Ons zelfhelend vermogen is het meest waardevolle bezit dat we hebben om een goede gezondheid te handhaven.

Dit geldt voor iedereen, jong of oud

Als je eenmaal een stralende gezondheid hebt bereikt, zul je jezelf niet alleen goed, maar ook heel voelen, misschien wel voor de eerste keer in je leven. Je bent werkelijk in staat om jezelf te genezen. Het kan zijn dat je een gevoel van onbehagen of angst ervaart wanneer je lichaam ziek is of zich niet gedraagt zoals je gewend bent.

Om je comfortabel te voelen, moet je daadwerkelijk in staat zijn om te genezen van elke aandoening die je tegenkomt. Het lichaam reageert altijd op de signalen van de geest en het gevoel. De staat van je gezondheid weerspiegelt hoe jij jezelf en de wereld om je heen ervaart. Dit inzicht legt natuurlijk de verantwoordelijkheid voor je gezondheid en welzijn in je eigen handen.

“Als het nooit onze schuld is, kunnen we ook nooit de verantwoordelijkheid op ons nemen.” “Als we er niet verantwoordelijk voor zijn, blijven we altijd slachtoffer.” Verantwoordelijkheid nemen betekent niet volledig de schuld op je nemen, maar begrijpen dat sommige dingen nu eenmaal gebeuren en dat je daar verantwoordelijkheid voor neemt.

Verantwoordelijkheid nemen betekent het gebruikmaken van je zelfhelend vermogen voor waar het bedoeld is. Dit vermogen stimuleer je door voortdurend te streven naar een gevoel van tevredenheid. Dit vormt de basis voor een succesvol en creatief leven dat leidt tot vervulling. Wanneer je ziek wordt of ongemak ervaart, is het begrijpelijk dat je de neiging hebt om een oplossing te zoeken, en waarschijnlijk verlang je naar snelle verlichting van de klachten.

Tegenwoordig lijkt er voor bijna elke ziekte of ongemak wel een medicijn of behandeling te zijn. We worden zelfs verteld dat het onderdrukken of elimineren van symptomen van een ziekte en/of pijn betekent dat de ziekte zelf is verdwenen. Deze slecht onderbouwde conditionering is diep verankerd in onze hersenen. Ons eigen ongeduld maakt ons perfecte kandidaten voor de snelle remedies van de medische industrie.

We vergeten vaak om aandacht te besteden aan de oorzaak en nemen simpelweg de symptomen weg. Hierdoor raken we steeds verder verwijderd van het herstellen van het evenwicht dat nodig is voor blijvende vitaliteit en gezondheid. Als gevolg daarvan leggen veel mensen zich neer bij een bepaalde mate van slechte gezondheid, waarbij goede gezondheid slechts een droom lijkt. “Het is nu eenmaal zo,” wordt er vaak gezegd.

Er bestaat geen magische, snelle oplossing om je gezondheid terug te winnen, tenzij we een sprong in bewustzijn maken en spontane remissie ervaren. Dit gebeurt tegenwoordig wel regelmatig dankzij een verruimd bewustzijn. Echte gezondheid en vitaliteit gaat over een reconstructieproces dat alle aspecten van je leven beïnvloedt, zoals voeding, relaties, werk, creativiteit, emoties, en meer.

Is het niet naïef om te denken dat een vitaminepil, een medische behandeling, het nieuwste wondermiddel of een alternatieve therapie in staat zouden zijn om het effect van jarenlange verwaarlozing in een oogwenk teniet te doen? Het is waar dat ons lichaam mogelijk heeft geleden onder stress, jarenlang slaapgebrek, ongezonde voeding, gebrek aan lichaamsbeweging en blootstelling aan zonlicht.

Het gaat om het terug handhaven en creëren van evenwicht

Het creëren van de juiste randvoorwaarden om het lichaam zijn natuurlijke genezingskracht te laten benutten, is inderdaad onze verantwoordelijkheid. We worden zeker uitgedaagd door de hectische samenleving als het gaat om het verbeteren van onze gezondheid, emotionele stabiliteit en vitaliteit.

Het zou onze gezondheid ten goede komen als we onze voorgeprogrammeerde verwachting van ziekte en veroudering zouden veranderen naar een verwachting van voortdurende jeugd en vitaliteit. Deze nieuwe overtuiging kan ons de energie geven om te kiezen voor gezonde, zongerijpte voeding, een levensstijl in harmonie met het Circadiaans ritme, en ethisch gedrag.

Niet zo lang geleden gingen we alleen naar de dokter als we ziek waren. Tegenwoordig lijkt het alsof we vanaf het moment van conceptie regelmatige medische controles nodig hebben, die ons hele leven moeten worden voortgezet. We zijn nu overtuigd dat we kwetsbare wezens zijn die regelmatig medische hulp nodig hebben. Het idee van kwetsbaarheid en onzekerheid roept inderdaad angst op.

Op weefselniveau veroorzaakt angst inderdaad een cascade van chemische veranderingen die het weefsel verzwakken tot in de kern en het snel doen verouderen. Onze slechte gezondheid en snelle veroudering zijn een lichamelijke realiteit als gevolg van deze weefselveranderingen door de gedachte die we van onszelf hebben. .

Elke gedachte of gevoel beïnvloedt in meer of mindere mate ons ervaren van gezondheid en vitaliteit, dankzij de nauwe band tussen lichaam en geest. Verliefdheid kan je bijvoorbeeld een energieboost geven, terwijl een depressie je algemene gezondheid en je detox- en recyclingssysteem volledig kan verlammen. Onze innerlijke dialoog speelt een belangrijke rol in onze gezondheid.

Als je ervan overtuigd bent dat het normaal is om oud en ziek te worden, zal dit de realiteit zijn die je voor jezelf creëert. Omgekeerd kunnen we deze destructieve kracht ombuigen naar genezing en verjonging. We kunnen onszelf bewijzen dat ouder worden en vatbaar worden voor ziekten slechts projecties zijn van onwetendheid over de ware aard van het leven en hoe het lichaam werkt volgens de principes van de natuur.

Het lichaam is in staat zichzelf te herstellen

Er is niets in het ingenieuze ontwerp van het lichaam dat erop wijst dat het zichzelf ziek maakt of zelfs vernietigt. Echter, er bestaat voldoende bewijs dat aantoont dat ziekte en veroudering ontstaan door een cumulatie van extreme ophoping van toxines, emotionele instabiliteit, biologische schokken, negatieve mindset en angst.

Het lichaam is voortdurend bezig met zelfvernieuwing, waarbij alle delen van het lichaam, inclusief de hersenen, betrokken zijn. Dit vernieuwingsproces resulteert in feite in het feit dat we om de paar jaar een volledig nieuw lichaam hebben met een nieuwe levensverwachting.

Het besef dat lichaam en geest één geheel zijn, en de ware aard van de mens begrijpen, zal ons inzicht geven in de rol die gevoelens en emoties spelen in het fysieke aspect van de mens.

Het lichaam-geest complex is in feite een ‘super-intelligente’ combinatie en omvat het zelfhelend vermogen. Elke mentale reactie vertaalt zich in een specifiek lichamelijk gevoel dat emotie wordt genoemd. Emotie is dus een lichamelijke verandering in combinatie met een geestelijke impuls en laat ons zien hoe gezond we zijn.

Jouw hormoonhuishouding reageert op jouw geestelijke ervaringen door hormonen te produceren. Wanneer je in een positieve stemming bent, activeer je jouw persoonlijke apotheek: stoffen zoals serotonine, endorfines, interleukine, dopamine en andere worden vrijgegeven en dragen bij aan genezing zonder bijwerkingen. Echter, bij een negatieve stemming wordt de synergetische werking van deze genezende stoffen verstoord en kunnen de hormonen giftig worden, waardoor ze het lichaam ziek maken.

Ware genezing gaat over het herstellen van evenwicht en het herstellen van de nauwe band tussen een gezond lichaam en een gezonde geest.

Als je ziekte ziet als een vijand en de schuldige van je ongemak en onbehagen, creëer je de basis voor een gezondheidscrisis. Als je je blijft focussen op ziekte en dit wordt je levenshouding, zul je nooit van de ziekte af kunnen komen. Energie volgt gedachten, en ziekte gedijt altijd op negatieve energie, lagere trillingsfrequentie.

Het is geen toeval dat we in onze maatschappij geconfronteerd worden met een pandemie van chronische aandoeningen. Het onvermogen van ons reguliere medische systeem om chronische ziekten succesvol aan te pakken en te behandelen, ligt in de collectieve overtuiging dat we de symptomen van ziekte moeten bestrijden om onze gezondheid terug te winnen. Dit gaat in tegen de natuurwetten.

Het is essentieel om te kijken naar de oorzaken en omstandigheden die het lichaam in staat stellen zich te ontgiften en te zuiveren, omdat dit de basis vormt voor een vanzelfsprekende gezondheid.

Het is niet de ziekte die aandacht nodig heeft, maar de patiënt zelf die behoefte heeft aan de ervaring van geluk om te genezen. De patiënt heeft goede voeding, liefde, zorg en het gevoel van heelheid nodig. Dan worden de genezende stoffen van je persoonlijke apotheek gevormd.

Genezing ontbreekt wanneer geluk en welzijn ontbreken. Het draait erom dat de patiënt weer heel, vitaal en gelukkig wordt, zodat het zelfhelend vermogen kan worden geactiveerd.

De magie die ontstaat als je lichaam en geest als een éénheid samenwerken

Onderzoek heeft aangetoond dat emoties voortdurend moleculen produceren als gevolg van onze gedachten, gevoelens, intenties, overtuigingen, bewustzijn en erkenning. Emoties zoals angst, liefde, mededogen, euforie, boosheid, verdriet, frustratie, machteloosheid, enzovoort worden omgezet in neuropeptiden, hormonen, feromonen en neurotransmitters.

Deze moleculen van emoties circuleren voortdurend door je lichaam en fungeren als chemische boodschappers die informatie overbrengen.

Deze boodschappen beïnvloeden hoe je lichaam functioneert. De cellen van je algemene gezondheid, inclusief je detox- en recyclingssysteem dat je beschermt tegen ziekten, hebben receptoren op hun oppervlak. Deze receptoren nemen de boodschappers op die precies passen, net als een sleutel in een slot. Deze cellen van je algemene gezondheid en hun detox- en recyclingssysteem luisteren 24 uur per dag naar het gesprek dat je met jezelf voert. Dit geldt voor alle lichaamsweefsels.

Alle weefsels in je lichaam participeren in het gesprek dat je op dit moment met jezelf hebt; het reikt zelfs verder dan je dromen en je onderbewuste.

Het grote verschil tussen een weefsel van je algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem en hersenweefsel is dat een lichaamsweefsel niet denkt in menselijke talen zoals Nederlands met een Frans accent, maar het wel denkt en keuzes maakt. Wanneer een lichaamsweefsel bijvoorbeeld een pneumokok tegenkomt, overweegt het: moet ik erop af gaan of niet? Het weefsel baseert zijn beslissing op eerdere ervaringen en herinneringen van zijn voorouders en neemt vervolgens een keuze.

Soms heeft de pneumokok andere belangrijke taken te vervullen en wordt hij met rust gelaten. Als de pneumokok bezig is met het herstellen van beschadigd weefsel als reactie op gifstoffen, kan hij overgroei vertonen. Na het voltooien van het ontgiftings- en herstelwerk zal deze overgroei echter teruggedrongen worden naar een latente staat. Het gezondheidssysteem functioneert als een circulerend systeem, terwijl het zenuwstelsel een vast systeem is.

Wanneer je zegt dat je een buikgevoel hebt, bedoel je dit niet alleen metaforisch, maar ook letterlijk. Dit komt doordat de weefsels in je buik dezelfde peptiden aanmaken als je hersenen wanneer je denkt.

Het is inderdaad belangrijk om meer waarde te hechten aan je buikgevoel, omdat de weefsels in de buik nooit hebben geleerd om aan hun eigen denkwijze te twijfelen, in tegenstelling tot hersenweefsel. Je geest is niet alleen linguïstisch gestructureerd en verbaal aanwezig in de hersenen, maar ook in alle weefsels van het lichaam.

Wanneer je zegt dat je hart vol is van verdriet, bedoel je dit letterlijk, omdat je hart daadwerkelijk gevuld is met treurige chemische stoffen. Bij een vreugde-uitbarsting vertonen je huidweefsels receptoren voor versterkende proteïnen, zoals antidepressiva en andere modulatoren, chemische stoffen die het algemene gezondheidssysteem met zijn detox- en recyclingssysteem moduleren. Het is logisch dat je door blijdschap jonger lijkt te worden.

De hormoonhuishouding

Het menselijk brein is verbazingwekkend georganiseerd en functioneert op een complexe en gecoördineerde manier. Er bestaan inderdaad honderden verschillende neuropeptiden die door de hersenen worden afgevuurd als reactie op diverse stimuli, zoals emoties, gedachten en gevoelens. Deze overdracht van signalen gebeurt op een bijna magische wijze door de miljoenen neuronen in de hersenen, die op hetzelfde moment samenwerken.

Zodra deze overdracht van signalen stopt, worden alle peptiden geneutraliseerd door enzymen, die elk fysiek bewijs van deze emotie, gedachte of gevoel wissen. Echter, de informatie wordt opgeslagen in het geheugen van ons bewustzijn dankzij het terugkoppelingssysteem dat elke neuron heeft. Op die manier zijn we in staat om deze informatie op te roepen of te herinneren wanneer dat nodig is.

Hoe de miljoenen neuronen weten welk type peptide ze moeten aanmaken voor elke specifieke gedachte en gevoel, en hoe ze gelijktijdig elektrische contacten maken door je hersenen, is een vraag waarop de wetenschap nog geen volledig antwoord heeft. Het is een van de vele mysteries van het menselijk brein die nog onderzocht worden. Het terugkoppelingssysteem is echt wonderbaarlijk.

Het is inderdaad fascinerend en nog grotendeels een mysterie hoe neuronen en andere cellen in het lichaam communiceren en informatie uitwisselen zonder direct lichamelijk contact. Deze communicatie vindt plaats via verschillende mechanismen, waaronder chemische signalen en elektrische impulsen.

Het is bekend dat niet alleen de hersenen, maar ook andere cellen in het lichaam, zoals die in de huid, het hart, de lever, en het algemene gezondheidssysteem met zijn detox- en recyclingssysteem, in staat zijn om te reageren op en te communiceren via chemische boodschappers. Deze cellen zijn uitgerust met receptoren voor deze emotiemoleculen, waardoor ze kunnen interageren met de signalen die worden verzonden door andere weefsels, ongeacht hun locatie in het lichaam. Net zoals het hersenweefsel dat ook doet in het Nederlands met een Frans accent.

Hoewel we nog veel te leren hebben over de precieze mechanismen achter deze communicatie, begrijpen we dat het lichaam als geheel een opmerkelijke capaciteit heeft om te denken, gevoelens en emoties te ervaren, en beslissingen te nemen, niet alleen in het hersenweefsel, maar ook in andere delen van het lichaam.

Het lichaam functioneert als een zeer goed gecoördineerd systeem, waarbij verschillende delen en organen samenwerken om problemen op te lossen en het evenwicht te herstellen. Wanneer ergens in het lichaam een probleem optreedt, kan dit worden gedetecteerd door verschillende mechanismen, zoals chemische signalen, zenuwimpulsen of veranderingen in de bloedstroom.

Het lichaam activeert vervolgens een reeks reacties en processen om het probleem aan te pakken en te genezen. Dit kan onder meer het vrijmaken van ontstekingsreacties, activeren van latente microben, ontgiftingsprocessen, het vrijgeven van hormonen, en het stimuleren van regeneratie en herstel van beschadigde weefsels omvatten.

Het is verbazingwekkend hoe het lichaam als een geheel functioneert om de homeostase te handhaven en zichzelf te beschermen tegen ziekten en schade. Deze geïntegreerde respons benadrukt de complexiteit en effectiviteit van het menselijk lichaam als een zelfregulerend en zelfherstellend systeem.

Vecht en vluchtreactie

Er bestaan geen geheimen tussen de verschillende lichaamsweefsels. Elke instructie die ergens in het lichaam wordt gegeven of ontvangen, wordt door het hele lichaam gevoeld. Het lichaam maakt gebruik van biochemische routes om sterke emoties of angstmoleculen naar de bijnieren te transporteren, met als opdracht om adrenaline en cortisol af te scheiden.

Wanneer deze hormonen in voldoende grote hoeveelheden worden afgegeven aan het bloed, wordt een reeks fysiologische reacties in gang gezet. Het hart begint te bonzen, de bloedvaten verwijden zich om de spieren van meer bloed te voorzien, het zenuwstelsel wordt alerter en de ademhaling versnelt. Deze reactie staat bekend als de vecht- of vluchtreactie, een voorgeprogrammeerde verdedigingsstrategie van het lichaam die ons in staat stelt om te reageren op potentiële bedreigingen.

Echter, deze reactie kan nutteloos zijn in moderne situaties, zoals het ervaren van stress in het fileverkeer, terwijl je een deadline moet halen. In dergelijke gevallen kan het voortdurend activeren van de vecht- of vluchtreactie leiden tot negatieve gezondheidseffecten, zoals verhoogde stressniveaus en een verzwakkende gezondheid.

Herhaalde stressreacties kunnen de werking van de spijsverterings- en uitscheidingsorganen verzwakken, inclusief het algemene gezondheidssysteem, wat aanzienlijke schade kan veroorzaken. Niet alleen de bijnieren produceren adrenaline; alle cellen in het lichaam kunnen dit stresshormoon produceren, zij het in kleinere hoeveelheden.

Na de eerste boost van adrenaline die een krachtige stoot energie geeft, kunnen alle cellen in het lichaam beginnen te trillen, wat resulteert in een gevoel alsof alle energie is uitgeput. In feite heb je, zonder het te beseffen, het principe van de “geest is sterker dan het lichaam” gebruikt, zij het op een negatieve manier. De geest heeft instructies gegeven aan het lichaam, zelfs aan het DNA, en heeft zo invloed gehad op de fysiologische reacties van het lichaam.

Dit benadrukt nogmaals de nauwe verbinding tussen lichaam en geest, en hoe gedachten, emoties en overtuigingen een directe invloed kunnen hebben op de fysieke gezondheid en het functioneren van het lichaam.

De samenwerking van geest-lichaam en ziel

Het is van essentieel belang om het lichaam, de ziel en de geest als één geheel te beschouwen, waarbij elk aspect een cruciale rol speelt in het streven naar geluk, vitaliteit en vervulling. Het fysieke lichaam heeft water, zuurstof en voedsel nodig om te overleven en zichzelf te vernieuwen.

De ziel streeft naar persoonlijke groei en vervulling door liefde, vrede en vrijheid te ervaren en te delen met anderen.

Ondertussen ontwikkelt de geest zich door creativiteit en blijft voortdurend actief. Het concept van het lichaam als het onderbewuste brein, zoals beschreven in de psychoneuro-immunologie, benadrukt hoe onze gedachten, emoties en ervaringen diepgaande effecten hebben op alle aspecten van ons wezen, van de fysieke gezondheid tot de emotionele en spirituele welzijn.

Elke gedachte, gevoel en emotie kan een cascade aan biologische processen in gang zetten die de cellen op diepgaande niveaus beïnvloeden, of het nu is om ze te beschermen of te schaden. Het is belangrijk om te erkennen dat niet alle lichamelijke symptomen direct wijzen op ernstige problemen, maar eerder signalen kunnen zijn van een verstoring in het evenwicht van het lichaam die kan worden aangepakt en hersteld door aandacht te besteden aan de holistische gezondheid van het individu.

Het is opmerkelijk hoe onze gedachten en overtuigingen de perceptie van onze gezondheid en welzijn kunnen beïnvloeden. Vaak leiden zelfs milde symptomen tot angstige gedachten over ernstige ziekten, wat op zijn beurt de symptomen verergert en een vicieuze cirkel van stress en negatieve gezondheidsuitkomsten kan veroorzaken.

Van hoofdpijn maken ze een hersentumor, en van buikpijn maken ze een pancreaskanker. Een zenuwtrekje wordt al gauw een motorneuronziekte. En voordat ze de dokter hebben geraadpleegd hebben ze al in gedachten hun begrafenis gepland. Ze worden depressief, de familie is bezorgd, ze slapen slecht, en door stress worden de symptomen erger, dus ze maken zich zorgen over die hoofdpijn waardoor die verergert.

De arts als vertrouwenspersoon onderzoekt deze mensen, neemt een testje en stelt ze gerust dat er niets ernstig aan de hand is, en dat het alleen stress is, en binnen de minuut is de hoofdpijn weg.

De kracht van de geest om het lichaam te beïnvloeden is enorm, en het is belangrijk om ons bewust te zijn van de impact van onze gedachten en overtuigingen op onze fysieke gezondheid. Het is bemoedigend om te erkennen dat door positieve overtuigingen en een gezonde mindset, we in staat zijn om ons lichaam en onze gezondheid te versterken, zelfs naarmate we ouder worden.

Het is essentieel om de mogelijkheid te omarmen dat ouder worden niet automatisch gepaard gaat met een achteruitgang van de gezondheid, maar dat we juist sterker, creatiever en levendiger kunnen worden naarmate we ouder worden. Door deze positieve mindset kunnen we de deur openen naar een toekomst vol vitaliteit en welzijn.

Het brein schept deze sterke chemie die elk systeem in het lichaam beïnvloedt.

Dit illustreert op indrukwekkende wijze hoe snel onze emotionele toestand en perceptie van gezondheid kan veranderen op basis van onze gedachten en de informatie die we ontvangen. In dit voorbeeld zien we hoe de angst en spanning die ontstaan ​​door een verontrustend bericht onmiddellijk worden vervangen door een gevoel van vrede en opluchting zodra we geruststellende informatie ontvangen.

Een ander voorbeeld in je leven kan een verontrustend bericht zijn zoals een familielid die betrokken is bij een verkeersongeval. De angst heeft een verlammend effect op jou. Enkele seconden erna hoor je dat er niets aan de hand is, hooguit enkele schrammen opgelopen.

Ogenblikkelijk verandert de staat van shock in een diep gevoel van vrede en geluk dat je hele lichaam direct ontspant. Een fractie van een seconde is genoeg om een zeer diepgaande innerlijke transformatie teweeg te brengen die alles binnenin je lichaam verandert. Het ene moment was je in een staat van totale wanhoop en ziekte, het volgende moment in een staat van totale gezondheid.

Voeding gaat verder dan alleen het vervullen van fysieke behoeften; het heeft ook een diepgaande invloed op onze geestelijke en emotionele gesteldheid. Wanneer we bewust en met volledige aandacht eten, kunnen we een diepe verbinding voelen met het voedsel dat we tot ons nemen, en zelfs met degenen die het hebben bereid of met wie we het delen.

Het bewustzijn van het huidige moment tijdens het eten stelt ons in staat om te genieten van de smaken, texturen en aroma’s van het voedsel op een manier die ons gevoel van voldoening en welzijn versterkt. Deze staat van mindfulness kan ons plezierhormonen stimuleren en een gevoel van harmonie en eenheid creëren tussen onszelf en onze omgeving.

Hetzelfde geldt voor andere vormen van zintuiglijke ervaring, zoals het luisteren naar muziek. Prachtige muziek kan onze ziel kalmeren en ons in een staat van diepe ontspanning brengen, waardoor spanning en stress worden verminderd en ons gevoel van welzijn wordt bevorderd.

Het besef dat onze ervaringen en interacties met voedsel, muziek en andere aspecten van ons leven een directe invloed hebben op onze gezondheid en welzijn, benadrukt het belang van het cultiveren van positieve en voedende ervaringen in ons dagelijks leven.

Het gezelschap van een goede vriendin of familielid zal dit gevoel van plezier en bevrediging alleen maar versterken. Zonder het te willen heb je de ULTIEME oorzaken ontdekt van gezondheid of ziekte.

Gepubliceerd op 21/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Weet je wat het lastigste is? Dat er mensen zijn om je heen waar je om geeft die zichzelf onbewust kapot maken, en jij mag toekijken. Dat put je uit, want je kan niets doen. Jij kan helemaal niemand veranderen. En elke keer dat je probeert, merk je dat de weerstand steeds groter wordt en dat je relatie met hen op de helling komt te staan. Het is jouw taak niet om de ander te veranderen, verbaal overtuigen is altijd psychologisch aftuigen en zorgt voor conflictsituaties. Het is nu eenmaal een bittere pil om te slikken. Verandering gebeurt namelijk intern, [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Waar denk je aan als je aan het woord vergeving denkt? We hoeven niet te weten hoe we kunnen vergeven, we hoeven alleen maar bereid te zijn om te vergeven. Dat is de eerste stap: bereid zijn om te vergeven. Voel je dat vergeving een geschenk is dat je aan jezelf geeft? Kun je je voorstellen dat vergeving jou bevrijdt van het verleden, van ervaringen uit het verleden, van relaties uit het verleden? Denk je dat je niet kunt vergeven? Wie of wat denk je nooit te kunnen vergeven? Wat houdt je vast aan het verleden en belet jou om [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Verzet werkt nooit Misschien is het wijzer om ons niet langer te verzetten tegen alles wat ons niet dient. Verzet je niet tegen het tegenovergestelde van wat je wenst te ervaren. Aanschouw het en zie het onder ogen voor wat het is. Alles waartegen je je verzet, blijft volharden in je levenservaring. Dit wordt veroorzaakt door je voortdurende negatieve aandacht, waardoor het een plek krijgt in jouw realiteit. Als je je ergens tegen verzet, breng je het in jouw realiteit. Door vervolgens je gefrustreerde negatieve energie erop te concentreren, blaas je het feitelijk meer leven in. Het zal groeien. Dit [...]

    By Published On: 19/03/2024