Wist je dat je lichaam eiwit kan opslaan?

Het is algemeen bekend dat het lichaam in staat is om van geraffineerde suikers en andere koolhydraten vetweefsel aan te maken. Het is echter veel minder bekend dat het lichaam ook een vrij grote opslagplaats heeft voor het teveel aan eiwitten.

Er is een verschil tussen dierlijke en plantaardige eiwitten.

Dierlijke eiwitproducten bevatten 5 tot 10 keer meer eiwitconcentraties dan planten. Het is dus weinig waarschijnlijk dat je je gaat overeten aan plantaardige eiwitten uit noten, groenten, peulvruchten en granen. Maar het risico om je te overeten aan eiwitten heb je des te meer met dierlijke eiwitbronnen.

Deze onbedoelde eiwitopslagplaatsen in het lichaam bevinden zich in het bindweefsel en de vloeistof tussen de haarvaten en de cellen. Een andere opslagplaats is het basaalmembraan van de wanden van de bloedvaten. Het basaalmembraan ondersteunt de cellen van de haarvaten en slagaders en houdt ze op hun plaats. Zonder dit membraan zouden bloedvaten niet in staat zijn hun vorm te houden.

Het basaalmembraan van de slagader is in staat om zoveel dierlijke eiwitten op te slaan totdat het tot 8 keer dikker is geworden. Het probleem dat zich hierbij voordoet is als deze onbedoelde opslagplaats helemaal vol is, kunnen de met eiwit verstopte fijne haarvaten geen zuurstof, water en voedingsstoffen distribueren naar de weefsels, organen en de slagader zelf.

De slagader voedt zich niet met slagaderlijk bloed die hij transporteert, maar wordt gevoed door haarvaatjes die rond de slagader liggen. Door eiwitopslag in het basaalmembraan wordt deze wand van slagaderen en haarvaten zeer broos en kunnen scheuren ontstaan. Dat is een gevaarlijke situatie voor het lichaam waarbij het lichaam grote hoeveelheden LDL cholesterol zal produceren.

Deze cellen die in nood zijn en honger lijden, kunnen tegelijkertijd hun stofwisselingsafval ook niet goed meer afvoeren. Er ontstaat verzuring en dat roept automatisch een ontstekingsreactie of toxines crisis op. Dat is levensnoodzakelijk om meer bloed rond te pompen voor aanvoer van voedingsstoffen, vocht en zuurstof voor de aangroei van nieuwe cellen en herstel van het beschadigde weefsel.

In de ontsteking kunnen nieuwe haarvaten groeien die het bedreigde weefsel opnieuw voorzien van water, voeding en zuurstof. In de ontsteking kan het weefsel zich herstellen en ontgiften, als men ook biologische conflicten oplost dat eveneens een onderliggende oorzaak van ontstekingsreacties is.

Maar terugkerende ontstekingsreacties in de wanden van slagaders kunnen inwendige bloedingen veroorzaken en het ontstaan van bloedstolsels. Dit is een voorname oorzaak van ontstekingsreacties die chronisch worden.

Dit ontstaat als de eiwitinname door dierlijke eiwitbronnen hoger is dan dat het lichaam ze kan verwerken. Het lichaam reageert door de productie van lipoproteine LP5 en af te geven aan het bloed. Deze hecht zich aan de beschadigingen van de slagaderwand en wanden van de haarvaten.

LP5 is enorm plakkerig en vangt grotere moleculen LDL cholesterol op en eveneens jammerlijk genoeg ook VLDL (bloed vet of triglyceriden) en maakt dat vast aan de wanden van de slagaderen en haarvaten om inwendige bloedingen te voorkomen, want dat is levensbedreigend. Het wordt een vicieuze cirkel die vroeg of laat fataal zal aflopen.

Het lichaam weet altijd precies wat het doet, waarom vertelt de medische wereld dit ons niet? Cholesterol is geen oorzaak van hart- en vaatziekten, geraffineerde suikers en overtollige dierlijke eiwitconsumptie is wel een grote verergerende factor van hart- en vaatziekten, diabetes, kanker e.a.

Gepubliceerd op 17/06/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Hoe ontgift en zuivert het lichaam zich? Het menselijke lichaam is het pronkstuk van miljoenen jaren evolutie van de natuur. Het lichaam van de mens is evolutionair gezien hoog ontwikkeld en heeft verschillende uiterst intelligente en accurate systemen om zichzelf te kunnen ontgiften en te zuiveren van afvalstoffen en toxines. Deze processen zijn essentieel om te voorkomen dat afvalstoffen en toxines zich ophopen en verzuring veroorzaken, wat kan leiden tot verstoppingen in de fijne haarvaten van onze bloedsomloop, het bindweefsel waarin onze lichaamscellen zijn ingebed, en het lymfestelsel dat overtollige vloeistoffen en stofwisselingsafval afvoert. Wanneer verstoppingen optreden, ontvangen lichaamscellen geen [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Al meer dan 25 jaar wordt wetenschappelijke medische kennis onderdrukt. Natuurwetenschappelijk denken betekent het analyseren van metafysische en psychologische componenten die voorkomen bij kanker en chronische aandoeningen, om deze op te lossen. Het menselijke lichaam heeft dankzij miljoenen jaren natuurlijke evolutie geleerd zichzelf gezond te houden. De mens is eigenlijk het pronkstuk van natuurlijke intelligentie. Het microbioom werkt in evenwicht samen, met een dynamische samenwerking die gunstig is voor alle partijen, inclusief de mens. Microben staan altijd ten dienste van hogere levensvormen. Dr. Hamer begreep dit. Problemen zoals conflicten, trauma's en biologische schokken kunnen dit evenwicht grondig verstoren. In mijn [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Je immuunsysteem is in feite een recyclagesysteemHet lijkt erop dat je immuunsysteem een flinke klap heeft gekregen. Je voelt je slecht en je klachten lijken zelfs erger te worden. Maar voordat we ons haasten naar een antibioticakuur, laten we eens dieper ingaan op ons immuunsysteem en enkele zaken herontdekken.Het immuunsysteem past binnen een dualistische filosofie waarbij ziekte wordt gezien als iets van buitenaf dat het lichaam binnendringt, in plaats van een reflectie van interne geestelijke processen. Echter, de geest is wel degelijk ontvankelijk voor de schokken en trauma's van het leven. Het lichaam is als het ware het voertuig waarmee [...]

    By Published On: 03/03/2024