Zongerijpte voeding

Ze maken ons toch het een en het ander wijs, en zelfs hoogopgeleide mensen trappen hierin. Heb je al eens stilgestaan aan het feit van de hoeveelheid geraffineerde suiker die wordt toegevoegd aan producten waar je op het eerste gezicht niet zou verwachten dat er suiker aan wordt toegevoegd.

Producten die als ‘mager’ of ‘halfvol’ worden bestempeld, behoren vaak tot de categorie van misleidende claims. Deze geraffineerde suikers, zonder voedingswaarde, veranderen in onbruikbaar vet in het lichaam.

Het is ironisch dat we bang gemaakt worden voor gezonde verzadigde vetten, terwijl die juist essentieel zijn voor de stofwisselingsprocessen in ons lichaam. Deze vetten zijn belangrijk voor ons vetmetabolisme, waarbij veel afval en toxines kunnen worden verwijderd.

De vervanging van gezonde vetten. In plaats van gezonde verzadigde vetten, worden veel voedingsmiddelen verrijkt met geraffineerde suikers en andere ongezonde toevoegingen. Het lichaam zet deze om in vet, dat het vervolgens opslaat.

Het enige wat het lichaam kan doen met dit ‘suikervet’ is het gebruiken om giftige stoffen te isoleren, zodat gezonde cellen niet geïrriteerd raken. Ondertussen neemt het lichaamsgewicht toe en raken belangrijke organen zoals de pancreas, het hart, de bijnieren en de schildklier uitgeput.

Men blijft half ziek, goed om als levenslange klant te zijn voor de farmaceutische investeringsmaatschappij, met je half ziek lichaam verzwakt door voedingstekorten als afzetmarkt.

De Misleiding van ‘Light’ Producten

Neem ‘light boter’ of ‘light margarine’ als voorbeeld. Deze producten, vaak geprezen als hoogstandjes van voedingstechnologie, bestaan grotendeels uit water. Om water en vet te mengen, worden gelatine en emulgatoren toegevoegd, naast kunstmatige kleur- en smaakstoffen en bewaarmiddelen en voila, het wondermiddel is klaar.

Voor de meeste mensen moeilijk om aan de hand van de informatie op het etiket vast te stellen hoe het product door industriële bewerkingen eigenlijk waardeloos is geworden voor het menselijke lichaam.

Doe deze vetstoffen eens in de pan en kijk wat er gebeurt. Deze kunstmatige vetten vallen snel uit elkaar en veranderen in wat ze werkelijk zijn: water met vele scheikundige toevoegingen. Slasaus bijvoorbeeld bevat gemodificeerd zetmeel als vetvervanger.

Dit zetmeel is zeer droog (meestal maïsmeel) en wordt behandeld met zoutzuur en enzymen uit schimmels. Het eindproduct laat een vettige spoor na in je mond. Dit kan ook bereikt worden door goedkope eiwitten en koolhydraten te gebruiken. Deze producten krijgen dan veel ‘fantasienamen’.

Er zijn vele namaak vetten die de cholesterol verlagen. Ze hebben eigenlijk precies dezelfde eigenschappen als normaal vet, zoals dezelfde smaak en mondgevoel. Het klinkt goed dat je de cholesterol kunt verlagen terwijl je vele dieetchips, cholesterolverlagende tortilla’s of pizza’s en andere zaken kunt eten als basisvoedsel.

Het lijkt zo veelbelovend om al deze ‘slechte’ voedingsmiddelen te mogen eten zonder het risico op hartziekten en overgewicht te verhogen. En dat terwijl cholesterol nooit de causale oorzaak is van hart- en vaatziekten. Misleiding door leugens ten top.

Dit bedrog heeft enorme consequenties voor de stofwisselingsprocessen in het lichaam. De darmflora wordt enorm verstoord, er ontstaan darmproblemen en anale lekken, diarree, constipatie. Fabrikanten voegen dan stoffen toe die deze problemen tegengaan om de populariteit van hun producten hoog te houden.

Deze scheikundige voedingsmiddelen zijn net zo onverteerbaar als plastiek. Andere bijwerkingen van deze voedingsproducten is dat de peristaltiek van de darm vertraagt. Ze vernietigen bovendien vele van de natuurlijke vetoplosbare vitaminen zoals vitamine A, D, E en K.

Daarom dat fabrikanten synthetische vitaminen aan toevoegen. Synthetische vitaminen kunnen moeilijker opgenomen en gemetaboliseerd worden. Industrieel bewerkte voedingsmiddelen geven de misleidende indruk dat ze veilig zijn voor menselijke consumptie.

Synthetische suikers bedriegen je lichaam nog veel meer met ernstige consequenties zoals zenuw- en hersenbeschadiging en uitputting van de pancreas. Maar daarvoor hebben ze al nieuwe namen uitgevonden om in de verkeerde richting te kunnen zoeken naar de oorzaak en mensen levenslang in de zenuwziektevalkuil te houden.

Niets voor niets dat ze synthetische suikers gebruiken in de veeteelt, dieren worden sneller dik en slachtrijp!

IK DOE ER NIET AAN MEE

Ik geniet volop van gezonde zongerijpte biologische voeding. Ik heb echt geen smaakmakers of E-nummers nodig om te kunnen genieten, maar wel veel goede gezonde verzadigde vetten.

En dan zeggen sommigen dat ze niet kunnen genieten van natuurvoeding en ze beseffen dat ze zondigen om genieten als excuus te geven. Begrijp dan dat chemische toegevoegde rotzooi aan jouw voeding jouw smaakwaarneming zeer negatief beïnvloed waardoor je gezonde voeding ook niet meer lekker kunt vinden.

Dat is een groot probleem geworden in onze maatschappij en kinderen zijn daar zeer gevoelig voor.

IK GENIET VAN HEERLIJKE ZONGERIJPTE VOEDING

Gepubliceerd op 21/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Voedzame planten, gratis uit de natuur in overvloedHet voorjaar is aangebroken en de natuur biedt ons een overvloed aan jonge groei met ontgiftende eigenschappen. Het is wonderbaarlijk hoe verse daslook of brandnetels ons lichaam verrijken met goed opneembare mineralen en andere voedende stoffen; een ware boost voor onze gezondheid.Veel groenten die verkrijgbaar zijn in de winkel hebben aanzienlijk minder voedingswaarde als gevolg van uitputting van de landbouwgronden. Wilde planten daarentegen bieden een diepere smaak vanwege hun rijke gehalte aan voedingsstoffen. Bovendien zijn veel wilde planten altijd vers te vinden.Het is belangrijk om altijd zeker te zijn van de juiste identificatie [...]

    By Published On: 11/03/2024
  • Koolzaadolie is niet geschikt voor menselijke consumptieKoolzaadolie is de nieuwste manier om de spijsvertering en het metabolisme bij de mens grondig te verstoren, doordat het zonnebloemolie vervangt. Slimme media gebruiken nu oorlogen als excuus om de goedkope maar schadelijke koolzaadolie een grote afzetmarkt te geven, maar dit heeft niets te maken met gezondheid.Het probleem met koolzaadolie ligt in het feit dat het goedkoop te produceren is. Belangrijk om te weten is dat koolzaadolie absoluut niet verhit mag worden. De verwarming tijdens het productieproces en in huishoudens zorgt ervoor dat de natuurlijke omega 3-vetzuren in koolzaadolie omgezet worden in onnatuurlijke transvetten. [...]

    By Published On: 04/03/2024
  • De natuur draagt altijd het beste voor ons. Gedurende miljoenen jaren van natuurlijke evolutie heeft zich een voedingssysteem ontwikkeld voor elk levend organisme. Deze evolutie is vastgelegd in het DNA van de mens, wat impliceert dat het lichaam precies weet wat het nodig heeft. De schatten van de keuken, de specerijen, bevatten precies wat het lichaam nodig heeft. Meer aandacht schenken aan het luisteren naar het lichaam en minder aan het intellectuele meten en weten in het hoofd zou al een goede stap zijn om te begrijpen wat het lichaam werkelijk nodig heeft. Uiteindelijk weet de natuur altijd wat het [...]

    By Published On: 25/02/2024