Zongerijpt en biologisch voedsel, is het beste medicijn dat je je kunt voorstellen.

Het is inderdaad een eenvoudige waarheid die Hippocrates al erkende: de natuur voorziet ons van voedsel dat ons lichaam met liefde voedt en onderhoudt, en dit in overvloed. Het is essentieel om een divers dieet te hebben dat alle zes smaken en zeven kleuren van de regenboog omvat, omdat ons lichaam hiermee alle vitale voedingsstoffen kan verkrijgen.

De grootste geheime natuurlijke geneeskracht zit gewoonweg in voeding met de zes smaken en de zeven kleuren van de regenboog. De zes smaken en zeven kleuren bevatten alle informatie die ons lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren en in evenwicht te blijven. Umami, dat voorkomt in zongerijpte voeding, versterkt de zes basissmaken en speelt een cruciale rol bij het maximaliseren van de smaak en voedingswaarde van voedsel.

Door ons dieet aan te vullen met voeding die de zes smaken en zeven kleuren omvat, geven we ons lichaam de beste kans om gezond te blijven en te gedijen. Als je jouw lichaam al deze kleuren en de zes smaken laat proeven en ervaren, krijg je alle vitale voedingstoffen binnen.

Enkele eigenschappen van de smaken

Laten we eens kijken naar de zoete smaak, die we vinden in veel zongerijpte voedingsmiddelen. Zoet bevat informatie die versterkend, verjongend en voedend is voor het lichaam. Het is belangrijk voor de weefselopbouw. Echter, te veel zoet kan leiden tot zwaarte en lusteloosheid, en uiteindelijk het lichaam sterk vervuilen.

Als we kijken naar de wrange (samentrekkende) smaak, zien we dat deze een alkaliserend effect heeft en belangrijk is voor het handhaven van de zuurtegraad van het lichaam, die tussen 7.35 en 7.45 PH ligt. Wrang is essentieel voor de gezondheid van de dikke darm en de pancreas vanwege de zuiverende werking. Het speelt ook een rol bij wondgenezing en de structuur van lichaamsweefsels. Een teveel aan wrang kan echter verstoringen veroorzaken in de bloed- en lymfestroom.

Bitterheid is een reinigende smaak bij uitstek, bepaald door alkaloïden en glycosiden. Bitterheid reinigt de smaakpapillen op de tong en heeft een krachtige zuiverende werking op de organen, bloed en het endocriene systeem. Te veel bitterheid kan echter leiden tot uitdroging op celniveau.

Zuurheid is verwarmend voor het lichaam en stimuleert de spijsvertering, en bevordert de opname van fytonutriënten. Het gaat hierbij om de zure smaak die te vinden is in zongerijpte vruchten en groenten, zoals ons klein fruit bijvoorbeeld, niet om het zuur van alcohol of azijn, want deze kunnen ontstekingen en spierverslappingen veroorzaken in het lichaam.

De zoute smaak heeft ook een opwarmend effect en is, net als zoet, tonisch of opbouwend voor het lichaam. Zout stimuleert de eetlust en de opname van voedingsstoffen, en houdt de darmen vochtig, wat gunstig is voor de peristaltische beweging. Een teveel aan zout kan echter misselijkheid, maagproblemen en oedeem veroorzaken.

Tot slot hebben we de scherpe smaak, die sterk verwarmend is voor het lichaam en de spijsvertering bevordert en zuivert. Scherpheid geeft smaak aan voedsel en versnelt de spijsvertering, en heeft de eigenschap om verstoppingen in het lichaam door afvalstoffen en toxines op te lossen. Een teveel aan scherpheid kan echter leiden tot ontstekingen, zenuwaandoeningen en flauwvallen.

Dit zijn enkele eigenschappen en informatie die het lichaam herkent aan de smaken in voeding. Zoals je hebt begrepen, is het belangrijk om elke dag alle zes smaken in je voeding te hebben om een evenwichtige stofwisseling te bevorderen, waardoor het lichaam zichzelf kan ontgiften en zuiveren.

Het oog wilt ook wat: de zeven kleuren van de regenboog

Hetzelfde kan gezegd worden over de zeven kleuren, die elk hun eigen trillingspatroon hebben en zich vertalen in antioxidanten en andere waardevolle fytochemicaliën. Deze zijn eveneens belangrijk voor het optimaal functioneren van het menselijke lichaam.

Wist je dat Hippocrates heeft gezegd: food be thy medicine and medicine be thy food?

Als je elke dag deze zes smaken en zeven kleuren in jouw voedingspatroon uit zongerijpte voeding door de natuur in oorspronkelijke staat consumeert, stel je jouw lichaam tevreden. Dat is de eerste stap om te luisteren naar de intelligentie van je lichaam en je gaat je vitaler en energieker voelen.

Alle fysiologische processen gaan zich normaliseren in je lichaam, waarbij jouw lichaam zijn ideale gewicht zal bereiken zonder het jojo-effect.

Vitale genezende voedingsstoffen zijn van de zon afkomstige micronutriënten. Onderzoek naar biologisch geteelde en zongerijpte voeding ondervindt de minste vooroordelen en is het meest geloofwaardig. Alle leven op aarde komt van de zon en ons lichaam bestaat uit deze energie.

Vitale genezende voedingsstoffen zijn van de zon afkomstige micronutriënten.

Onderzoek naar biologisch geteelde en zongerijpte voeding ondervindt de minste vooroordelen en is het meest geloofwaardig. Alle leven op aarde komt van de zon en ons lichaam bestaat uit deze energie.

Vitale voedende voedingsstoffen zijn stoffen van zonne-energie die de zes smaken opleveren vanwege hun fysiologie, en de zeven kleuren vanwege hun lichtfrequenties.

De gezonde spijsvertering

Het ligt voor de hand dat als gezond zongerijpt voedsel gezonde, sterke lichamen kan creëren, het dan ook in staat moet zijn om lichamen te genezen als ze ziek zijn. Het is uiterst belangrijk dat je van je voedsel geniet. Het moet je smaken en het water moet je in de mond komen.

Een goede speekselvorming is het begin van een goede spijsvertering dat het lichaam in staat stelt om alle waardevolle nutriënten boordevol zonne-energie op te nemen. Veel kauwen stimuleren de hippocampus in de hersenen bij de productie van anti-stresshormonen waardoor de bijnieren eventjes tot rust kunnen komen.

De pancreas zal vervolgens ook veel betere spijsverteringsenzymen gaan uitscheiden, zodat het verteringsproces in de twaalfvingerige darm tot een goed einde loopt en de darmen verteerde voeding kunnen ontvangen. De gedachte aan lekkere dingen en de goede geur van voeding zal je meer doen kauwen, hetgeen de speekselvorming stimuleert.

Het lichaam is een ultiem en superieur genie, en weerspiegelt de universele wijsheid.

Heb je er al ooit eens bij stilgestaan dat dieren in de natuur niet weten wat de gezondheidsdienst ons aanraadt? Ze weten niet hoeveel vitamine B12 of Vitamine A, of hoeveel calcium of magnesium zij nodig hebben. Van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid weten deze dieren nog veel minder. En deze dieren hebben geen tekorten, alleen als ze in een kunstmatige omgeving leven zoals een dierentuin of in de woonkamer.

Hoe komt dat? Omdat deze vrije dieren luisteren naar hun eigen lichaam. De mens is de enige ‘diersoort’ die terug moet leren luisteren naar zijn lichaam. Het lichaam is een ultiem en superieur genie, en weerspiegelt de universele wijsheid. Wij moeten weer leren vertrouwen op het lichaam en zijn instructies opvolgen. Door de tegenstrijdige verhalen van voedingsexperts zien we door het bos gewoon de bomen niet meer staan.

Onze voedselpiramide wordt om de zoveel jaar aangepast, alsof ons lichaam ook om de zoveel jaar verandert en een andere voedselbehoefte heeft.

Ik heb dus logisch gezien ook veel meer vertrouwen in de voedingsleer van de ayurveda en Hippocrates omdat het natuurlijk, actueel en tijdloos is. Het verandert nooit en blijft actueel, dit in tegenstelling tot onze voedselpiramide.

Er zijn nu meer zieke en te zware mensen dan ooit tevoren. Dat is onze huidige realiteit waar we niet meer naast kunnen kijken. Wat doen we fout? Dat is de hamvraag.

Er bestaan meer dan 23.000 soorten planten op deze mooie blauwe planeet die een voedende waarde bezitten voor de mens. De meeste hebben verbazingwekkende genezende eigenschappen.

Het is gemakkelijk om zich voor te stellen dat als iemand niet genoeg door moeder natuur gemaakt voedsel eet, hij vroeg of laat ziek zal worden. Maar als je er genoeg van eet, zal je waarschijnlijk niet eens ziek worden.

Het geheim zit erin dat zongerijpte natuurvoeding energie bevat die je in staat stelt om gemakkelijker emotioneel in balans te komen. Als je overweegt om voeding te zien als een manier om energie en informatie aan je omgeving te onttrekken, en om als medicijn te gebruiken, leer dan met volle vertrouwen te luisteren naar je lichaam.

Het lichaam weet altijd accuraat wat het nodig heeft en zal je zin doen krijgen in sommige specifieke voeding met specifieke voedende eigenschappen dat het lichaam precies nodig heeft.

Miljoenen jaren van evolutie hebben ertoe geleid dat het menselijke lichaam precies weet in welke voeding dit of dat nutriënt aanwezig is dat het nu nodig heeft. Luisteren naar je lichaam en erop vertrouwen zal je gezond maken.

Het lichaam heeft een intelligentie en weet alles beter wat het beste is voor jou, als je maar wilt luisteren naar je lichaam.

Luister naar je lichaam: om je gezondheid en verjonging te stimuleren

Op deze wijze zal voeding onze gezondheid bevorderen en veroudering tegengaan.

Het kan zijn dat bepaalde natuurvoeding minder goed is voor jou ondanks het feit dat ze tjokvol zit met waardevolle nutriënten. Omdat je lichaam niet in staat is om het te verteren en op te nemen, kan het juist supervoeding zijn voor iemand anders en omgekeerd. Je lichaam zal het je wel zeggen, vertrouw erop. Maak je daar echt geen zorgen over.

Wij zijn niet in staat om betere en gezondere voeding op de markt te brengen, dan voeding die de natuur gratis beschikbaar heeft gesteld voor iedereen. De gedachte dat wij beter voedsel kunnen produceren is arrogantie van hoog niveau en dit leidt ertoe dat voedsel een massavernietigingswapen wordt.

Je lichaam voeden hoeft geen strijd te zijn, het is even natuurlijk als ademhalen.

Ondanks dit natuurlijk gegeven, hebben wij van voeding een uiterst gecompliceerd intellectueel proces gemaakt. Moeten wij ons lichaam voeden en ons eten kiezen op basis van wetenschappelijke informatie? Nee hoor, ons lichaam moet zelf kunnen aangeven wat het wil eten om voldaan te zijn. De beste voeding is voeding waarop je lichaam positief op reageert, het is voeding die je lichaam van nature wil. Het lichaam weet wat goed is en wat het nodig heeft.

Maar: In onze geïndustrialiseerde wereld stoppen we allerlei soorten vergif in onze voeding, van chemische kleurstoffen en bewaarmiddelen tot manipulatie van de smaken. Additieven die verstoring geven aan ons metabolisme en niet bijdragen tot optimale gezondheid.

We vernietigen essentiële voedingsnutriënten door industriële bewerking (denk maar aan margarine en geraffineerde oliën) en genetische manipulatie van voedingsgewassen. We voegen bewaarmiddelen aan de voeding, hoe kan het dan goed verteren in onze spijsvertering?

We geven het lichaam niet meer de juiste voeding, waardoor het nog meer verzwakt. Dat zien we aan de achteruitgang van onze levenskracht generatie na generatie. We stoppen ons lichaam vol met giftige, lichaamsvreemde stoffen en de meest absurde zaken die voor voedsel moeten doorgaan. Giftige stoffen die de smaken en voedingswaarde van voeding vervalsen waardoor het lichaam bedrogen wordt en die veranderen in puur toxisch afval.

Natuurvoeding met zonne-energie leidt naar meer leven, dood voedsel leidt naar meer dood, zo simpel is dat!

Gepubliceerd op 17/06/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Voedzame planten, gratis uit de natuur in overvloedHet voorjaar is aangebroken en de natuur biedt ons een overvloed aan jonge groei met ontgiftende eigenschappen. Het is wonderbaarlijk hoe verse daslook of brandnetels ons lichaam verrijken met goed opneembare mineralen en andere voedende stoffen; een ware boost voor onze gezondheid.Veel groenten die verkrijgbaar zijn in de winkel hebben aanzienlijk minder voedingswaarde als gevolg van uitputting van de landbouwgronden. Wilde planten daarentegen bieden een diepere smaak vanwege hun rijke gehalte aan voedingsstoffen. Bovendien zijn veel wilde planten altijd vers te vinden.Het is belangrijk om altijd zeker te zijn van de juiste identificatie [...]

    By Published On: 11/03/2024
  • Koolzaadolie is niet geschikt voor menselijke consumptieKoolzaadolie is de nieuwste manier om de spijsvertering en het metabolisme bij de mens grondig te verstoren, doordat het zonnebloemolie vervangt. Slimme media gebruiken nu oorlogen als excuus om de goedkope maar schadelijke koolzaadolie een grote afzetmarkt te geven, maar dit heeft niets te maken met gezondheid.Het probleem met koolzaadolie ligt in het feit dat het goedkoop te produceren is. Belangrijk om te weten is dat koolzaadolie absoluut niet verhit mag worden. De verwarming tijdens het productieproces en in huishoudens zorgt ervoor dat de natuurlijke omega 3-vetzuren in koolzaadolie omgezet worden in onnatuurlijke transvetten. [...]

    By Published On: 04/03/2024
  • De natuur draagt altijd het beste voor ons. Gedurende miljoenen jaren van natuurlijke evolutie heeft zich een voedingssysteem ontwikkeld voor elk levend organisme. Deze evolutie is vastgelegd in het DNA van de mens, wat impliceert dat het lichaam precies weet wat het nodig heeft. De schatten van de keuken, de specerijen, bevatten precies wat het lichaam nodig heeft. Meer aandacht schenken aan het luisteren naar het lichaam en minder aan het intellectuele meten en weten in het hoofd zou al een goede stap zijn om te begrijpen wat het lichaam werkelijk nodig heeft. Uiteindelijk weet de natuur altijd wat het [...]

    By Published On: 25/02/2024