Zonne-energie als krachtbron voor de mens en de hersenen

In vroegere tijden was in elke cultuur en religie bekend dat de zon de sleutel was tot gezondheid en spirituele verlichting. De zon, die de mens helpt te genezen van kanker en andere ziekten, kan de mens ook verlichten en transformeren tot een wezen van licht. Op deze manier wordt het gemakkelijker om biologische conflicten op te lossen en het innerlijke genezingsproces te ondersteunen.

Ons lichaam absorbeert zonne-energie via de lucht, water, vuur en aarde – de vier elementen die aanwezig zijn in zongerijpte voedingsmiddelen in hun oorspronkelijke staat. Daarnaast ontvangt het menselijk lichaam direct zonlicht via de ogen en blootstelling aan de huid.

Zonlicht kan gemakkelijk het menselijk lichaam binnendringen en verlaten via de ogen, op voorwaarde dat het niet wordt gefilterd door lenzen, brillenglazen of zonnebrillen. Je kunt de ogen zien als vensters, en deze vensters zijn essentieel om het levensnoodzakelijke licht in het lichaam binnen te laten.

Helaas wordt ultraviolet licht van de zon steeds vaker tegengehouden door glas, zoals ramen van huizen, auto’s en kantoren, evenals brillen. Op de huid wordt ultraviolet licht ook tegengehouden door kleding en zonnebrandmiddelen. En dat is absoluut niet gunstig.

Waarom niet? Omdat ultraviolet licht een van de krachtigste natuurlijke medicijnen is die de wereld kent. Veel mensen die regelmatig een zonnebril of contactlenzen met een zonnefilter dragen, merken dat hun gezichtsvermogen geleidelijk achteruitgaat. De genezende stralen van de zon hebben geen effect als iemand een zonnebril draagt.

Zonnebrillen verhinderen het genezend effect van de zon

De onmiskenbare gezondheidsvoordelen van zonnestraling hebben geen effect als men een zonnebril draagt. Zonnebrillen blokkeren belangrijke stralen van het lichtspectrum die het lichaam nodig heeft voor essentiële biologische functies. Desondanks worden we tegenwoordig, om duistere redenen, voortdurend gewaarschuwd voor de risico’s van huidkanker en het zonnebaden.

We worden geïndoctrineerd met angst over de vermeende gevaren van de zon, zoals huidkanker en staar, evenals het versnellen van het verouderingsproces. Als dappere Belg heb ik ervoor gekozen om deze waarschuwingen te negeren en mijn ogen en huid bloot te stellen aan de zon, zelfs aan de zomerzon. Punt uit.

Het resultaat van het blootstellen van mezelf aan de zon zonder zonnebril en zonnebrandmiddelen? Ik heb ontdekt dat ik me eigenlijk veel beter voel als ik zonder angst geniet van de heerlijke zon. Het is fantastisch, verkwikkend om in de zon te zijn en te genieten van de warme stralen!

Het natuurlijke instinct van het lichaam om zich bloot te stellen aan rechtstreeks zonlicht komt voort uit de helende en reinigende eigenschappen ervan. De zonnestralen stimuleren bijvoorbeeld de schildklier om de productie van hormonen te verhogen, wat resulteert in een betere basale stofwisseling en minder vorming van toxines.

De pancreas zal aanzienlijk beter functioneren doordat zowel de alfa-, beta- als delta-cellen in de eilandjes van Langerhans worden geactiveerd door de zon. Dit draagt bij aan gewichtsverlies en een verbeterde spiertonus. In de oudheid trainden Griekse sportatleten in de volle zon, wat aantoont dat de Grieken destijds over kennis beschikten.

Vandaar dat in de veehouderij dieren zoveel mogelijk uit de zon worden gehouden, omdat ze anders sneller dik worden bij gebrek aan zonlicht. Dit geldt ook voor mensen die onvoldoende blootstelling aan zonlicht hebben.

Het gebrek aan zonlicht kan leiden tot zwakte en zowel geestelijke als fysieke problemen veroorzaken. Dit geldt ook voor mensen die zonnebrandmiddelen gebruiken en zonnebrillen dragen. Na verloop van tijd neemt de levenskracht af, wat een negatieve invloed heeft op de algehele levenskwaliteit. Zonnebrandmiddelen voorkomen dat de huid het essentiële ultraviolette licht ontvangt en kunnen de huid zelfs chemisch vervuilen.

Een belangrijke waarheid die langzaam wordt erkend, is dat het gebrek aan zonlicht op de huid de voornaamste oorzaak is van huidkanker en melanomen. Het is een feit dat deze vormen van kanker bijna niet voorkomen rond de evenaar en in het hooggebergte, tenzij men zonnebrillen draagt of zonnebrandmiddelen gebruikt.

Als de ogen niet voldoende worden blootgesteld aan ultraviolet licht, kan dit ernstige tot levensbedreigende gevolgen hebben voor de huid. Zodra de zeven kleuren van het zonlicht (inclusief ultraviolet licht) via de optische oogzenuw de hypofyse bereiken, begint de hypofyse met de productie van hormonen die de melanocyten in de huid versterken.

Melanocyten produceren melanine, een pigment dat de huid een bruine teint geeft. Melanine is verantwoordelijk voor het donkerder kleuren van de huid na blootstelling aan zonlicht, vooral bij intensere blootstelling zoals in de hoogzomer of in de tropen. Melanocyten produceren meer melanine dankzij de hormonen van de hypofyse en de toegenomen blootstelling aan zonnestraling.

In de hoogzomer als de zon hoog staat of in de tropenzon produceren de melanocyten in hoog tempo melanine. Idealiter is het om reeds vroeg in het voorjaar te wennen aan de zon.

Echter, als je een zonnebril draagt, verstoort dit het ingenieuze en nauwkeurige proces ernstig. In plaats van de melanocyten snel te stimuleren voor de productie van melanine om de huid te beschermen tegen verbranding door de zon, denkt de hypofyse juist dat het buiten donkerder wordt en vermindert de productie van hormonen die melanocyten stimuleren.

Als gevolg hiervan produceert je huid minder melanine, waardoor deze minder beschermd is en dus vatbaarder voor beschadiging. Het is opvallend dat geen enkele dermatoloog deze waarheid vertelt. Dit feit is ontdekt bij Afrikaanse stammen die huidkanker begonnen te ontwikkelen nadat ze begonnen waren met het dragen van zonnebrillen (Dr. Auguste Rollier).

De ogen zijn complexe organen.

Het menselijke oog kan worden vergeleken met de lens van een camera. Het is in staat om het volledige lichtspectrum van de zon te breken in zeven verschillende kleuren, te beginnen met rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet, net zoals een prisma dat doet.

Wanneer deze verschillende kleurenstralen de pijnappelklier bereiken, worden ze gedecodeerd en vervolgens doorgegeven aan de verschillende organen van het lichaam. Dit proces is vergelijkbaar met hoe verschillende kleurstralen chemische reacties op de film van een camera veroorzaken, waardoor het gewenste beeld wordt vastgelegd.

Het menselijk oog bestaat uit ongeveer vijf miljard onderdelen die samen als één geheel functioneren. Dit uiterst ingenieuze ontwerp, geëvolueerd over miljoenen jaren, heeft als primaire functie het waarnemen van licht en donker. Dag en nacht zijn natuurlijke cycli waarop onze gehele hormonale systeem is gebaseerd en functioneert.

Helder natuurlijk licht, zoals zonlicht, stimuleert de productie van melatonine en vele andere neurochemische stoffen in de pijnappelklier. Het op tijd opstaan activeert de pijnappelklier, wat op zijn beurt het darmslijmvlies aanzet tot de productie van serotonine. Hoewel de pijnappelklier zelf ongeveer 5% van de serotonine aanmaakt, wordt de overige 95% in het darmslijmvlies geïnitieerd.

Alle neurochemische stoffen die door de pijnappelklier worden geproduceerd onder invloed van direct licht, met zijn zeven kleuren, via de vensters van de ogen, zijn verantwoordelijk voor het reguleren van onze stemming, slaapritme, metabolische processen, lichaamstemperatuur en voortplantingsdrang.

Elk belangrijk orgaan in ons lichaam heeft specifieke lichtkleuren nodig voor een goede werking. Levercellen hebben bijvoorbeeld groen licht nodig, het hart heeft geel licht nodig en de nieren hebben rood licht nodig. Een gebrek aan bepaalde kleuren licht in de organen kan leiden tot het ontstaan van aandoeningen. Door blootstelling aan de volle zon zonder zonnebril kan men de optimale werking van alle lichaamsweefsels herstellen.

De Pijnappelklier (Glandula pinealis)

De pijnappelklier, ook bekend als het derde oog, werkt nauw samen met de hypofyse. Beide klieren bevinden zich in het limbisch systeem, ofwel het emotionele centrum van de hersenen. Het derde oog wordt beschouwd als de krachtigste en hoogste bron van etherische energie en heeft altijd een rol gespeeld in paranormale vermogens zoals helderziendheid, helderwetendheid en het zien van aura’s. Persoonlijk zie ik mijn eigen chakra’s pulseren met kleuren, wat enorm rustgevend is.

Een goede samenwerking tussen de pijnappelklier en de hypofyse wordt bereikt door meditatie, maar ook door rechtstreeks in de zon te kijken. Hierdoor ontstaat een magnetisch veld door de juiste relatie tussen de persoonlijkheid en het ego, dat samenwerkt met de hypofyse, en de ziel die samenwerkt met de pijnappelklier. De pijnappelklier genereert zijn eigen magnetisch veld omdat hij magnetiet bevat, wat in interactie kan gaan met het magnetisch veld van de aarde.

Bij zonsopgang wordt het magnetisch veld van de aarde opgeladen door de zonnewind, wat ook de pijnappelklier stimuleert. Daarom is vroeg in de ochtend in de zon kijken zo waardevol en wordt het in veel spirituele tradities toegepast. De zonsopgang is de beste tijd om in de zon te kijken, waarbij de pijnappelklier de hypofyse zal stimuleren tot de productie van belangrijke hormonen, waaronder het menselijk groeihormoon. Zonnestaren is een algehele verjongingskuur voor het lichaam.

Hoe in de zon leren kijken?

Het vraagt wat tijd en aandacht, maar het is eenvoudig te leren. Je mag alleen ’s ochtends en ’s avonds in de zon kijken, tot een uur na zonsopgang en op zijn vroegst een uur voor zonsondergang. Op de eerste dag begin je met maximaal tien seconden, en het is belangrijk om ontspannen te blijven. Doe dit slechts één keer per dag, als de zon schijnt.

Op de tweede dag kijk je 20 seconden in de zon, en voeg je elke dag tien seconden toe. Blijf altijd ontspannen. Na tien dagen kun je al 100 seconden in de zon kijken. Het is prima als je knippert met je ogen; ze hoeven niet stil te blijven staan. Om echt profijt te hebben van zonnestaren, kun je na enkele maanden ongeveer tien minuten lang in de zon kunnen kijken. Blijf de duur van het kijken verder verlengen op deze manier.

Een oeroud gebruik: in de zon kijken

Als je langer dan tien minuten rechtstreeks in de zon kunt kijken, zullen de zonnestralen die via het netvlies en de optische oogzenuw de hersenen bereiken, de hypothalamus krachtig gaan opladen. Deze extra energie van de zon die de hersenen ontvangen, zorgt voor een afname van mentale spanningen en zorgen. Als je dagelijks van deze gratis energiebron gebruik maakt, ligt het voor de hand dat je zelfvertrouwen, eigenwaarde en zelfrespect verbeteren en je gedachten positiever worden.

Als je vervolgens minder last hebt van zorgen en symptomen zoals depressie en angsten, kunnen je hersenen deze energie die daardoor ter beschikking komt, gebruiken voor het zelfgenezend vermogen van je lichaam, met een verbetering van je mentale en fysieke welzijn.

Een van de directe verbeteringen die je zult ervaren door zonnestaren is de verbetering van het gezichtsvermogen. Het levensschenkende lichtspectrum en de gouden licht uitstralende energie van de zon, als het wakende oog van ons leven, werd altijd door de oude wijzen “het begin en de ultieme waarheid” genoemd. Eeuwenlang heeft de mens zich tot de zon gewend als de eerste arts voor genezing, sinds het begin van ons bestaan.

Ons hectisch leven

Het eten op onregelmatige tijden, laat naar bed gaan, veel tijd binnen doorbrengen, overmatige consumptie van zuurvormend voedsel en dranken, samen met de cholesterolverhogende en vochtafdrijvende effecten van stress en overmatig tv-kijken, vervolgens ons veelvuldig insmeren met zonnebrandmiddelen en het dragen van zonnebrillen, kunnen allemaal leiden tot aanzienlijke schade aan de cellen van de ogen en het hele lichaam.

Het uitsluiten van zonlicht door het dragen van een zonnebril doet het lichaam (en de klieren in de hersenen) denken dat het avond is, waardoor de productie van melanocyten, die de huid beschermen tegen zonnebrand en beschadiging, wordt stopgezet.

Als de ogen niet voldoende ultraviolette straling ontvangen, kan het zelfherstellend vermogen van de staafjes en kegeltjes achteruitgaan, evenals het vermogen om versleten oogcellen te vervangen. De toename van staar kan worden toegeschreven aan het dragen van zonnebrillen in combinatie met lichaamsintoxicatie. Biologisch gezien ontstaat staar doordat men het gevaar achter zich niet kan zien.

Bijkomende factoren die bijdragen aan oogproblemen en slecht zicht zijn onder andere milieuvervuiling, roken en/of diarree, die de opname van mineralen, vitaminen, antioxidanten en andere fytonutriënten belemmert die nodig zijn voor botopbouw en alle fysiologische processen in het lichaam

Er is geen enkel bewijs dat blootstelling aan zonlicht melanomen veroorzaakt, zoals aangegeven door Dr. Bernard Ackerman. Bovendien komen veel melanomen voor op plaatsen zoals handpalmen, voetzolen en slijmvliezen, die bijna nooit door de zon worden beschenen.

De dramatische toename van huidbeschadigingen die vaak aan de zon worden toegeschreven, maar in werkelijkheid worden veroorzaakt door het dragen van een zonnebril en intoxicatie, is door de zonnebrandmiddelen- en kankerindustrie uitgebuit.

Het is belangrijk om te begrijpen dat je ogen je gezondheid bevorderen door regelmatige blootstelling aan direct of indirect zonlicht, zelfs wanneer je in de schaduw bent. In onze regio’s wordt echter veel ultraviolet licht tegengehouden door glas in ramen, huizen, brillen en lenzen.

Persoonlijk kijk ik elke dag meer dan 10 minuten rechtstreeks in de zon (wanneer deze schijnt), en ik voel hoe de staafjes en kegeltjes vitaliseren na mijn werk op een computerscherm. Het is logisch dat ik dit zal blijven doen, omdat mijn ogen op celniveau weten dat ik me in de zon bevindt of voor een brandende houtkachel zit.

De algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem

Ultraviolet licht speelt inderdaad een cruciale rol in verschillende biologische processen in ons lichaam. Naast de productie van vitamine D is het ook belangrijk voor de productie van solitrol, dat invloed heeft op ons gezondheidssysteem, de pijnappelklierfunctie en onze dagelijkse biologische ritmes en tal van biologische controlemechanismen, waaronder de productie van melatonine.

Bovendien hebben rode bloedcellen ultraviolet licht nodig om zich te kunnen binden aan zuurstof, wat essentieel is voor verschillende metabolische processen en weefselfuncties.

Ultraviolet licht van de zon met de langste golflengte dringt door de huid in het lichaam omdat het zo belangrijk is voor een normale celdeling. Ultraviolet licht heeft ontsmettende eigenschappen. Gebrek aan zonlicht is daarom medeverantwoordelijk voor vrijwel alle soorten aandoeningen waaronder huidkanker, melanomen en alle andere vormen van kanker.

En als je in de zon loopt met een zonnebril, dringt ultraviolet eveneens in je lichaam, behalve de klieren in het hoofd. Dus je lichaam maakt geen vitamine D en solitrol aan. Vitamine D beschermt je tegen de zon, maar je lichaam maakt het niet aan omdat je een zonnebril draagt of je insmeert met zonnebrandmiddelen.

Gepubliceerd op 19/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Blootsvoets lopen Ongeacht waar je woont en wat voor werk je doet, is de kans groot dat je van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat schoenen draagt. Zelfs wanneer we geen schoenen dragen, zijn onze voeten vaak stevig ingepakt in sokken, panty's of pantoffels. Daarnaast hullen we onze voeten maar wat graag in mooi schoeisel. Het liefst met een hoge hak, strakke bandjes of een dikke zool. En als ze niet lekker lopen, leggen we er een extra zooltje in en bij medische klachten laten we zelfs peperdure steunzolen maken. Daar wringt het schoentje, zeg maar. Het is beter [...]

    By Published On: 16/04/2024
  • Het nut van een tongschraperEen tongschraper biedt tal van voordelen voor het lichaam. Deze vorm van mondhygiëne, eventueel in combinatie met oilpulling, ondersteunt het lichaam effectief bij het ontgiftingsproces. Gedurende de nacht ontstaat er op de tong een dunne laag, vergelijkbaar met de dauw die 's ochtends op het gras verschijnt. Deze laag bevat dode bacteriën, residu's, weefselafbraak en voedselresten.Met een tongschraper kun je eenvoudig deze afvalstoffen verwijderen, waardoor je het ontgiftende vermogen van het lichaam stimuleert. Daarnaast helpt het bij het verwijderen van vieze smaken uit de mond en verhoogt het de gevoeligheid van smaken uit de voeding.Tongschrapers kunnen [...]

    By Published On: 07/03/2024
  • De taak van de lymfe is het lichaam ontgiften en zuiveren. Verzorg je spijsvertering, want de lymfe is voor 80 % verbonden met de darmwerking. Het kan dus geen kwaad om het zuiveringssysteem van je lijf een handje te helpen. Dat kan op verschillende manieren: 1-Droog borstelen Droog borstelen, ook wel dry brushing genoemd, vindt zijn oorsprong in de Indiase geneeskunde Ayurveda. Het stimuleert de lymfe en helpt ziektes te voorkomen. Daarnaast heeft het voordelen zoals het bevorderen van de bloedsomloop, met name in de huid, het verwijderen van dode huidcellen en het stimuleren van de stofwisseling. Door een [...]

    By Published On: 29/02/2024