Onze reguliere geneeskunde heeft een grote waarde

Onze reguliere geneeskunde heeft een onschatbare waarde in onze samenleving. Grote innovaties maken het mogelijk om levens te redden bij acute noodsituaties, zoals auto-ongelukken, brandwonden en levensbedreigende ziekten.

Artsen en zorgverleners zetten zich met hart en ziel in om patiënten te helpen en om hun zelfhelende vermogen te stimuleren, aangezien het succes van behandelingen vaak afhangt van dit vermogen. Onze geneeskunde is ook in staat om met grote precisie beschadigde lichaamsdelen te herstellen, wat echt bewonderenswaardig is.

Echter, onze moderne geneeskunde heeft ook een beperking: het kan soms het zelfreinigende, zelfhelende en zuiverende vermogen van het lichaam volledig tegenwerken. Wanneer het lichaam wordt belemmerd in zijn vermogen om te ontgiften, kunnen giftige stoffen dieper doordringen in de lichaamsweefsels, resulterend in intoxicatieschokken en nieuwe ziektesymptomen.

En wanneer het lichaam wordt gehinderd in zijn vermogen om zichzelf te genezen, kan dit leiden tot uitputting en zelfs tot overlijden, zoals vaak wordt gezien bij de behandeling van kanker. Ik noem dit biological fatigue.

De gevreesde bijwerkingen van medicijnen, bekend als iatrogene ziekten, vormen een treffend voorbeeld van hoe het lichaam wordt belemmerd in zijn vermogen om zichzelf te genezen. Medicijnen zijn alleen gerechtvaardigd wanneer de symptomen levensbedreigend zijn geworden. Medicijngebruik in de trend om het symptoom af te vlakken zodat je het overleeft, maar nooit om het symptoom te bestrijden. Hoewel dit het genezingsproces kan vertragen, zal het uiteindelijk leiden tot overleven en herstel en zelfs versterking van het lichaam.

Helaas blijft de reguliere geneeskunde zichzelf continueren, vaak afstand houden van alternatieve of complementaire benaderingen, wat jammer is. Samenwerking ten behoeve van de patiënt lijkt soms niet hoog in het vaandel te staan. Het is te hopen dat hier in de toekomst verandering in komt.

Onze geneeskunde lijkt voornamelijk te vertrouwen op harde wetenschappelijke bewijzen, vaak afkomstig van onderzoeken gefinancierd door farmaceutische bedrijven. Dit gaat soms ten koste van de focus op echte gezondheid en lijkt meer gericht te zijn op het behalen van winst.

De hele virologie steunt op een hypothese van John Franklin Enders met zijn poliovirus waarvan het nooit geïsoleerd is.(zie het mazelenproces van Dr. Stefan lanka). Dit in tegenstelling tot andere geneeswijzen zoals homeopathie, ayurveda (gelukkig erkend als werelderfgoed), en de Chinese geneeskunde, die zich allemaal richten op het stimuleren van het ontgiftend en zuiverend vermogen van het lichaam.

In landen zoals India, waar de ayurveda wordt beoefend, worden aandoeningen zoals kanker, diabetes, hart- en vaatziekten en vele andere chronische aandoeningen met blijvend succes behandeld doordat ze de oorzaak aanpakken: de psychologische relevantie onderzoeken en oplossen. De nadruk ligt altijd op het volledig uitzieken van een ziekte wanneer deze zich voordoet.

Het uitzieken is het echte genezingswerk, waarbij het lichaam zijn afvalstoffen en toxines kan verwijderen en beschadigde weefsels kan herstellen. De Germaanse geneeskunde bijvoorbeeld, weet heel goed hoe conflicten (trauma’s) opgelost kunnen worden, zodat het lichaam zijn gezondheid terugkrijgt. Volgens deze benadering zit de oorzaak van ziekte psychologisch in de geest, en het lichaam probeert het te genezen. Symptoombestrijding verhindert dit genezingswerk van het lichaam.

In de tijd van Plato, zo’n 2000 jaar geleden, werden mensen ingedeeld in twee categorieën: de slaaf en de vrije man. Wanneer een slaaf ziek werd, kreeg hij medicijnen omdat hij snel weer aan het werk moest. Wanneer een vrije man ziek werd, werd aan hem gevraagd welke schok of trauma hij had meegemaakt waardoor zijn lichaam zo heftig reageerde met symptomen. Men begreep toen al hoe het lichaam de bevelen van de geest opvolgt.

Het punt dat ik wil toelichten: ontgiften en zuiveren

Onze medische wetenschap blinkt uit in harde wetenschappelijke bewijzen, maar mist vaak de psychologische relevantie, verzonken in een moeras van rationaliteit en is vastberaden om altijd gelijk te hebben. Het resultaat? Gezonde mensen zijn schaars.

Aan de andere kant zijn er geneeswijzen die werken met de intelligentie van de natuur, gericht op het behouden van gezondheid en het voorkomen van ziekten door het stimuleren van het ontgiftend vermogen. Het resultaat hiervan? Er zijn daar veel gezonde, energieke mensen te vinden.

Het is opvallend dat onze reguliere medische wetenschap vaak alle alternatieve zienswijzen afdoet als kwakzalverij en pseudowetenschap. Echter, ze lijken niet in staat te zijn het tegendeel te bewijzen en veroordelen deze benaderingen vaak uit gemakzucht.

Het is een voldongen feit dat waar mensen verbonden leven met de stroming en intelligentie van de natuur, er over het algemeen veel meer gezondheid en levensenergie te zien is. Dit is iets wat onze reguliere geneeskunde niet kan ontkennen.

Microben kunnen inderdaad overgroei ervaren als reactie op intoxicatieschokken, waardoor de microbiële balans verstoord raakt. Er zijn verschillende manieren waarop mensen worden blootgesteld aan gifstoffen, zoals via medicijnen, voeding, pesticiden, enzovoort.

Echter, wanneer iemand emotioneel in evenwicht is, heeft het lichaam de natuurlijke capaciteit om deze gifstoffen veilig te elimineren met behulp van microben. Zelfvertrouwen fungeert als het tegengif voor angst.

Het gebruik van medicijnen kan echter het zelfvertrouwen ondermijnen. Het kan leiden tot afhankelijkheid en een verslavend effect, waardoor het geloof in het zelfgenezend vermogen van het eigen lichaam wordt ondermijnd. Wanneer iemand niet meer vertrouwt op het eigen lichaam, kan dit leiden tot een neerwaartse spiraal.

Het lichaam is zuiver en proper

Het is geweldig om te horen dat je zo’n gezonde levensstijl hebt ontwikkeld en dat je lichaam zo goed in balans is. Door puur natuur voedsel te eten, op tijd te slapen, emotioneel in balans te zijn en actief bezig te zijn met de Germaanse geneeskunde en de Ayurveda, geef je je lichaam de beste kans om gezond te blijven.

Je wordt bewuster van wat biologische schokken zijn met hun effecten op het welzijn van het lichaam. Met kennis en wijsheid kan je de geest versterken waardoor je minder gevoelig bent voor biologische schokken en conflictsituaties.

Door dagelijks veel specerijen en kruiden te eten bij je maaltijden, reinig je je lichaam op natuurlijke wijze en houd je je microbioom in balans. Een basisch milieu in je lichaam is inderdaad ideaal voor het behoud van een gezonde microbiële flora en het voorkomen van overgroei van microben. Een zuurgraad van 7.35 – 7.45 PH is ideaal om het menselijke microbioom in evenwicht te houden dat gunstig is voor alle partijen.

Het feit dat je lichaam gezond is en geen omgeving biedt voor overgroei microben om te gedijen, is een bewijs van de effectiviteit van je gezonde levensstijl. Het is fantastisch dat je je energie kunt richten op dingen die je gelukkig maken, zonder je zorgen te hoeven maken over ziektes of aandoeningen.

Je toewijding aan het versterken van je lichaam en het onderhouden van een gezonde levensstijl is bewonderenswaardig en zal ongetwijfeld bijdragen aan je welzijn op lange termijn. Blijf zo doorgaan en geniet van de voordelen van een zuiver en gezond lichaam!

Toch fijn dat je nooit bang hoef te zijn voor ziekte of aandoeningen, je kan al je aandachtsenergie focussen om dingen te doen waar je hartje van gaat zingen. Dat maakt het fantastische detoxsysteem van het lichaam alleen maar sterker.

Gepubliceerd op 25/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Blootsvoets lopen Ongeacht waar je woont en wat voor werk je doet, is de kans groot dat je van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat schoenen draagt. Zelfs wanneer we geen schoenen dragen, zijn onze voeten vaak stevig ingepakt in sokken, panty's of pantoffels. Daarnaast hullen we onze voeten maar wat graag in mooi schoeisel. Het liefst met een hoge hak, strakke bandjes of een dikke zool. En als ze niet lekker lopen, leggen we er een extra zooltje in en bij medische klachten laten we zelfs peperdure steunzolen maken. Daar wringt het schoentje, zeg maar. Het is beter [...]

    By Published On: 16/04/2024
  • Het nut van een tongschraperEen tongschraper biedt tal van voordelen voor het lichaam. Deze vorm van mondhygiëne, eventueel in combinatie met oilpulling, ondersteunt het lichaam effectief bij het ontgiftingsproces. Gedurende de nacht ontstaat er op de tong een dunne laag, vergelijkbaar met de dauw die 's ochtends op het gras verschijnt. Deze laag bevat dode bacteriën, residu's, weefselafbraak en voedselresten.Met een tongschraper kun je eenvoudig deze afvalstoffen verwijderen, waardoor je het ontgiftende vermogen van het lichaam stimuleert. Daarnaast helpt het bij het verwijderen van vieze smaken uit de mond en verhoogt het de gevoeligheid van smaken uit de voeding.Tongschrapers kunnen [...]

    By Published On: 07/03/2024
  • De taak van de lymfe is het lichaam ontgiften en zuiveren. Verzorg je spijsvertering, want de lymfe is voor 80 % verbonden met de darmwerking. Het kan dus geen kwaad om het zuiveringssysteem van je lijf een handje te helpen. Dat kan op verschillende manieren: 1-Droog borstelen Droog borstelen, ook wel dry brushing genoemd, vindt zijn oorsprong in de Indiase geneeskunde Ayurveda. Het stimuleert de lymfe en helpt ziektes te voorkomen. Daarnaast heeft het voordelen zoals het bevorderen van de bloedsomloop, met name in de huid, het verwijderen van dode huidcellen en het stimuleren van de stofwisseling. Door een [...]

    By Published On: 29/02/2024