Zongerijpte voeding in oorspronkelijke staat is het beste medicijn

Zongerijpt en biologisch voedsel, is het beste medicijn dat je je kunt voorstellen

Het is door de natuur beschikbaar gesteld om onze lichamen met liefde te voeden en te onderhouden met zonne-energie. En dan nog eens in overvloed. Deze eenvoudige waarheid had Hippocrates al bevestigd in zijn werken. De grootste geheime natuurlijke geneeskracht zit gewoonweg in voeding met de zes smaken en de zeven kleuren van de regenboog, met alle juiste informatie dat het lichaam kan herkennen om er zich mee te voeden. Als je jouw lichaam al deze kleuren en de zes smaken laat proeven en ervaren, krijg je alle vitale voedingstoffen binnen. 

Het lichaam herkent via de zes smaken en de zeven kleuren alle informatie en voedingsstoffen om optimaal in evenwicht te functioneren. De zes smaken worden nog eens versterkt door umami dat voorkomt in zongerijpte voeding. Umami is een speciale smaak dat ervoor zorgt dat de zes basissmaken optimaal worden opgenomen. Umami is een aminozuur dat cruciaal is voor de smakelijkheid van de voedingswaren.

Enkele eigenschappen van de smaken

Laten we even kijken naar de zoete smaak, deze vinden we terug in zeer veel zongerijpte voeding. Zoet bevat informatie dat versterkend, verjongend en voedend is voor het lichaam. Zoet is belangrijk voor de weefselopbouw. Teveel zoet maakt echter zwaar en loom en zal op den duur het lichaam sterk vervuilen.

Als we even kijken naar de wrange (samentrekkende) smaak, dan zien we dat wrang een alkaliserend effect heeft en belangrijk is voor de instandhouding van de zuurtegraad, bij de mens is dat tussen 7.35 en 7.45 PH. Wrang is de smaak die zo belangrijk is voor de dikke darm en de pancreas om zijn zuiverende werking. Wrang is belangrijk voor het genezen van wonden en de structuur van de lichaamsweefsels. teveel wrang geeft verstoringen in de bloed- en lymfestroom.  

Bitter bijvoorbeeld is een reinigende smaak bij uitstek, deze smaak wordt bepaalt door alkaloïsen en glycosiden. Bitter reinigt de smaakwaarneming op de tong en werkt krachtig zuiverend voor de organen, bloed en het endocriene stelsel. 

Teveel bitter leidt naar uitdroging op weefselniveau.

Zuur is verwarmend voor het lichaam en stimuleert de gehele spijsvertering, het bevordert de opname van fytonutriënten. Ik bedoel wel de zure smaak dat te vinden is in zongerijpte vruchten en groenten zoals ons klein fruit bijvoorbeeld. Niet het zuur van alcohol of azijn, want deze zure smaak gaat ontstekingen en spierverslappingen veroorzaken in het lichaam.

De zoute smaak werkt eveneens opwarmend en is net als zoet tonisch of opbouwend voor het lichaam. Zout stimuleert de eetlust en de opname van de voedingstoffen en houdt de darmen vochtig, dat is goed voor de peristaltische beweging. Teveel zout maakt je misselijk en geeft maagproblemen en oedeem.

Ten slotte heb je scherp dat sterk verwarmend is voor het lichaam en de spijsvertering goed zuivert en ontgift. Scherp geeft smaak aan de voeding en versnelt de spijsvertering. Scherp heeft de eigenschap om verstoppingen in het lichaam door afvalstoffenen toxines op te lossen. Teveel scherp leidt tot ontstekingen, zenuwaandoeningen en flauwvallen.

Dat is in het kort enkele eigenschappen en informatie dat het lichaam herkent aan de smaken in de voeding, en ondertussen heb je al begrepen dat je inderdaad elke dag opnieuw de zes smaken in je voeding moet hebben om een evenwichtige stofwisseling te hebben waarbij je lichaam in staat is om zichzelf te ontgiften en te zuiveren.

Het oog wilt ook wat: de zeven kleuren van de regenboog

Hetzelfde kan gezegd worden over de zeven kleuren, die elk hun eigen trillingspatroon hebben en zich laten vertalen in antioxidanten en andere waardevolle fytochemicaliën. Deze zijn eveneens belangrijk voor het optimaal functioneren van het menselijke lichaam. Wist je dat Hippocrates heeft gezegd: food be thy medicine and medicine be thy food?  Als je elke dag deze zes smaken en zeven kleuren in jouw voedingspatroon uit zongerijpte voeding door de natuur in oorspronkelijke staat consumeert, stel je jouw lichaam tevreden. Dat is de eerste stap om te luisteren naar de intelligentie van je lichaam en je gaat je vitaler en energieker gaan voelen. Alle fysiologische processen gaan zich normaliseren in je lichaam waarbij uw lichaam zijn ideale gewicht zal bereiken zonder het jojo-effect.

Vitale genezende voedingsstoffen zijn van de zon afkomstige micronutriënten.

Onderzoek naar biologisch geteelde en zongerijpte voeding ondervindt de minste vooroordelen en is het meest geloofwaardig. Alle leven op aarde komt van de zon en ons lichaam bestaat uit deze energie. Vitale voedende voedingsstoffen zijn stoffen van zonne-energie die de zes smaken opleveren vanwege hun fysiologie, en de zeven kleuren vanwege hun lichtfrequenties.

De gezonde spijsvertering

Het ligt voor de hand dat als gezond zongerijpt voedsel gezonde, sterke lichamen kan creëren, het dan ook in staat moet zijn om lichamen te genezen als ze ziek zijn.

Het is uiterst belangrijk dat je van je voedsel geniet. Het moet je smaken en het water moet je in de mond komen. Een goede speekselvorming is het begin van een goede spijsvertering dat het lichaam in staat stelt om alle waardevolle nutriënten boordevol zonne-energie op te nemen. Veel kauwen stimuleert de hippocampus in de hersenen bij de productie van anti-stresshormonen waardoor de bijnieren eventjes tot rust kunnen komen. De pancreas zal vervolgens ook veel betere spijsverteringsenzymen gaan uitscheiden, zodat het verteringsporces in de twaalfvigerige darm tot een goed einde loopt en de darmen verteerde voeding kunnen ontvangen. De gedachte aan lekkere dingen en de goede geur van voeding zal je meer doen kauwen hetgeen de speekselvorming stimuleert.

Het lichaam is een ultiem en superieur genie, en weerspiegelt de universele wijsheid.

Heb je er al ooit eens bij stilgestaan dat dieren in de natuur niet weten wat de gezondheidsdienst ons aanraadt?  Ze weten niet hoeveel vitamine B12 of  Vitamine A, of hoeveel calcium of magnesium zij nodig hebben. Van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid weten deze dieren nog veel minder. En deze dieren hebben geen tekorten, alleen als ze in een kunstmatige omgeving leven zoals een dierentuin of in de woonkamer. Hoe komt dat? Omdat deze vrije dieren luisteren naar hun eigen lichaam. De mens is de enige ‘diersoort’ die terug moet leren luisteren naar zijn lichaam. Het lichaam is een ultiem en superieur genie, en weerspiegelt de universele wijsheid. Wij moeten weer leren vertrouwen op het lichaam en zijn instructies opvolgen. Door de tegenstrijdige verhalen van voedingsexperts zien we door het bos gewoon de bomen niet meer staan. Onze voedselpiramide, wordt om de zoveel jaar aangepast, alsof ons lichaam ook om de zoveel jaar verandert en een andere voedselbehoefte heeft. Ik heb dus logisch gezien ook veel meer vertrouwen in de voedingsleer van de ayurveda en Hippocrates omdat het natuurlijk en tijdloos is. Het verandert nooit en blijft actueel, dit in tegenstelling tot onze voedselpiramide.

Er zijn nu meer zieke en te zware mensen als ooit tevoren. Dat is onze huidige realiteit waar we niet meer naast kunnen kijken. Wat doen we fout? Dat is de hamvraag. Er bestaan meer dan 23.000 soorten planten op deze mooie blauwe planeet die een voedende waarde bezitten voor de mens. De meeste hebben verbazingwekkende genezende eigenschappen. Het is gemakkelijk om zich voor te stellen dat als iemand niet genoeg door moeder natuur gemaakt voedsel eet, hij vroeg of laat ziek zal worden. Maar als je er genoeg van eet, zul je waarschijnlijk niet eens ziek worden.

Het geheim zit erin dat zongerijpte natuurvoeding energie bevat die je in staat stelt om gemakkelijker emotioneel in balans te komen. Als je overweegt om voeding te zien als een manier om energie en informatie aan je omgeving te onttrekken, en om als medicijn te gebruiken, leer dan met volle vertrouwen te luisteren naar je lichaam. Het lichaam weet altijd accuraat wat het nodig heeft en zal je zin doen krijgen in sommige specifieke voeding met specifieke voedende eigenschappen dat het lichaam precies nodig heeft. Miljoenen jaren van evolutie hebben ertoe geleid dat het menselijke lichaam precies weet in welke voeding dit of dat nutriënt aanwezig is dat het nu nodig heeft. Luisteren naar je lichaam en erop vertrouwen zal je gezond maken. Het lichaam heeft een intelligentie en weet alles beter wat het beste is voor jou, als je maar wilt luisteren naar je lichaam.

Luister naar je lichaam: om je gezondheid en verjonging te stimuleren

Op deze wijze zal voeding onze gezondheid bevorderen en veroudering tegengaan.

Het kan zijn dat bepaalde natuurvoeding minder goed is voor jou ondanks het feit dat ze tjokvol zit met waardevolle nutriënten. Omdat je lichaam niet in staat is om het te verteren en op te nemen, kan het juist supervoeding zijn voor iemand anders en omgekeerd. Je lichaam zal het je wel zeggen, vertrouw erop. Maak je daarover echt geen zorgen. Wij zijn echt niet in staat om betere en gezondere voeding op de markt te brengen, dan voeding die de natuur gratis beschikbaar heeft gesteld voor iedereen. De gedachte dat wij beter voedsel kunnen produceren is arrogantie van hoog niveau en dit leidt dat voedsel een massavernietigingswapen wordt.

Je lichaam voeden hoeft geen strijd te zijn, het is even natuurlijk als ademhalen.

Ondanks dit natuurlijk gegeven, hebben wij van voeding een uiterst gecompliceerd intellectueel proces gemaakt. Moeten wij ons lichaam voeden en ons eten kiezen op basis van wetenschappelijke informatie? Nee hoor, ons lichaam moet zelf kunnen aangeven wat het wil eten om voldaan te zijn. De beste voeding is voeding waarop je lichaam positief op reageert, het is voeding die  je lichaam van nature wil. Het lichaam weet wat goed is en wat het nodig heeft.
Maar: In onze geïndustrialiseerde wereld stoppen we allerlei soorten vergif in onze voeding, van chemische kleurstoffen en bewaarmiddelen tot manipulatie van de smaken. Additieven die verstoring geven aan ons metabolisme en niet bijdragen tot optimale gezondheid. We vernietigen essentiële voedingsnutriënten door industriële bewerking (denk maar aan margarine en geraffineerde oliën) en genetische manipulatie van voedingsgewassen. We voegen bewaarmiddelen aan de voeding, hoe kan het dan goed verteren in onze spijsvertering? We geven het lichaam niet meer de juiste voeding, waardoor het nog meer verzwakt. Dat zien we aan de achteruitgang van onze levenskracht generatie na generatie. We stoppen ons lichaam vol met giftige, lichaamsvreemde stoffen en de meest absurde zaken die voor voedsel moeten doorgaan. Giftige stoffen die de smaken en voedingswaarde van voeding vervalsen waardoor het lichaam bedrogen wordt en die veranderen in puur toxisch afval. Natuurvoeding met zonne-energie leidt naar meer leven, dood voedsel leidt naar meer dood, zo simpel is dat!

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *