Microben die vaak als ziekteverwekkers worden gezien, vervullen eigenlijk een cruciale rol in het menselijk lichaam. Ze kunnen namelijk dingen afbreken die het lichaam zelf niet kan, zoals beschadigde eiwitten, celafval, eiwitafval van genezende kanker en andere giftige stoffen.

Dit proces vindt voornamelijk plaats in de darmen, de lymfe en andere ontgiftingsorganen, die grotendeels met elkaar verbonden zijn. Daarom bevinden de grootste microbiële agentia zich in dit gebied.

Wanneer lichaamscellen en -weefsels beschadigd raken door toxines en de effecten van angst en andere biologische schokken, moeten ze hersteld worden. Deze zogenaamde ziekteverwekkers helpen samen met de algemene gezondheid bij het afbreken, herstellen en opruimen van beschadigde cellen en afval.

De beschadigde cel zal zelf beginnen deze microben te activeren en exosomen te repliceren. Het lichaam zal symptomen creëren om je beroerd te maken, zodat het meer energie kan verzamelen voor de grote schoonmaak- en herstelwerkzaamheden.

Voeding is daarom cruciaal om deze microbiële agentia in het lichaam in evenwicht te houden. Zongerijpte voeding in oorspronkelijke staat, vrij van chemische toevoegingen die altijd een toxische belasting geven en cellen beschadigen, zorgt ervoor dat zowel de zogenaamde “ziekteverwekkers” als andere microben in evenwicht leven. Hierdoor worden lichaamscellen beschermd tegen vergiftiging, terwijl microben voortdurend gifstoffen blijven opruimen. Microben die het lichaam niet nodig heeft, worden in een latente staat gebracht.

Maar bewerkte voeding, waarbij voedende nutriënten zijn weggefilterd door raffinage, chemische toevoegingen, medicijnen, antibiotica, negatieve emoties, milieuvervuiling, enzovoort, kunnen dit microbiële evenwicht ernstig verstoren. Hierdoor ontstaan opstapelingen en verstoppingen van giftige toxines die lichaamscellen irriteren en beschadigen.

Het algemene gezondheids- en detoxsysteem, met witte bloedcellen en geheugenstoffen, kan niet naar de beschadigde lichaamsweefsels gaan omdat de toegangswegen, zoals haarvaten, bindweefsel en lymfe, verstopt zijn. Hierdoor staat het systeem machteloos en kan alleen maar toekijken. Gelukkig zijn er zogenaamde “ziekteverwekkers” die kunnen helpen bij het opruimen van dit vuil.

Het grote gevaar schuilt in het feit dat het continue eten van bewerkt en chemisch voedsel, in combinatie met negatieve emoties en stress, ervoor zorgt dat de spijsvertering niet goed kan werken. Dit leidt tot verstoring van de microbiële agentia en opstapeling van giftige afvalstoffen, wat weer aandoeningen en ontstekingen veroorzaakt.

Als deze symptomen symptomatisch worden bestreden, blijft het lichaam achter met de opstapeling van gifstoffen en beschadigde cellen. Deze gifstoffen dringen dieper in het lichaam door en overbelasten andere ontgiftingsorganen zoals de longen, de huid, de alvleesklier, de lever en de lymfe in zijn totaliteit.

Wanneer daarbij nog veel geraffineerde oliën, geharde vetten en geraffineerde zetmelen worden geconsumeerd, ontstaan er verstikkingsverschijnselen voor miljoenen lichaamscellen, omdat hun membranen verstopt raken door dit ziekmakende voedsel. Uiteindelijk kan de intoxicatie in het lichaam zo sterk toenemen dat de zogenaamde “ziekteverwekkers” stuurloos worden en overgroei vertonen, wat fataal kan zijn. Dit is echter niet de schuld van de ziekteverwekker, maar eerder het gevolg van een disbalans in het lichaam.

Microben die stuurloos worden kunnen de gevaarlijke cytokinestormen veroorzaken, in die zin kun je het symptoom afvlakken, in de trend van: Hey, iets rustiger aan, je bent de gastheer aan het vergiftigen.

Natuurlijk voedsel, zoals de natuur het bedoeld heeft voor de mens, geeft de ontgiftingsorganen, microbiële flora en het algemene gezondheids- en detoxsysteem energie en voeding, waardoor gezondheid het logische gevolg is. Alle lichaamscellen, hormoonhuishouding, witte bloedcellen, organen, enzovoort hebben echt voedsel nodig dat gehaald wordt uit de dagelijkse voeding.

Als je elke dag industrieel voedsel eet, vol met bewaarmiddelen, smaakstoffen en geraffineerde zaken, en daarbij nog eens emotioneel uit balans bent, is het logisch dat je ziek wordt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de microbiële flora in evenwicht blijft, en gezond voedsel speelt hierbij een cruciale rol.

Op die manier kan het lichaam zich elke dag goed ontgiften.

Gepubliceerd op 16/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Voedzame planten, gratis uit de natuur in overvloedHet voorjaar is aangebroken en de natuur biedt ons een overvloed aan jonge groei met ontgiftende eigenschappen. Het is wonderbaarlijk hoe verse daslook of brandnetels ons lichaam verrijken met goed opneembare mineralen en andere voedende stoffen; een ware boost voor onze gezondheid.Veel groenten die verkrijgbaar zijn in de winkel hebben aanzienlijk minder voedingswaarde als gevolg van uitputting van de landbouwgronden. Wilde planten daarentegen bieden een diepere smaak vanwege hun rijke gehalte aan voedingsstoffen. Bovendien zijn veel wilde planten altijd vers te vinden.Het is belangrijk om altijd zeker te zijn van de juiste identificatie [...]

    By Published On: 11/03/2024
  • Koolzaadolie is niet geschikt voor menselijke consumptieKoolzaadolie is de nieuwste manier om de spijsvertering en het metabolisme bij de mens grondig te verstoren, doordat het zonnebloemolie vervangt. Slimme media gebruiken nu oorlogen als excuus om de goedkope maar schadelijke koolzaadolie een grote afzetmarkt te geven, maar dit heeft niets te maken met gezondheid.Het probleem met koolzaadolie ligt in het feit dat het goedkoop te produceren is. Belangrijk om te weten is dat koolzaadolie absoluut niet verhit mag worden. De verwarming tijdens het productieproces en in huishoudens zorgt ervoor dat de natuurlijke omega 3-vetzuren in koolzaadolie omgezet worden in onnatuurlijke transvetten. [...]

    By Published On: 04/03/2024
  • De natuur draagt altijd het beste voor ons. Gedurende miljoenen jaren van natuurlijke evolutie heeft zich een voedingssysteem ontwikkeld voor elk levend organisme. Deze evolutie is vastgelegd in het DNA van de mens, wat impliceert dat het lichaam precies weet wat het nodig heeft. De schatten van de keuken, de specerijen, bevatten precies wat het lichaam nodig heeft. Meer aandacht schenken aan het luisteren naar het lichaam en minder aan het intellectuele meten en weten in het hoofd zou al een goede stap zijn om te begrijpen wat het lichaam werkelijk nodig heeft. Uiteindelijk weet de natuur altijd wat het [...]

    By Published On: 25/02/2024