Zoals U denkt, zo zal je zijn

Zoals u denkt, zo zal je zijn is een wetmatigheid in de zelfvervullende gedachte waarmee je dingen aantrekt waar je aandacht naartoe is gegaan. Zeer belangrijk om dit te begrijpen, want dat geldt ook voor je gezondheid.

Aandachtsenergie werkt als een magneet, het is onmogelijk om je aandacht op goede gezondheid te richten als je gelooft dat je gezondheid afhankelijk is van een immuniteitssysteem. Het begrip immuniteitssysteem als verdedigingssysteem brengt jou naar het duale denken waarbij je de oorzaak van ziekte buiten jezelf plaatst.

Maar als je je aandacht richt op het zelfhelend vermogen van je lichaam en de dynamische samenwerking met microben dat gunstig is voor alle partijen, dan heb je niet eens een verdedigingsmechanisme nodig. De natuur werkt niet op basis van oorlog voeren of anti maar op samenwerking dat alles in evenwicht brengt.

De natuur werkt ecologisch dat alles rein en zuiver houdt, en waar zo veel mogelijk wordt gerecupereerd. Dit is ook zo in het menselijke lichaam, dankzij microben die altijd hogere levensvormen ondersteunen zodat deze kunnen overleven. Biologisch denken.

Denken in immuniteit is het aspect van de bewuste of onbewuste geest negeren. Daar kan snel slachtofferschap ontstaan. De immuniteit zou weleens kunnen verliezen tegen de microbe, de kankercel, de gifstoffen, spirocheten enzovoort.

Met immuniteit, infectie en besmetting zijn we erin geslaagd om doelbewust de psychologische relevantie van de ziekte te negeren. Het zijn grote leugens, en deze begrippen komen nergens voor in de oorspronkelijke teksten van andere geneeswijzen zoals bijvoorbeeld de ayurveda of de Chinese geneeskunde.

De reguliere geneeskunde ziet de ziekte als een ineenstorting van het zogenaamde immuunsysteem, iets dat kwaadaardig is en het organisme probeert te vernietigen. Het moet met een medisch militair regime worden bestreden. Omdraaiing van de correlatie met de causaliteit.

De termen immuniteit, infectie en besmetting vormen een fantastische constructie waarmee men mensen bang kan maken.

Niets in de natuur is kwaadaardig bedoeld en alle biologische processen zijn zinvol.

Dat geldt ook voor alle mysterieuze aandoeningen op het zenuwstelsel. We zijn gaan geloven dat de immuniteit het lichaam zelfs kan aanvallen. Net als de theorie van ‘auto-immuunziekten’ waarbij het lichaam lichaamseigen weefsels aanvalt, is het concept van ‘immuniteit’, een academisch construct zonder wetenschappelijke basis.

De oorzaak van de ziekte van Lyme is psychologisch: niet meer kunnen ontsnappen. Als je ziet dat een teek jou heeft gebeten, ontstaat er een rode plek en je denkt: ‘ ik ben geïnfecteerd en besmet met die gevaarlijke bacterie, het zit in mijn lichaam en de immuniteit kan zich niet verdedigen, ik kan niet meer terug, ik kan niet aan de infectie ontsnappen’.

Dat geldt ook als je gelooft dat Lyme een biowapen is, en je creëert een intellectueel model met honderden soorten gevaarlijke spirocheten die je zenuwen kapot maken, dan kun je weer niet ontsnappen. Lyme is een psychologisch biowapen van ‘niet meer kunnen ontsnappen’ dat tevens de causaliteit is van Lyme.

Ook andere aandoeningen zijn psychologische wapens als gevolg van het geloof in immuniteit, infectie en besmetting. Immers de immuniteit kan jouw lichaam aanvallen. Achter de schermen weten ze heel goed met wat ze bezig zijn om mensen ziek te kunnen maken.

Spierverlamming, multiple sclerose en amyotrofe laterale sclerose zijn nog een psychologisch biowapen. Een motorisch conflict van vast-zitten, of angst om vast te zitten, het conflict van zich niet meer durven, willen of kunnen bewegen waardoor je je kwaliteiten op zielsniveau, en waar het hart van gaat zingen niet meer tot uitdrukking kunt brengen. Onze maatschappij, regering, farmacie en het monetaire systeem doen alles om de mensen hun vrijheid in hun geest af te nemen waardoor men vastzit.

Of Parkinson dat veroorzaakt wordt door aandachtsenergie te richten dat je iets niet kunt grijpen. Een grote klant verliezen, of je status verliezen, nederlagen enzovoort.

Ik ken de psychologische relevantie van ziekte en kies ervoor om in de geest vrij te zijn en het zelfvertrouwen te cultiveren. Zelfvertrouwen is het tegengif van angst. Ik weet dat mijn lichaam geen immuniteitssysteem heeft. Het kan altijd zijn dat ik toch nog een biologische schok oploop, maar ik zal de oorzaak wel in mezelf gaan zoeken, nooit buiten mezelf. Het is altijd : “Zo binnen, zo buiten”, en niet omgekeerd.

Mijn kindstuk is grotendeels opgelost, ik ervaar vrijheid in mijn denken waardoor ik niet bang hoef te zijn. Ik vertrouw op de miljarden microben in mijn lichaam die voor een ecologisch evenwicht zorgen, en ik zorg voor evenwicht in mijn denken. Evenwicht is synoniem voor fysieke en mentale gezondheid.

Heb ik een symptoom, dan weet ik dat er iets is opgelost, doe ik nog extra innerlijk huiswerk zodat het niet meer hoeft te recidiveren. Dus ik neem tijd om het symptoom met liefde voor mezelf uit te zieken en kijk ik wat ik verder kan doen om de onbewuste geest bewust te maken om tot volwassenheid te brengen. Dat is wat ze spirituele groei noemen.

En zoals ik al gebeten ben door teken en spinnen, weet ik dat de rode vlek een reactie is van mijn lichaam op het speeksel van de teek of de spin, net zoals het bultje dat ontstaat als je door een mug bent gebeten. Ik ben niet bang en blijf daardoor vrij in mijn denken. Daar reageert het lichaam altijd op, wel positief natuurlijk. Ik geloof niet in immuniteit, ik geloof in de dynamische kracht in mezelf dat mijn lichaam en geest altijd gezond houdt.

In overdrachtelijke zin incorporeer ik de geest met kennis en wijsheid om de ‘immuniteit’ tegen ‘infecties en besmetting’ van leugens, manipulatie, bedrog en misleiding te versterken zodat het geen vat heeft op mij.

Met ongehoorzaamheid kun je tenminste nog gezond blijven. Ik hoef toch geen klant te zijn van de farmacie? De natuur heeft altijd het beste voor met ons zonder bijwerkingen. Ik geloof niet in farmaceutische medicijnen, er zijn altijd onaangename gevolgen.

Hoe kan een dokter mijn gezondheid verbeteren als hij gelooft in infectie, besmetting, virussen en immuniteit? Ik zal zelf mijn gezondheid goed houden, heerlijk om al 25 jaar geen enkel farmaceutisch product nodig te hebben, veel geld mee bespaard. Leve de natuur!

Sinds ik mijn blinde vlekken hebt opgelost ben ik beter bestand tegen biologische schokken en blijf ik gezond. Het wordt steeds gemakkelijker om blinde vlekken te herkennen en bestaansrecht te geven, daardoor heb ik de prik zeker niet nodig. Alles wat aan het bloed toegevoerd wordt, passeert altijd de spijsvertering of de longen, niet met een naald die de huid doorboort. Dat is tegenin het natuurlijke concept van het menselijke lichaam. Ik luister niet wat virologen ons opdringen. De prik beschermt je niet tegen biologische schokken

Ik ervaar dat ik met ongehoorzaamheid geen verzet of weerstand hoef te plegen tegen iets dat niet past in mijn wereldbeeld. Ik verlies dus geen energie en kan echt mezelf blijven. Ik hoef de rotzooi van een supermarkt toch niet te eten? Ik mag toch de heerlijk smakende groenten en vruchten eten uit mijn eigen tuin? Ik ben een klant van een bioboer.

Als ik met de auto weg ga, hoef ik toch mijn gsm niet mee te nemen. Het is vervelend dat de gsm altijd het weerbericht geeft van de plaats waar ik ben. Er is één plek waar mijn gsm is, onder een loden plaat in huis. Dat geeft vrijheid. Eigenlijk is de energie in mijn huis enorm verbetert van zodra ik wifi en andere apparatuur met lood heb bekleed. Lood houdt straling tegen. Beter voor de gezondheid.

Oja, een televisie heb ik niet, ik zie daar het nut niet van in. Televisie verstoort de innerlijke rust. Zonder televisie en radio heb ik geen last van plandemieën. Ik luister liever naar zelfgekozen lievelingsmuziek en hogere frequenties.

Het is heerlijk om cash te betalen, je voelt het geld dat je uitgeeft fysiek in je hand als je iets koopt. Het onderhoudt sociale contacten met leuke babbels. Cash geld schept warme connecties met mensen. Heerlijk om meer verbondenheid te hebben met medemensen. Ja, ongehoorzaamheid, dat werkt, betaal cash.

En dan het woordje ziekenhuis, zo een negatief woord. Ze gaan mij daar niet zien, en dan nog de huidige oversterfte op alle leeftijden, ook kinderen… Vroeger gebruikten ze het woordje hospitaal dat eigenlijk welkom betekent en waar je meer kans had om weer gezond te worden.

Het dag- en nachtritme bepaalt onze gezondheidstoestand

De toenemende of afnemende spiegels van melatonine of serotonine geven de lichaamsweefsels de boodschap of het buiten dag of nacht is. Daarmee weten de organen of ze hun activiteit moeten verhogen of verminderen. Sommige organen werken tijdens de nacht actiever, we denken hierbij aan de lever, andere organen komen tot rust zoals de pancreas en de darmen.

Dit ingewikkelde systeem van biologische regulatie door melatonine en serotonine zorgt ervoor dat alle functies in het lichaam synchroon verlopen met de ritmische veranderingen in de natuur. De gezondheid van elke cel hangt af van de mate waarin we het lichaam toestaan om synchroon en in harmonie te leven met het dag- en nachtritme ofwel het circadiaans ritme. Elke afwijking van dit ritme veroorzaakt een abnormale productie van de hormonen serotonine en melatonine.

Dat geeft verstoring van zeer veel lichamelijk biologische processen zoals de spijsvertering, hormoonhuishouding, stofwisseling en de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem. Het hele harmonieuze functioneren van het gehele organisme wordt verstoort en uiteindelijk resulteert dit in verzwakking.

Plots voelen we ons niet lekker en worden angstig, dan zijn we vatbaar voor een verkoudheid. We vragen ons af vanwaar die hoofdpijn vandaan komt, of waarom we de energie niet hebben om positiever in het leven te kunnen staan. Ons welzijn heeft een knauw gekregen. Uiteindelijk kunnen de ziekten ernstiger worden door effecten van biologische schokken die we niet goed kunnen oplossen wegens gebrek aan mentale energie. Het conflict blijft hangen of de genezing kan niet voltooien.

De pijnappelklier

De pijnappelklier reguleert zeer veel biologische processen in het lichaam. We denken hierbij aan de voortplanting, de bloeddruk, de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem, motorische activiteit enzovoort. De pijnappelklier werkt samen met de hypofyse en hypothalamus. Deze drie belangrijke klieren bevinden zich in het emotionele deel van de hersenen ofwel het limbisch systeem.

Ze hebben invloed op de werking van andere klieren in het lichaam zoals de bijnieren, pancreas, thymus, geslachtsklieren en de schildklier. Eveneens hebben ze invloed op de gehele spijsvertering en de stofwisseling. De hypofyse en hypothalamus regelen de celgroei, het metabolisme, de lichaamstemperatuur en nog vele andere vitale functies om de overleving van het lichaam in stand te houden.

Maar alle functies die gestuurd worden door de klieren zijn op hun beurt afhankelijk van een regelmatige melatoninecyclus. En deze melatoninecyclus is dan op zijn beurt weer afhankelijk van het dag- en nachtritme. De hoeveelheid melatonine is afhankelijk van de hoeveelheid serotonine die het lichaam heeft aangemaakt toen er nog daglicht was. Bij afnemend daglicht wordt de serotonine omgezet in melatonine. Dit gebeurt in de pijnappelklier.

De conclusie die we hieruit trekken is: dat er maar pas voldoende melatonine kan geproduceerd zijn als je ‘s avonds je ogen op tijd dicht gaan en als je lichaam overdag ook genoeg serotonine heeft aangemaakt. De meeste melatonine wordt geproduceerd als er geen lichtbronnen meer zijn.

Zoals de verlichting van je kamer of het kijken naar televisie , computer of je gsm. Deze verstoren de natuurlijke productie van melatonine. Natuurlijk neem je tijdens de avond ook geen stimulerende zaken meer zoals koffie of energiedrankjes. Dan zal melatonine jou slaperig maken voor een goede diepe nachtrust waarbij je lichaam zich kan herstellen.

Gezondheid

Een groot geheim van onze gezondheid ligt in de ontdekking van onze nauwe relatie met het universum. Als de melatoninespiegel in het bloed en het bindweefsel hoog genoeg is, zal je een verkwikkende nachtrust ervaren. Melatonine zorgt ervoor dat je minder snel veroudert, bij veel melatonine is het lichaam in staat om zichzelf goed te vernieuwen en te verjongen. Dat alles zorgt voor vitaliteit, goede gezondheid en vooral een langer leven.

Het lichaam heeft een essentieel verbond met de wereld buiten ons en het universum. Het lichaam zal altijd proberen om synchroon te leven met onze directe omgeving. De melatonine en serotonine cycli zijn totaal afhankelijk van elkaar en worden nauwkeurig bestuurd door onze continue veranderende omgeving.

Maar als je deze cyclische veranderingen van de natuur negeert, en tegenin deze uitgesproken natuurwetten leeft, zal je lichaam en geest niet meer met elkaar in evenwicht zijn. Een gevoel van afscheiding tussen de natuur en onszelf is het gevolg. Echter dit kan alleen maar bestaan in onze geest.

Maar ja, het lichaam heeft een geest nodig om zijn bevelen op te volgen, en de geest heeft een lichaam nodig om zichzelf te kunnen definiëren. Misschien toch een goed idee om meer naar het lichaam te luisteren en het dag- en nachtritme te respecteren. Zo kom je met je geest weer in contact met je lichaam, maar ook met de nauwe relatie van het universum. Dat geeft echte gezondheid met een goede bewustzijnsverruiming en evolutie. De basis om kwantumsprongen te maken in je geest.

Noot

Wees voorzichtig met melatonine tabletten. Ze zijn een populair slaapmiddel, maar verstoren grondig de eigen melatonineproductie in het lichaam. Deze productie loopt altijd synchroon met het dag- en nachtritme. Melatonine tabletten zijn goed als tijdelijke probleemoplossing, maar na verloop van tijd ontstaan er beschadigingen in de pijnappelklier. Zo snel mogelijk afbouwen

In mijn ervaring als therapeut merk ik dat veel mensen met chronische aandoeningen telkens tot een stuk in de nacht opblijven, zo kun je nooit herstellen!

Gepubliceerd op 13/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Lieve vrienden,Vandaag wil ik graag iets ophelderen. Ik heb gemerkt dat er recentelijk steeds meer mensen zijn die lijden aan ernstige, ongeneeslijke ziekten en die door het medische systeem als uitbehandeld worden beschouwd. Deze mensen worden helaas aan hun lot overgelaten. Dit is een tragische situatie en lijkt onveranderlijk.Uit wanhoop wenden deze mensen zich tot alternatieve geneeswijzen zoals Ayurveda en Germaanse geneeskunde. Dit is een volkomen begrijpelijke en menselijke reactie. Het weerspiegelt een fundamenteel probleem binnen de conventionele medische sector, waar men vaak niet in staat lijkt te genezen. De onderliggende waarheid is dat het lichaam alleen zichzelf kan genezen. [...]

    By Published On: 16/04/2024
  • Het nocebo effect. Dit artikel gaat over de kracht van overtuigingen. Overtuigingskracht wordt vaak onderschat. Onlangs las ik het verhaal over een arts die een röntgenfoto liet maken van zijn longen. Daarop bleek een donkere vlek aanwezig te zijn die men herkende als een longkanker. Door deze diagnose stortte de innerlijke wereld van de arts in en binnen twee maanden overleed deze arts. Toen men iets later van dezelfde arts oudere röntgenfoto’s ontdekte die meer dan 30 jaar oud waren, bleek hetzelfde vlekje reeds aanwezig te zijn, dat eigenlijk toen over het hoofd was gezien. Dit is een voorbeeld van [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Waarom we griep en corona niet wegkrijgen Influenza manifesteert zich als een ware wintergriep, terwijl corona en Sars zich voornamelijk voordoen tijdens het voorjaar. Dit duidelijke onderscheid is vaak afwezig in de media. Bovendien wordt er een onderscheid gemaakt tussen een gevaarlijke griep en een ongevaarlijke griep. Ernstige ziektebeelden worden beschouwd als "echte" griep, terwijl mildere symptomen meestal worden afgedaan als verkoudheid. Dit verschil komt voort uit de intensiteit van de causale oorzaak, namelijk ANGST en/of geurconflicten! Zodra deze angsten zijn opgelost, manifesteren zich genezingssymptomen die vaak verkeerd worden geïnterpreteerd als de ziekte die moet worden bestreden. Dit is een [...]

    By Published On: 22/02/2024