Zijn erfelijke factoren oorzaak van ziekte?

Op dit moment van schrijven is de “gentheorie” als oorzaak van chronische ziekte en kanker weer sterk in de publiciteit. De grote bedoeling hierachter is dat we het allemaal gaan geloven’, om er na 20-30 of 40 jaar erachter te komen dat dit toch ook weer niet waar is.

Ikzelf en mijn familie.

Ik ga je eerst iets vertellen over mijzelf en mijn familie. Mijn vader is gestorven door een hartaanval. Hij had drie overbruggingen, nierfalen, diabetes, migraine en volgens onze reguliere geneeskunde was dit genetisch bepaald want mijn grootvader had dit ook en mijn overgrootvader ook.

Mijn moeder is op 49 jarige leeftijd gestorven aan longkanker die zich had uitgezaaid, en haar ouders hadden ook deze problemen en zeer veel andere ziekten. Hetzelfde zag ik bij mijn tantes en nonkels, allemaal ziekten die niet te genezen waren door al dan niet “genetische factoren”. Als ik nu kijk naar mijn zuster, broers, nichten en neven zie ik dezelfde trend. Oké, zover staan we nu.

Als ik nu naar mezelf kijk in het verleden, meer dan 25 jaar geleden, alleen maar ziektebeelden zoals omgekeerde peristaltiek, dubbele hernia, migraine, aanleg tot overgewicht, aanleg voor poliepen en cancereuze aandoening in de dikke darm met verstopte lymfe, slapeloosheid, spasmen, bijnieruitputting, pijn aan het hart en zo verder, het is teveel om het allemaal op te noemen en volgens de reguliere geneeskunde ‘ergens normaal’ omdat het in mijn familie ook voorkomt.

Oké, dat weten we dan nu ook weer.

Als ik nu op dit moment kijk naar mezelf, wat zie ik? Ik ben kerngezond, tjokvol levensenergie, ziekte is iets voor mij dat ik nog ergens herinner uit het verre verleden, ik ken het niet meer. Ik ben de enige in de hele familie die op dit moment zo gezond is. Hoe komt dat?

Ik ben de enige in heel mijn familie die anders leeft, andere voedingswijze en vooral, ik heb al mijn emotionele rotzooi en familiepatronen opgeruimd. Mijn gedrag, overtuiging en perceptie zijn volledig veranderd. Mijn jongste broer ziet dit aan mij en is op dezelfde weg ingeslagen als ik, zijn gezondheid verbetert met de dag.

Op deze wijze heb ik de zogezegde genetische aanleg voor ziekten volledig verschalkt en omgebogen naar pure gezondheid. Hoe je denkt over jezelf is een bepalende factor in dit proces. Denk aan het proces van Self-fulfilling prophecy.

Met genetische factoren willen ze ons bang maken, en angst en machteloosheid zijn de beste emoties die er bestaan om de algemene gezondheid van de mensen ernstig te verzwakken waardoor het lichaam zich onvoldoende kan ontgiften en zuiveren. En dan beginnen de problemen!

De grote waarheid is dat het menselijke genoom genen bevat als overlevingsmechanismen tegen vergiftigingsverschijnselen. Dat zijn de ziekten die zich gaan manifesteren als het lichaam tegengewerkt wordt om zich te ontgiften.

Het DNA is een geometrische structuur dat alle intelligentie van het universum bevat. Het lichaam is door fractale geometrie gevormd met deze intelligentie om te overleven.

Erfelijke factoren zijn altijd secundaire factoren.

Daarmee bedoel ik letterlijk dat er een primaire oorzakelijkheid is van onze ziekten en aandoeningen en dat erfelijke factoren volledig “verschalkt” kunnen worden.

Erfelijke factoren doen hun intrede bij vervuiling en intoxicatie van het lichaam waardoor er symptomen ontstaan. Intoxicatie is de cofactor waardoor er zuurstoftekort ontstaat op weefselniveau.

Gezonde levensstijl volgens het ritme van de natuur, zongerijpte biologische voeding in oorspronkelijk staat en emotioneel evenwicht zorgen ervoor dat het lichaam zich kan ontgiften en zuiveren waardoor erfelijke factoren nooit kunnen leiden naar aandoeningen of ziekte.

Omgekeerd gebeurt het ook, en dat moet je eveneens aan het denken zetten. Er zijn veel mensen die een chronische ziekte ontwikkelen zonder dat ze daar specifieke erfelijke factoren voor hebben op hun erfelijk genoom.

Intoxicatieschokken door afvalstoffen en toxines zorgen er namelijk voor dat er veranderingen ontstaan op het DNA waardoor chronische ziekten zich kunnen ontwikkelen als overlevingsmechanisme, dit gegeven wordt door onze reguliere wetenschap totaal verkeerd begrepen, omdat ze hun aandacht altijd blijven richten om de symptomen te bestrijden in plaats van de onderliggende oorzaken aan te pakken en op te lossen.

De intelligentie van het DNA van een lichaam waarbij genetische ‘problemen’ zouden zijn weet echt heel goed wat het moet doen. Maar luisteren we naar ons lichaam? Dat zouden we moeten leren, echt luisteren naar de superieure intelligentie en wijsheid van het lichaam.

Een voorbeeld: iemand die een genetische aanleg heeft voor een stofwisselingsziekte. Hij consumeert margarine of industrieel bewerkte oliën, dan is het voor mij logisch dat deze voedingsfactor bij hem een zware ziekte zal kunnen creëren waarbij ik me echt afvraag of de genetische factor echt verantwoordelijk is voor de ziekte.

Iemand die deze genetische aanleg niet heeft zal uiteindelijk ook stofwisselingsziekten creëren als hij verder zichzelf ongezond voedt door deze giftige vetstoffen te consumeren. In feite is er samenhangend een biologisch conflict of onverwerkte trauma en/of negatieve emoties.

Ik stel me gewoon de vraag waarom zouden de genen nu plots beslissen om zelfmoord te plegen. Het menselijke genoom is de laatste 10.000 jaar niet significant veranderd. Nog geen 150 jaar terug waren er ook mensen met zogezegd ‘aangeboren erfelijke aandoeningen’ – wel veel minder dan nu -, en deze mensen waren desondanks dit gegeven gezonder en sterker dan nu.

Dat geldt eveneens voor alle chronische aandoeningen. 150 jaar geleden waren chronische aandoeningen zeer zeldzaam. De echte vraag is eigenlijk: Waarom wil de medische wetenschap nu alles onder de noemer plaatsen van “erfelijk bepaald”?

We zijn al 4 generaties na elkaar ons aan het vaccineren met kwik, aluminium, formaldehyde, neuraminidase, verzwakte ‘pathogenen’, breedspectrum antibioticum en nog zoveel andere giftige chemicaliën.

Tegelijkertijd zijn we ook bezig met elke ziekte symptomatisch te bestrijden. Ik heb eerder uitgelegd hoe vaccins en symptoom georiënteerde bestrijding van ziekte het menselijke lichaam continu dwarsboomt om zichzelf te kunnen ontgiften en herstellen op natuurlijke wijze.

En dan zijn we verwonderd dat er zoveel mensen chronisch ziek zijn? Daar staat onze reguliere geneeskunde machteloos tegen, en dan zeggen ze, het zijn de genen.

Elke generatie wordt steeds zwakker. Deze stoffen uit vaccins (adjuvanten) hebben een schadelijk effect op het hormonaal stelsel: Eicellen en zaadcellen worden alsmaar zwakker en worden steeds meer aangetast door giftige bestanddelen die uiteindelijk het DNA van de celkern beschadigen, en vervolgens zeggen de artsen dat de aandoening genetisch is bepaald.

Vaccins zijn maar een voorbeeld, er zijn nog zoveel andere factoren die dikwijls ook cumuleren en het risico op ‘erfelijke’ afwijkingen enorm versterken, in feite gaan creëren.

Als men kijkt naar de grote vervuiling in onze leefwereld waarbij het zelf ontgiftend vermogen van het lichaam dan nog eens wordt tegengewerkt, dan is het ergens logisch dat er veranderingen ontstaan in het erfelijke materiaal van het DNA.

Vaccinaties, cosmetica, zonnebrandmiddelen, E-nummers, pesticiden, plastic, medicijnen, bewerkte voedingsmiddelen enzovoort vergiftigen het lichaam. Men moet er alles aan doen om het lichaam elke dag mee te helpen zichzelf te ontgiften en te zuiveren.

Men zegt ook dikwijls dat erfelijke ziekten in de familie zitten en zo generatie na generatie worden doorgegeven. Maar in deze families hebben meestal alle leden doorgaans dezelfde voedingsstijl, gewoonten en levensstijl, gelijkaardige onverwerkte emoties door onbewuste familiepatronen e.a.

Als ik kijk naar mijn vader, drie overbruggingen aan het hart, diabetes type 2, nierfalen, zwaarlijvigheid, psoriasis en verstoppingen in zijn lichaam.

Hoe komt het dat ik deze aandoeningen niet krijg terwijl ik wel de genen van mijn vader heb met zijn zogezegde genetisch erfelijke factoren die leiden tot ‘ziekte’? Mensen met aangeboren aandoeningen moeten echt geholpen worden, daar ben ik het helemaal mee eens.

En als het ons lukt om deze mensen hun lichaam zuiver en proper te krijgen, zullen ze een kwalitatief beter leven kunnen leiden ondanks de aandoeningen die ze hebben. Grote kans dat ze zelf gaan herstellen, maar dat vraagt natuurlijk een grondig ‘gooi het roer om’.

Met de cholesterol opzettelijk te verlagen zal het zeker niet gaan, je zorgt er juist voor dat het lichaam het veel moeilijker krijgt om zichzelf te reinigen en ontgiften. Dat is de ware oorzaak van alle ziekten en aandoeningen: schadelijke stoffen die het lichaam niet meer op tijd kan afvoeren.

Cholesterol is een zegen waarmee het lichaam kan overleven als het in gevaar is.

Geërfde zwakheid klinkt al logischer!

Het wordt snel gezegd dat erfelijke factoren een cruciale rol spelen bij de ontwikkeling van acne en andere huidaandoeningen, hart- en vaatziekten, diabetes, kanker, degeneratieve neurologische aandoeningen enzovoort. Maar zoals je nu reeds begrijpt heeft het in eerste instantie niets te maken met foutieve genen op het menselijke genoom.

Waar het wel mee te maken heeft is dat men zwakkere organen zoals de lever , longen, nieren of darmen heeft geërfd omdat de ouders in moeilijke omstandigheden hebben geleefd of de verzwakking hebben meegekregen van hun ouders die misschien armoede of hongersnood hebben gekend.

We vergeten dikwijls dat de laatste wereldoorlog nog impact heeft op de huidige generatie. En dit niet alleen maar fysiek, maar ook emotionele en mentale patronen van angst, overleving, ik-gerichtheid, biologische conflicten en vooral doorgegeven zelf-afwijzing hebben meer invloed op het ontstaan van chronische ziekten dan de zogezegde ‘erfelijke factoren’.

Het wordt van generatie op generatie doorgegeven tot er een generatie is die het gaat oplossen. Ik heb dit precies gedaan in mijn leven, ik heb deze ballast afgegooid. Ik moet toegeven, dat het niet simpel was en uiterst confronterend. Het is me wel gelukt, en daar kan ik trots op zijn.

Mochten erfelijke factoren werkelijk aan de basis liggen van aandoeningen, dan waren we al lang geleden uitgestorven. Het menselijke genoom is de laatste 10.000 jaar niet significant veranderd.

Een geërfde zwakheid is geen reden om ziek te worden of huiduitslag te krijgen. Het wordt door het individu zelf bepaald. Je kunt van alles doen om met goede voeding, gezonde levensstijl en emotioneel evenwicht te cultiveren om de erfelijke aanleg te verschalken.

Stress, onopgeloste emotionele zaken, onevenwichtige manier van eten en leven, extreme blootstelling aan toxines zoals de vaccinaties bij baby’s, zonnebrandmiddelen enzovoort, zal de zwakste schakel in de erfelijkheidsketting gaan bepalen welk orgaan, weefsel of functie het eerst zal opgeven.

Dat zal op zijn beurt bepalen welke specifieke huidaandoening of chronische ziekte zich zal ontwikkelen. Ikzelf ben de enige in mijn familie die ervoor gekozen heeft om emotionele problemen en patronen bij de wortel aan te pakken en op te lossen.

Familiepatronen doorbreken en een gezonde voedings- en levensstijl erop na te houden. Niets voor niets dat ze mij een vreemde eend noemen, maar ik ben wel gezond. Ik heb mijn lichaam volledig gereinigd en gezuiverd waardoor zwakkere organen en weefsels weer konden aansterken.

Ik heb de primaire oorzaak, biologische schokken opgelost en de intoxicatie weggenomen, waardoor de secundaire oorzaak zoals erfelijke factoren geen vat hebben op mijn gezondheid. Mijn lichaam heeft deze genen niet nodig om te kunnen overleven, het is proper en zuiver van binnen.

Iedereen heeft dit vermogen om zichzelf weer aan te sterken. Verstoppingen in de lichaamskanalen en de uitscheidingsorganen, en/of verkeerde eet- en levensgewoonten gecombineerd met emotionele onopgeloste zaken zijn de voornaamste oorzaak dat erfelijke factoren geactiveerd worden en chronische ziekten ontstaan.

Een dieperliggende oorzaak van hart- en vaatziekten.

Onder normale omstandigheden heeft je lichaam een fantastisch ingebouwd systeem om zich te verdedigen tegen teveel eiwit, en vooral tegen het aminozuur homocysteïne. Homocysteïne is vrij giftig omdat het veel zwavel bevat. Homocysteïne kan het ontstaan van kleine bloedstolsels bevorderen die op hun beurt schade veroorzaken aan de wanden van de slagaders.

Deze bloedstolsels kunnen dan uitgroeien tot rampzalige stolsels die de oorzaak zijn van beroertes en hartaanvallen. (The Lancet 1981) Homocysteïne is het natuurlijke gevolg van de stofwisseling van het aminozuur methionine dat vooral voorkomt in rood vlees, koemelk en zuivel.

Het verdedigingssysteem van het lichaam reageert door de homocysteïne om te zetten in een schadelijke stof cystathionine dat gemakkelijk via de urine het lichaam kan verlaten.

Maar door grote hoeveelheden rundvlees, gevogelte, varkensvlees, kaas, zuivel, eieren en koemelk te consumeren is het lichaam niet meer in staat het teveel aan homocysteïne te verwerken in de onschadelijke stof cystathionine.

Foliumzuur of vitamine B11 uit zongerijpte gewassen kan het homocysteïne nog flink omlaag brengen en zo het risico op hart- en vaatziekten verkleinen. Een verhoogde waarde aan homocysteïne staat bekend als een grote risicofactor bij deze aandoeningen van hart en vaatstelsel. Men gaat ervan uit dat de verhoogde homocysteïnewaarde in het bloed voorkomt bij mensen die genetisch niet is staat zijn de homocysteïne waarden tot een veilig niveau terug te brengen.

Nochtans is het veel logischer te denken dat een abnormaal homocysteïne niveau in het bloed dat zoveel voortkomt bij hartpatiënten, een gevolg is als reactie op het overvoeren van het lichaam met dierlijke eiwitten en dat de erfelijke factor een secundaire reden is.

Het is te vergelijken met het fenomeen van genetische mutatie bij kankergroei, dat in feite een overlevingsreactie is op de sterke intoxicatie schok in het lichaam.

Omdat een teveel aan dierlijke eiwitconsumptie het bloed dikker maakt en het risico op bloedstolsels vergroot, wordt het lichaam werkelijk gedwongen om het teveel aan eiwit en afvalstoffen van de eiwitstofwisseling op te slaan in het bindweefsel (collageen) dat rijkelijk aanwezig is onder de huid en de organen. Een andere opslagplaats is de basaalmembranen van de capillairen op de haarvaten.

Op een bepaald moment is de opslagplaats van deze basaalmembranen volledig vol met het gevolg dat er geen eiwit meer kan worden opgeslagen. Als je blijft doorgaan met het consumeren van grote hoeveelheden dierlijke eiwitten, zal het lichaam verplicht worden deze op te slaan op de verkeerde plaats, namelijk in de wanden van de slagaderen.

Dat jaagt de cholesterolspiegels enorm de hoogte in om innerlijke bloedingen te kunnen voorkomen, want eiwitopslag in de wanden van de slagaderen maakt ze zwakker en brozer waardoor ze kunnen scheuren. Nadien beginnen de kransslagaderen te verdikken en raken beschadigd waardoor deze niet goed meer kunnen functioneren.

Als de kransslagaderen volledig verstoppen komt de zuurstofvoorziening van de hartspier in gedrang, pijn en een verdoofd gevoel is het resultaat, samen met een moeilijkere ademhaling. Zeer plots ontstaat er een hartaanval. De opslag van het teveel aan dierlijke eiwitten werkt dus als een tijdbom in het lichaam dat elk moment kan ontploffen. Maar dat heeft niets met erfelijke factoren te maken, maar des te meer door ernstige intoxicatie en het teveel aan eiwit in het lichaam en territorium-verlies als causaliteit.

Genetische mutatie bij kanker.

Kanker is net als alle andere ziekten en aandoeningen een gevolg op de intoxicatie van het lichaam om te kunnen overleven, en nooit een oorzaak van zichzelf. Gemuteerde genen veroorzaken geen kanker, maar is het gevolg van zware intoxicatie schok in het lichaam, samenhangend met biologische conflicten en zelfafwijzing. Kanker zelf is eveneens een overlevingsmechanisme dat aanwezig is in de intelligentie van het DNA.

Genetische mutatie wordt op dit moment gezien als een grote factor en oorzaak van kanker. In werkelijkheid is genetische mutatie alleen maar ‘een effect van hongersnood op celniveau’, en dus niets meer of minder dan een wanhopige, maar vaak niet succesvolle poging van het lichaam om in leven te blijven.

In herhaling: kanker is echt de allerlaatste poging van het lichaam om in leven te blijven, en niet, zoals veel mensen denken, te sterven.

Kankercellen zijn normale, zuurstofafhankelijke lichaamscellen die genetisch opnieuw zijn geprogrammeerd om in een van zuurstof verstoken zijnde omgeving te kunnen overleven. Waarom zou een lichaamscel met een gezonde celkern waarin al zijn erfelijk materiaal in aanwezig is, plots besluiten zijn behoefte aan zuurstof op te geven en zichzelf te veranderen in een kankercel?

Dat gaat volledig tegen alle logica en de natuurwet van overleving in. Alles wat leeft, wilt overleven, dat geldt dus voor bacteriën, insecten, planten, dieren enzovoort. Deze natuurwet geldt dus ook voor gezonde cellen die door zuurstoftekort gedwongen worden te muteren in kankercellen.

Het idee dat het lichaam zelfmoord probeert te plegen door kanker te ontwikkelen gaat volledig in tegen de basisprincipes van lichamelijk leven en overleven. De genen de schuld geven helpt echt niet!

Zonder genmutatie zouden lichaamscellen, die in een enorm geïntoxiceerde en zuurstofarme (anaeroob) omgeving leven, gewoon afsterven door verstikking. Een lichaamscel dat plots in een vergiftigde zuurstofarme omgeving moet trachten te overleven kan niet anders dan muteren om te overleven.

De lichaamscel zal in een geïntoxiceerde zuurstofarme omgeving zijn oorspronkelijke genetische blauwdruk (DNA) die we in alle gezonde lichaamscellen aantreffen gaan veranderen om te kunnen overleven. We moeten hierbij beseffen dat de genen niet opeens hebben besloten om slecht afgestemd of kwaadaardig te worden zoals dit in onze reguliere geneeskunde wordt verteld.

Het is niet zo dat genetische blauwdrukken veranderingen veroorzaken, maar wanneer de omgeving waarin de cel leeft verandert, zullen de genetische blauwdrukken veranderen en tonen zij afwijkingen ten opzichte van de oorspronkelijke blauwdruk.

Probeer dit echt te begrijpen, dan kan het perspectief over wat kanker echt is eindelijk eens gaan veranderen. De genetische blauwdruk in de celkern kunnen veranderen zit in het DNA ingeprogrammeerd als overlevingsmechanisme. Deze herprogrammering heeft als doel opdat het lichaam zou kunnen overleven bij ernstige intoxicatie en zuurstoftekort.

Eigenlijk wil niemand sterven en dat geldt dus ook voor bacteriën en kankercellen.

Als bacteriën worden aangevallen door antibiotica, bezwijken veel bacteriën aan deze gifaanval. Maar sommige bacteriën zullen in staat zijn zich aan te passen aan deze abnormale verandering van hun leefomgeving. Elke aanval met antibiotica op bacteriën maakt de bacteriën agressiever, sterker en gevaarlijker en gaan door genmutatie resistent worden tegen elke medische behandeling. Dat is dus wat ik bedoel met de natuurwet van overleven.

Het gevolg is dat bacteriën antibiotica resistent worden en een overgroei kan dodelijk kan gaan evolueren. Vooral bij mensen waarvan hun algemene gezondheid verzwakt is door intoxicatie en waar antibiotica aan toegediend wordt en het niet oplossen van biologische conflictsituaties.

Dat is de reden dat ziekenhuizen tegenwoordig de gevaarlijkste plaatsen ter wereld zijn. In ziekenhuizen wordt er niets gedaan om de metafysische oorzaak van ziekte op te lossen. En dan maar de genen de schuld geven van alles.

Volgens het Cancer Research vol.61, issue 24, pp.8723-8729, 15 december 2001 zijn de genen DNA-PK en p53 noodzakelijk voor het herstelmechanisme van het lichaam.

Wanneer deze genen intact zijn is het lichaamsweefsel veilig, maar wanneer een van beide genen niet goed functioneert (door toxines en de effecten van biologische schokken en trauma’s die de celkern aantasten), gaat de cel zich ongeremd delen en vermenigvuldigen op ongecontroleerde wijze.

DNA-PK herstelt normaal gezien beschadigde genen. Maar nu komt het: De kankercel die een andere genetische blauwdruk heeft dan een gezonde cel, heeft wel het vermogen om het DNA-PK in te zetten om de schade te herstellen die is veroorzaakt door de antikankertherapieën van onze symptoomgeoriënteerde reguliere geneeskunde.

Dat maakt de kankercellen juist resistenter voor de therapie, omdat bacteriën resistenter worden tegen antibiotica omdat ze willen overleven. Daar is het antwoord te vinden waarom de gebruikelijke chemotherapie en radiotherapie een fiasco zijn in de bestrijding van kanker.

Probeer te begrijpen dat hoe radicaler en intenser de antikankerbehandeling is, des te agressiever en kwaadaardiger de kankercellen worden en daardoor ook zeer sterk gaan worden, net zoals de superbacteriën die welig tieren in de ziekenhuizen.

De natuur laat niet met zich spotten door de arrogantie van de mens, die denkt het allemaal beter te weten.

Een kankercel is een eigen lichaamscel die wilt overleven, en weten zeer goed dat zij uiteindelijk ook zullen sterven, als hun laatste overlevingstactiek er uiteindelijk niet in slaagt het lichaam in leven te houden. Daarom worden deze kankercellen zo kwaadaardig.

Niet met de bedoeling het lichaam te vernietigen zoals dit verkeerdelijk wordt begrepen. Maar ze voelen zich wel aangevallen door jou. Het lichaam probeert met kanker de effecten van biologische schokken en trauma’s naar buiten te duwen.

Het gen p53 fungeert in het lichaam als een waarschuwingssysteem die boodschappen overbrengt om beschadigde cellen te weerhouden zich te delen en tumoren te vormen. In een gezond lichaam gaan kankercellen die als gevolg van geprogrammeerde genmutatie ontstaan de algemene gezondheid alert, gestimuleerd en actief houden.

Het gen p53 zorgt ervoor dat zij zich niet vermenigvuldigen en een reeks hormonen en andere systemen van de algemene gezondheid kan deze kankercellen mooi opruimen. Bij dit opruimwerk wordt het lichaam goed ontgift en gezuiverd. Net zoals het uitzieken van ziekten ook het lichaam ontgift en zuivert. Dat is het grote doel en wens van het lichaam: Van binnen altijd proper en schoon zijn.

Maar in een lichaam waar de algemene gezondheid verzwakt door grote zware aanhoudende intoxicatie wordt dit krachtige gen p53 een beetje gewijzigd. Dit geldt ook voor de metafysische factor van negatieve emoties vasthouden, trauma’s en biologische conflictsituaties gepaard met zelfafwijzing. Daarmee kunnen kankercellen ongeremd delen en doorgroeien tot tumoren, met één groot doel: Het lichaam helpen overleven met de extreme intoxicatie van alle weefsels zodat zij zelf ook kunnen overleven. Natuurwet!!!

De grote waarheid achter kanker is dat ze anaeroob kan overleven in een omgeving die verstoken is van zuurstof. Dit wordt veroorzaakt door afvalstoffen, toxines en de zeer giftige emotionele toxines die verstoppingen creëren in de capillairen (haarvaten), het bindweefsel (intercellulair vocht) en de lymfe. De distributie van zuurstof, water en voedingsstoffen is geblokkeerd door de verstoppingen.

Dit heeft eveneens tot gevolg dat het eigen stofwisselingsafval ook vast komt te zitten. Een kankercel is in staat om energie te onttrekken aan de fermentatie van de afvalstoffen en het melkzuur, het afvalproduct van de stofwisseling.

Door het hergebruiken van melkzuur doet de kankercel twee dingen waardoor het lichaam kan overleven: 1)-Ze onttrekken energie voor hun eigen levensonderhoud. 2)-Zij nemen dit mogelijke gevaarlijke afvalproduct weg uit de onmiddellijke omgeving van gezonde cellen. Dat is het intercellulaire vocht in het bindweefsel waar alle lichaamscellen ingebed liggen.

Als kankercellen het melkzuur en andere giftige stoffen niet uit de omgeving zouden verwijderen, zou dit extreme verzuring tot gevolg hebben waarin alle gezonde cellen zouden afsterven. Zonder de tumor, die het melkzuur metaboliseert en veel giftige toxines opneemt – vandaar dat in tumoren dikwijls schimmelgroei is zoals candida albicans -, zouden deze giftige stoffen de wanden van alle bloedvaten kunnen perforeren en samen met andere afvalstoffen en toxines in de bloedbaan terechtkomen met acute bloedvergiftiging en de dood tot gevolg.

Voor het lichaam is kanker zo een uiterst belangrijke afweermechanisme, dat het lichaam kanker en tumoren in staat stelt zelf bloedvaten aan te maken om al het gif eruit te halen. Het vermogen om bloedvaten te doen groeien heet angiogenese.

Daardoor krijgen kankercellen de broodnodige giftige glucose van geraffineerde suikers om te overleven. Omdat het lichaam heel goed weet dat kankerweefsel niet de dood veroorzaken, maar die juist voorkomen, ten minste zolang tot het wegteren van een orgaan leidt tot het afsterven van het hele menselijke lichaam.

Als de echte oorzaken van intoxicatie goed worden aangepakt zodat het lichaam zich kan ontgiften en zuiveren kan de dood worden voorkomen. Begeleiding van de symptomen in de herstelfase dat ontstaat na het oplossen van biologische conflicten is cruciaal voor het echte genezingswerk in het lichaam.

Kanker is echt geen ziekte, maar de allerlaatste wanhopige overlevingspoging van het lichaam.

GENEN VERANDEREN NIET ZOMAAR: ZE VERANDEREN ALLEEN WANNEER ZE GEDWONGEN WORDEN TE MUTEREN ALS REACTIE OP ONGUNSTIGE GIFTIGE VERANDERINGEN IN DE CELOMGEVING.

Kanker neemt alleen de controle over het gehele lichaam als alle andere overlevingsmechanismen tot zelfbehoud gefaald hebben. We denken hierbij aan het uitzieken van ziekten, al dan niet met microben, dat altijd symptoom georiënteerd wordt bestreden.

Het lichaam kan door de ziekte uit te zieken zijn afval, slijm en pus kwijt, maar symptoombestrijding verhindert dit.

We moeten echt begrijpen als het lichaam toestaat dat cellen zich op een abnormale manier gaan voortplanten, dat dit altijd in het hoogste belang van het lichaam is. Geen enkele kanker is een aanwijzing dat het lichaam probeert zichzelf te vernietigen.

Mensen die diep in hun hart overtuigd zijn dat alle verschijnselen in onze driedimensionale wereld gebaseerd zijn op de wetten van oorzaak en gevolg, moeten zich wel afvragen of kanker niet gewoon het natuurlijke gevolg is van een onnatuurlijke dieperliggende oorzaak.

Kanker behandelen alsof het een ziekte is die moet worden bestreden, zonder de dieperliggende oorzaak weg te nemen, is niets minder dan een grote medische fout, hetgeen hetzelfde is als een slechte of verkeerde behandeling.

Melatonine.

Het darmhormoon serotonine – wordt door het darmslijmvlies geïnitieerd – wordt naarmate de dag en avond vordert omgezet in melatonine. Dit gebeurt door de pijnappelklier of de epifyse. Het dag- en nachtritme is één van de natuurlijke gebeurtenissen die het mechanisme in de hersenen dat verantwoordelijk is voor de regulatie van het circadiaanse ritme of de biologische klok, aansturen.

Dit mechanisme bevindt zich in een kerngebied van de hersenen, het limbisch systeem: de hypothalamus, de hypofyse en de epifyse of pijnappelklier. Licht dat op het netvlies van de ogen valt, wordt via speciale ganglioncellen (oogzenuw) eerst naar de hypothalamus gestuurd die vooral de biologische klok van het lichaam regelt.

De hypothalamus stuurt vervolgens lichtsignalen naar de pijnappelklier en naar de andere klieren in het lichaam. Het licht dat op het netvlies valt, wordt afgebroken in het volledige kleurenspectrum (rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet). De ganglioncellen bevatten het lichtgevoelige pigment melanopsine. Het netvlies van de ogen bevat ook het lichtgevoelige melatonine.

De samenwerking van de klieren regelt het waakslaapritme en zal vooral de epifyse (pijnappelklier) stimuleren. De epifyse produceert het hormoon en neurotransmitter melatonine, dat slaperigheid en rust in het lichaam veroorzaakt.

De productie van melatonine gebeurt als het donker wordt en de ogen minder invloed krijgen van licht. De epifyse is een lichtgevoelig orgaan dat bijvoorbeeld door de dunne schedelwand licht registreert. Melatonine wordt hoofdzakelijk gedurende de nacht geproduceerd, serotonine wordt hoofdzakelijk tijdens de dag geproduceerd.

Serotonine is ook het gelukshormoon dat de hele hormoonhuishouding reguleert. De ogen zenden informatie over de cyclus van dag en nacht naar de epifyse.Melatonine bereikt een piek tussen 1 en 3 uur tijdens de nacht, en is het laagst op het middaguur, het uur waar het serotonine niveau het hoogst staat.

Deze beide hormonen worden rechtstreeks aan de bloedstroom afgegeven, zijn steeds onmiddellijk beschikbaar en vertellen het lichaam “hoe laat het is” in de natuur en waar je je bevindt ten opzichte van de stand van de zon.

Melatonine reguleert samen met groeihormonen de apoptose of natuurlijke celdood, en is bijgevolg een belangrijk hormoon voor de celdeling om je lichaam jong en gezond te houden. Elke cel van elk orgaan of weefsel in het lichaam heeft een bepaalde levensduur.

De groeihormonen zorgen samen met de melatonine dat dit gebeurt ten dienste van het geheel. Melatonine vertelt aan een bepaald gen uit het DNA van elke cel wanneer het tijd is om af te sterven om vervangen te worden door een nieuwe cel.

Als er niet genoeg melatonine afgegeven wordt, omdat je de dagelijkse cycli niet respecteert, komt de normale geprogrammeerde celdeling in gevaar en kunnen zich direct kankercellen gaan vormen. Deze cellen hebben zich onttrokken aan de geprogrammeerde celdeling en gaan een eigen leven leiden met alle gevolgen van dien.

Als het melatonine niveau in het bloed hoog genoeg is, kan het lichaam zichzelf regenereren, vernieuwen, herstellen en verjongen. De lever is tijdens de nacht uiterst actief dankzij de melatonine om het lichaam te zuiveren en te ontgiften.

Als je te weinig slaap krijgt tijdens de nachturen daalt de aanmaak van groeihormonen drastisch. Om kanker te genezen, moet het lichaam voldoende groeihormonen kunnen aanmaken. Op tijd naar bed is de leuze, zodat de lever meer dan vijfhonderd verschillende taken goed kan afwerken en het lichaam kan zuiveren en ontgiften.

Ben je nog overtuigd dat genetische factoren kanker veroorzaken? Het zijn letterlijke biologische schokken, trauma’s en intoxicatie waarin het lichaam structurele weefselveranderingen ondergaat om te kunnen overleven.

Het lichaam gaat zelf erfelijke genen uit het DNA halen voor informatie, om symptomen te creëren die nodig zijn bij herstel- en ontgiftingswerkzaamheden. Metaforisch te vergelijken als jij naar een bibliotheek gaat, een boek haalt om educatie te doen om je bewustzijn te vergroten. Ik raad aan om lectuur te lezen van Dr. Bruce Lipton

Dank aan de ayurveda en Dr. Andreas Moritz: het gaat om biologisch te leren redeneren

Gepubliceerd op 19/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Hoe ontgift en zuivert het lichaam zich? Het menselijke lichaam is het pronkstuk van miljoenen jaren evolutie van de natuur. Het lichaam van de mens is evolutionair gezien hoog ontwikkeld en heeft verschillende uiterst intelligente en accurate systemen om zichzelf te kunnen ontgiften en te zuiveren van afvalstoffen en toxines. Deze processen zijn essentieel om te voorkomen dat afvalstoffen en toxines zich ophopen en verzuring veroorzaken, wat kan leiden tot verstoppingen in de fijne haarvaten van onze bloedsomloop, het bindweefsel waarin onze lichaamscellen zijn ingebed, en het lymfestelsel dat overtollige vloeistoffen en stofwisselingsafval afvoert. Wanneer verstoppingen optreden, ontvangen lichaamscellen geen [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Al meer dan 25 jaar wordt wetenschappelijke medische kennis onderdrukt. Natuurwetenschappelijk denken betekent het analyseren van metafysische en psychologische componenten die voorkomen bij kanker en chronische aandoeningen, om deze op te lossen. Het menselijke lichaam heeft dankzij miljoenen jaren natuurlijke evolutie geleerd zichzelf gezond te houden. De mens is eigenlijk het pronkstuk van natuurlijke intelligentie. Het microbioom werkt in evenwicht samen, met een dynamische samenwerking die gunstig is voor alle partijen, inclusief de mens. Microben staan altijd ten dienste van hogere levensvormen. Dr. Hamer begreep dit. Problemen zoals conflicten, trauma's en biologische schokken kunnen dit evenwicht grondig verstoren. In mijn [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Je immuunsysteem is in feite een recyclagesysteemHet lijkt erop dat je immuunsysteem een flinke klap heeft gekregen. Je voelt je slecht en je klachten lijken zelfs erger te worden. Maar voordat we ons haasten naar een antibioticakuur, laten we eens dieper ingaan op ons immuunsysteem en enkele zaken herontdekken.Het immuunsysteem past binnen een dualistische filosofie waarbij ziekte wordt gezien als iets van buitenaf dat het lichaam binnendringt, in plaats van een reflectie van interne geestelijke processen. Echter, de geest is wel degelijk ontvankelijk voor de schokken en trauma's van het leven. Het lichaam is als het ware het voertuig waarmee [...]

    By Published On: 03/03/2024