Zou het kunnen dat de natuur koemelk bedoeld heeft om kalfjes te laten groeien?

De afgelopen jaren is duidelijk geworden dat de consumptie van melk en zuivel aan de basis ligt van veel allergieën of andere vormen van voedselintolerantie.

Een hoge consumptie van melk en zuivel wordt als correlatie in verband gebracht met eczeem, hartziekten, zaadbalkanker, maagproblemen, astma, lymfoedeem, hooikoorts, migraine en constipatie. 

Zou het kunnen dat de natuur koemelk heeft voorzien voor de kalfjes en niet voor onze baby’s. Ken jij een diersoort die melk drinkt van een andere diersoort. We weten dat hondenmelk niet geschikt is voor de mens, dit geldt ook voor koemelk. Kattenmelk is bedoeld voor de kittens.

Koemelk bevat bijna vier keer zoveel calcium en drie keer zoveel eiwit als moedermelk. We kunnen hieruit concluderen dat zo grote hoeveelheden calcium en eiwit niet geschikt is voor de mens, van welke leeftijd dan ook.

Dit feit, en alles wat ik leerde over bio-accumulatie maakt zuivel eng, vooral gezien hoeveel kaas ik at. Kaas is een verbluffend product. Het is misschien wel het product dat het gevaarlijkst is voor de gezondheid en wat mensen juist tot zich nemen. 

Het is een dierlijk product en dus heeft het alle problemen van biologische concentratie die niet passen bij de mens. Het is een uiterst bewerkt voedselproduct.

Koemelk bevat 30 keer meer caseïne dan moedermelk. Het calcium uit koemelk is gebonden aan de caseïne, en dit maakt het calcium veel te grof om opgenomen te worden door de membramen van de lichaamsweefsels inclusief het botweefsel.

Het is belangrijk voor de voeding van het kalf, want het is gemakkelijk afbreekbaar in essentiële aminozuren voor de synthese van andere eiwitten voor het kalf. Kaas zit vol caseine. De anatomie van het menselijke spijsverteringskanaal is niet ontworpen om zo grote hoeveelheden caseïne te verteren en dat leidt tot veel problemen om het calcium uit koemelk op te nemen. 

Daarbij is er ook zeer veel fosfor aanwezig in koemelk, eveneens gebonden aan de caseïne. Om deze grote hoeveelheid fosfor om te kunnen zetten is er extra calcium nodig, dat uit reserves van het lichaam zoals de spieren gehaald wordt. Fosfor is sterk verzurend voor het menselijke lichaam en dit is een verergerende factor bij osteoporose. 

Gelukkig heeft het menselijke lichaam zelfregulerende mechanismen om het calcium tekort op te vangen. Echter door langdurige consumptie van koemelk en zuivel geraken de calciumreserves van het lichaam sneller uitgeput met zuurvergiftiging gevolg.

Er is een duidelijke correlatie tussen zuivelproducten en vele vreemde aandoeningen zoals de zogezegde “auto-immuunziektes” (vals concept). Dat kan zich uiten in overmatige slijmproductie en verergering van astma kinderen die er gevoelig aan zijn. Maar ook bij volwassenen. Causaal is een biologische shock of trauma dat ten grondslag ligt aan deze aandoeningen, koemelk en zuivel hebben hier een verergerend effect op.

Er is dus een correlatie tussen zuivelproducten en multiple sclerose, diabetes type 1, reumatoïde artritis en artrose. Het toont aan dat geconcentreerde dierlijke eiwitten een verergerend effect hebben op vele aandoeningen. Koemelk bevat hoge concentraties dierlijke eiwitten.

Koemelk is waar kalfjes van groeien. Dat is wat het is. Er is geen kind of mens op aarde die melk van een koe nodig heeft. Net zomin als van giraffe of een muis. De meeste mensen zijn lactose-intolerant. Dat is tegenwoordig normaal.

Maar alle zoogdieren hebben alleen in het prille begin van hun leven beschikking over melk. Onder normale omstandigheden gaan jonge dieren nooit op zoek naar andere soorten om melk te drinken. Koeien, giraffen, olifanten en gorilla’s behouden hun hele leven uiterst sterke botten en tanden door het eten van groenvoer.  De calcium en magnesium in groenvoer zijn dankzij de fotosynthese (zonnestraling) opneembaar waardoor deze dieren ook geen last krijgen van osteoporose.

Melkeiwitten van koemelk bevatten drie keer meer zwavelhoudende aminozuren dan plantaardige eiwitten. Zwavel werkt verzurend en verstoort de darmflora van het menselijke spijsverteringstelsel. Koemelkintolerantie komt steeds vaker voor in de geïndustrialiseerde wereld. 

Dit wordt veroorzaakt door de slijmvormende eigenschap van koemelk. Het irriteert het slijmvlies van het maag- en darmkanaal. Door regelmatige consumptie van koemelk en zuivel ontstaat er een steeds harder wordende ondoordringbare slijmlaag aan de binnenkant van de membramen van de darmen. 

Deze verharde slijmlagen verhinderen de opname van calcium, magnesium, zink en essentiële vitaminen die belangrijk zijn voor de botopbouw. Zolang je blijft doorgaan jouw spijsverteringsstelsel te belasten en te verstoppen met koemelk en zuivel, is je lichaam niet in staat om voedende nutriënten goed op te nemen. 

De grootste melkdrinkers hebben geen bescherming. Melk maakt de botten niet sterk. Onderzoekers van Harvard universiteit volgden een grote groep oudere vrouwen voor een periode van 18 jaar. De melkdrinkers hadden geen bescherming tegen botbreuken. Dus het idee dat melk voor sterke botten zorgt of ze bij ouderen beschermt, is een mythe. 

Mensen die melk drinken, breken vaker een heup, hebben vaker kanker en leven korter. Landen met de hoogste melkconsumptie hebben de hoogste mate van osteoporose en cariës, dus melk drinken beschermt je botten niet. Osteoporose, cariës en andere degeneratieve aandoeningen zijn het gevolg van biologische schokken en het verzurend effect van melk en zuivel in het lichaam. Het is ook zo dat bij natuurlijke bevolkingsgroepen minder biologische schokken zijn als in onze hectische maatschappij.

Sommige constituties of lichaamstypen zijn beter in staat om deze verhouding op te nemen, maar dat veroorzaakt calcium opslag op plaatsen waar het helemaal niet nodig is, terwijl andere delen van het botweefsel lijden onder het verzurend effect van koemelk en zuivel.

Bij de vertering van volle melk heeft het lichaam grote hoeveelheden gal nodig.

De lever kan niet voldoende gal produceren als je langere tijd volle melk en zuivel blijft consumeren.

Het drinken van magere melk maakt de zaak nog erger. De lever moet weliswaar minder gal aanmaken om het melkvet te verteren, maar melkeiwitten kunnen niet verteren zonder hoge concentraties melkvetten. 

Deze onverteerde melkeiwitten hebben een sterk verzurend effect op het lichaam, waardoor de grove melkcalcium absoluut niet absorbeert, en dit veroorzaakt verkalking van de slagaders, gewrichten en de nieren. Dit alles maakt koemelk en zuivel gevaarlijk voor onze gezondheid.

In principe worden vele stofwisselingsziekten verergerd door ernstige verstoppingen in het maag- en darmkanaal, het capillair systeem, het bindweefsel en de lymfe. Deze verstoppingen door teveel dierlijke eiwitten, hebben tekorten van essentiële voedingsnutriënten en mineralen tot gevolg, zoals calcium in onze lichaamsweefsels. 

Een bepaald soort eiwit uit koemelk, bètacaseïne kan een krachtige reactie oproepen dat op hun beurt kan reageren met andere lichaamsstoffen en zo een allergische reactie veroorzaken. 

Wei is rijk aan bètacaseïne, sinds wei aan voedingsmiddelen werden toegevoegd, viel dat ‘toevallig’ samen met een enorme toename van allergieën. Het gebruik van veel melk en zuivel leidt tot een wit beslagen tong.  

Dit is een indicatie van irritatie van het slijmvlies van het maag- en darmkanaal waardoor er chaos in je spijsvertering ontstaat. Het gevolg is dat er veel toxines worden gevormd die het lichaam binnendringen. Zodra ik gestopt ben met de consumptie van melk en zuivel is mijn gezondheidstoestand sterk verbeterd.

Mensen denken: Ik wil hormoonvrij, niet geïnjecteerd met antibiotica en groeihormonen. Maar melk is een hormonale vloeistof en zit vol met geslachtshormonen en natuurlijke steroïden, hormonen zoals oestrogeen en progesteron. 

Melk bevat residu’s van antibiotica die aan dieren gegeven wordt. Het maakt niet uit of het conventionele melk of biologische melk is. Melk zonder hormonen is een oxymoron, het spreekt zichzelf tegen. Biologische zuivel bevat evenveel galactose wat je liever niet hebt net als conventionele zuivel.

Meestal bestaat zuivel uit veel andere producten die ermee geassocieerd zijn, waarvan pus een belangrijke is. Er is een wettelijke limiet op de hoeveelheid pus die melk mag bevatten terwijl die nog verkocht mag worden. Het is iets van 750.000 pus-cellen per cc. 

Teveel pus is niet gewenst en het zou pure pus zijn. Het kan protest zoals ontstekingsreacties oproepen in het lichaam, hetgeen bijna altijd gebeurt. Je zou kaas kunnen zien als gestolde koeienpus.

Melk en zuivel veroorzaken na inname ogenblikkelijk ontstekingsreacties in het lichaam. Decennialang hebben de voedingsindustrie en de overheid gelogen over de gezondheidsverzwakkende eigenschappen van melk en zuivel. 

Zuivelproducten verergeren het risico op verschillende kankersoorten, vooral met betrekking tot hormonen. Dus borstkanker, prostaatkanker en eierstokkanker. Dit is een product dat je zelfs in zijn zuiverste staat niet wilt consumeren, want er is een risico aan verbonden. 

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *