besmettelijk en werkt restrictief op het bewustzijn en het DNA. Zo verlagen we onze trillingsfrequentie en dat verzwakt de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem.

Weefsels ondergaan structurele veranderingen als je gebukt gaat onder angst. Logisch dat het lichaam exosomen (verkeerdelijk aanzien voor virussen) repliceert en bacteriën activeert om deze structurele weefselveranderingen weer ongedaan te maken nadat de angst in de geest is opgelost. Daarbij worden de lichaamsweefsels hersteld  in oorspronkelijke staat en eveneens ontgift. En het lichaam herstelt (geneest) de angst shock (desoriëntatie, verwarring in de geest) door griepsymptomen te ontwikkelen. Heeft uiteindelijk niets met niet-bestaande virussen te maken waarmee men ons bang maakt. Uitzieken is niet altijd leuk, maar wel liefdevol voor je lichaam die zich hierbij echt goed kan ontgiften. 

Liefde verhoogt je trillingsfrequentie naar een hoger niveau waar angst, schuld, en ziekte niet bestaat. Heb je ook al gemerkt dat bij verliefdheid je algemene gezondheid een ferme boost krijgt en plots verbeterde? Je bent één met alle leven, je bent goed genoeg. Verlang er naar om jezelf te zijn, niet iemand anders. Je bent volmaakt, precies zoals je hier en nu bent. Luister daarom altijd naar je buikgevoel of intuïtie. Intuïtie vertelt het verstand waar het moet gaan zoeken. geniet van het leven en blij erkennen we onze perfectie en de volmaaktheid van het leven, en zo is het. Doorvoel de paradox dat imperfectie juist de perfectie is en voel je altijd waardig, dat is liefdevol naar jezelf toe.

Vandaag heb ik het over de liefde naar jezelf toe op de eerste plaats.

Het heeft niets met egoïsme of iets dergelijks te maken. Het heeft alles te maken om gezondheid, welzijn en geluk te kunnen creëren voor jezelf. Vandaag geef ik extra aandacht aan de goede eigenschappen die ik zie in andere mensen. Tegenwoordig zie ik in alle mensen goede eigenschappen. Ik besef hierbij dat ik deze eigenschappen ook in mezelf heb, anders kan ik ze niet herkennen in een ander. Ik hou dus helemaal van mezelf, Dat geeft energie. Liefde is de sterkste genezende energie van het universum en verjaagt de angst dat de weerstand van je lichaam ondermijnt. Liefde en goede eigenschappen zien in een ander verhoogt je trillingsfrequentie waar ziekte niet in kan bestaan.

Als jullie, lezers van deze blog ook goede eigenschappen in mij herkent, weet dan dat het jullie waardevolle eigenschappen zijn, anders zou je het niet kunnen zien in mij. (In feite geldt dit ook als je negatieve aspecten herkent in mij). Daar ga ik nu even niet verder op in. Als je dingen hebt meegemaakt die een diepe indruk op je hebben gemaakt en je blijft zeggen: “het is allemaal hun of mijn schuld, ik kan niet veranderen”, kom je geen stap verder. Met liefde, onvoorwaardelijk naar jezelf toe samen met onschuld, mededogen, zachtheid, vergeving en zelfs dankbaarheid kun je wel verder en ontgroei je de slachtofferschap waardoor je eigen specifieke kracht kunt ontdekken en vinden.

Liefde is de beste manier om jezelf te verlossen van sterk negatieve gedachten en overtuigingen die je in het verleden hebt opgedaan. Liefde kan dat, omdat liefde het diepst gaat van alles. Heb geduld met jezelf en oefen met de goede eigenschappen dat je herkent in de ander, want het zijn jouw goede eigenschappen, en je bent het waard om deze ook tot uitdrukking te brengen. Je kunt vaak met een spiegel werken, van kop tot teen jezelf zien in de spiegel. Kijk jezelf in de ogen, hou van jezelf, hou van je innerlijk kind, je bent gewoon fantastisch. Dat is de enige waarheid die waar is voor jou. Je hebt altijd al hard je best gedaan.

Even een kort verhaaltje over een wijze les van onze vriend Boeddha

Onze vriend Boeddha was iemand die graag in de lotushouding mediteerde, in diepe verbondenheid met zichzelf en de natuur. Hij creëerde zijn innerlijke wereld van vrede, rust en onvoorwaardelijke liefde. En zo zat onze vriend Boeddha op een dag naast een mooi boom langs een drukke weg te mediteren. Dit terwijl iedereen in volle hectiek, gedreven door een goede portie adrenaline voorbij raasden. Bijna niemand die onze vriend Boeddha opmerkte die gewoon rustig zijn ding deed, in “peace” mediteren.

Dan op een andere dag werd Boeddha toch opgemerkt door een haastige gestresseerde handelaar die naar de markt moest gaan om zijn spullen te verkopen. Deze handelaar zei in zichzelf, “Heeft Boeddha nu echt niets anders te doen dan te niksen naast een boom?”. Blijkbaar was de handelaar een beetje geïrriteerd door het feit dat Boeddha in lotushouding met een diepe vrede in zichzelf zat te mediteren naast een mooie boom. De volgende dag stopte de gestresseerde handelaar, stapte uit en liep in de richting waar onze vriend Boeddha zat. De handelaar begon Boeddha te verwijten van luiaard en nietsnut, heb je echt niets anders te doen daar op zo een onnozele manier niets te doen? Onze vriend Boeddha bleef rustig verder mediteren alsof er niets aan de hand was. Nog meer gefrustreerd keerde de handelaar terug naar zijn vervoermiddel om zijn reis verder te zetten.

En zo ging dat dagenlang door. De handelaar vond het leuk om Boeddha uit te schelden en zwart te maken, want hij reageert toch niet. Tuurlijk dat Boeddha niet reageert, waarom zou onze vriend boeddha moeten reageren. Boeddha weet ook dat alles één is en dat deze gestresseerde handelaar niet echt gelukkig is. Boeddha weet intuïtief dat deze handelaar niet echt contact heeft met het diepere wezen in zichzelf. 

En dan na een paar weken begon de handelaar toch wel een beetje in te zien dat hij Boeddha steeds beledigde zonder dat Boeddha erop reageerde. Toch wel een beetje in de vraagstelling waarom Boeddha nooit reageert op zijn verwijten en beledigingen, werd de handelaar een beetje geïntegreerd met de vraag waarom Boeddha niet reageert. Dus op een bepaalde dag stopte de handelaar weer en liep naar onze vriend Boeddha toe. Maar nu beledigde hij Boeddha niet. De handelaar zei tegen onze vriend Boeddha: “Ik ben jou al twee volle weken van al wat slecht is te beledigen en je reageert niet. Hoe doe je dat?”

Boeddha richtte zijn hoofd op en keek met een liefdevolle blik naar de handelaar en zei: “Jij gaat elke dag naar de grote markt in de stad. Op deze markt verkopen ze van alles”. Boeddha vroeg: “Beste handelaar, als jij fruit wilt kopen op de markt, ga jij fruit kopen waar rotte plekken op aanwezig zijn?” De handelaar zei natuurlijk: “nee, ik ga geen fruit kopen met rotte plekken”. Daarop antwoordde Boeddha met een zachte liefdevolle stem: “Om dezelfde reden moet ik wat jij me aanbied ook niet hebben”. De geladenheid bij de handelaar nam af omdat hij de wijze les van boeddha had begrepen. Hij dankte Boeddha.

In de reacties mogen jullie ook ervaringen delen hoe je op positieve wijze negatieve mensen tot je vriend hebt kunnen maken. Dat is mooi, ik heb ook al van verschillende vijanden vrienden gemaakt. Het is echt niet nodig als er iemand het niet eens is met jou dat je jezelf hoeft te verlagen in trillingsfrequentie door beledigingen of verwijten uit te sturen. Je hoeft je echt niet te bewijzen, ik doe dat ook niet. Mijn vijanden ben ik zo dankbaar in de les tolerantie en geduld. Vijanden maken mij sterker waardoor ik in mijn volle kracht kan staan. Ik ben al genoeg gevallen, waardoor ik al vele keren ben opgestaan. Misschien val ik nog wel eens, en dan kan ik weer opstaan, maar dan ook sterker worden. 
Maar een diepere waarheid is dat NIEMAND onze vijand is. Het zijn enkel ONZE gedachten van verzet die er voor zorgen dat “vijanden” gecreëerd worden. Laten we ons daar misschien voor eens en voor altijd bewust van worden. Ieder kan “zijn” waarheid naar voor schuiven, meestal uitgedrukt in woorden en een woord is een woord, maar het is ONZE PERCEPTIE die woorden een bepaalde “inkleuring” geeft. Gewoon maar eens naar binnen kijken, daar gebeurt het. Je hebt wel mensen die even vergeten zijn wie ze werkelijk zijn. Dat zijn narcisten, psychopaten vinden zichzelf verheven boven een ander en zijn daarom het contact met wie ze werkelijk zijn verloren. Vergeet nooit: wij zijn allen één, ieder van ons heeft zowel de Boeddha als de Christus in zich, heb elkaar lief.

Het werkwoord “moeten”

Elke dag tracht ik mensen eraan te herinneren dat het werkwoord “moeten” jou in een soort gevangenis stopt. “Moeten” is een woord dat jouw vrije keus te zijn wie je wilt zijn echter ontneemt. Je verliest de vrije wil over het keuze-element en legt jezelf een opdracht op. In zekere zin zal dit op psychosomatisch vlak de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem verzwakken omdat je jezelf dwingt iets te doen dat je eigenlijk liever niet doet. De trillingsfrequentie daalt naar een niveau waarbij het lichaam moeilijkheden zal ervaren om zich te ontgiften en te zuiveren, met andere woorden, naar een trillingsfrequentie waar ziekte bestaat en exosomen (verkeerdelijk aanzien als virussen), schimmels en schadelijke bacteriën actief worden.

Besef dat je altijd een keuze hebt. Kies ervoor te geloven dat het gemakkelijk is om een gedachte of patroon te veranderen. De keuze is altijd aan jou. “Moeten”, brengt je in een soort slavernij  waar je echter niet beter van wordt. Een cocon, gevangenis.

Telkens wanneer we iets “moeten”, zeggen we naar ons onderbewuste dat we het ‘verkeerd’ doen, of dat iemand anders het ‘verkeerd’ doet. In feite zeggen we in trillingsfrequentie dat wij of de ander ‘niet goed genoeg zijn’. Het “moeten” komt vaak voor uit zelfafwijzing om in de goede aandacht te komen van de ander. het begin van pleasegedrag en perfectionisme. Mensen doen hun best om goed te zijn voor een ander en geven geen aandacht aan hun eigen innerlijke emotionele leiding. De meesten van ons zijn er zich niet bewust van dat dit zo werkt. Meestal hebben we dwaze ideeën over wie we zijn en heel strakke regels van over hoe we “moeten” leven. Laten we het woord “moeten” uit onze woordenschat verwijderen.

Wat kun je zoal van je “moeten” lijst schrappen? Wat ik meestal doe is het woord “moeten” vervangen door “kunnen”, “mogen” of “hoeven”. Bij kunnen, mogen of hoeven behoud je de keuze en dus de vrijheid. Het is de zaak te realiseren dat alles wat we doen een keuze is. We “moeten” niets, we hebben altijd een keuze. De keuze is aan jou. een ander woord dat eveneens werkt is zeggen we hebben de “mogelijkheid”, ook een woord die jou de de vrije keuze laat bewaren, geen dwang. Moeten, dwang, fout e.a. zijn allemaal woorden die je trillingsfrequentie laat dalen en dus op den duur een ziekmakend effect creëren.

Ik heb ook niet alle waarheid in pacht en maakt dus ook foutjes. Maar ik bekijk het niet als een fout. Want dat impliceert dat ik niet goed ben. Ik bekijk een fout als een oefening om het de volgende keer anders te doen. Geloof me, dat zal werken en daarbij kun je de trillingsfrequentie hoog houden.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *