Je hebt eerst verziekt weefsel, dan pas verschijnen de ziekteverwekkers

Hoi allemaal, Het is net als wanneer een waterkraan verstopt is en er geen druppel water meer uit komt; dat vinden we allemaal logisch. Maar wanneer een haarvaatje van de bloedsomloop of een lymfevat verstopt raakt door toxines en afvalstoffen, dan hebben we ook geen doorstroming meer.

Dit betekent in feite dat alle lichaamscellen die zich daar ter plaatse in het bindweefsel rondom het verstopte haarvat of lymfevat bevinden, geen toegang meer hebben tot water, voedingsstoffen en zuurstof. Bovendien kunnen deze cellen hun stofwisselingsafval ook niet kwijt. Dit leidt tot een biologische toxines crisis.

Dit is precies wat er bij elke ziekte of aandoening in het lichaam gebeurt. Wanneer er verschillende verstoppingen in het lichaam zijn, kan het algemene gezondheidssysteem of detoxsysteem niet meer accuraat reageren. Witte bloedcellen en lymfocyten kunnen niet naar de plaats gaan omdat de toegangswegen verstopt zijn. Net zoals wanneer je in de file staat en niet verder kunt.

De lichaamscellen die lijden aan een gebrek aan water, voedingsstoffen en zuurstof zijn genoodzaakt om hormonen af te scheiden zoals histamine om het hele lichaam en het zenuwweefsel duidelijk te maken dat er daar een probleem is. Wanneer histamine in het bindweefsel een zenuwcel bereikt, ontstaat er pijn.

In extreme gevallen zullen cellen hun DNA herprogrammeren om te kunnen overleven in een verzurende en vergiftigde omgeving. Het is ook belangrijk op te merken dat er altijd trauma’s of andere biologische schokken (conflicten) aan zo’n situatie voorafgaan. Kanker heeft altijd een biologische schok als echte oorzaak. Deze oorzaak veroorzaakt ook dat het lichaam problemen ondervindt om zich goed te ontgfiten.

Het lichaam kiest voor overlevingsmechanismen en past deze ook toe. Het meest voor de hand liggende mechanisme is ontsteking of inflammatie. Doordat de gezondheid verzwakt is, veroorzaakt door verstoppingen die samenhangen met een psychologisch element, toxines en afvalstoffen, nodigt het lichaam zogezegde “ziekteverwekkers” uit (activeert ze) om dit probleem aan te pakken.

Tijdens deze schoonmaakactie in het lichaam worden toxines, afvalstoffen, verzuring en beschadigde of dode lichaamscellen opgeruimd. Weefsels worden hersteld en ontgift door ontstekingen met behulp van bacteriën.

In dit proces, afhankelijk van de situatie, kan het lichaam ervoor kiezen om nieuwe bloedvaatjes te laten groeien. Daarom voel je je na het overwinnen van een ziekte vaak plotseling veel gezonder en energieker. Logischerwijs, alles stroomt weer en het lichaam kan zichzelf weer ontgiften en zuiveren.

Het is een eeuwenoude wijsheid om elke ziekte op natuurlijke wijze uit te zieken. Dat is altijd zo geweest en het draagt bij aan de gezondheid van de bevolking. Na elke ziekte creëert het lichaam een soort geheugencel, eigenlijk niet meer dan een gespecialiseerde witte bloedcel, om een specifiek probleem te helpen oplossen.

Wanneer het lichaam in staat is om zich te ontgiften en te zuiveren, heeft het de microben niet meer nodig. De geheugencel zorgt ervoor dat deze microbe teruggedrongen wordt in latente staat zodra het herstel- en ontgiftingswerk is voltooid. Microben staan altijd ten dienste van hogere levensvormen.

Miljoenen jaren van evolutie van mens, dier en plant in symbiose met microben hebben geleid tot het vermogen van al het leven om te overleven op deze planeet. Een ziekte wordt pas dodelijk wanneer er niets wordt gedaan aan de oorzaak van de verstoppingen in het lichaam.

Grote ziekten van vroeger, zoals de pest of de Spaanse griep, waren niet het gevolg van zogenaamde “ziekteverwekkers”, maar van angstpsychose en andere biologische conflicten op collectief niveau. Wanneer deze collectieve conflicten tot een einde kwamen, begon het lichaam te helen maar was het enorm verzwakt. Dit leidde tot vele doden als gevolg van een gebrek aan juiste voeding, zoals eiwitten die de microben nodig hadden voor het genezingsproces in het lichaam.

Deze situatie werd verergerd door ondervoeding, slechte leefomstandigheden, vergiftiging en andere biologische conflictsituaties, zoals doodsangsten tijdens de oorlog, die altijd invloed hebben op de longen.

Met andere woorden, als er niets wordt gedaan om de vergiftiging van het lichaam op te lossen, wordt deze onbehandelde oorzaak dodelijk. Dit is echter niet de schuld van de microben. Biologische schokken en trauma’s in de geest veroorzaken veranderingen in het weefsel van het lichaam.

Onder dergelijke omstandigheden heeft het lichaam al zijn energie nodig om de geest bij te staan bij het oplossen van deze conflicten. Dit kan de spijsvertering en ontgifting van het lichaam ernstig belemmeren, omdat de energie wordt gebruikt om het conflict in de geest op te lossen. Hierdoor kunnen toxines en afvalstoffen zich opstapelen in de lichaamsweefsels, wat kan leiden tot intoxicatieschokken.

Tegelijkertijd kan het lichaam onder deze condities niet meer ontgiften, omdat het alle energie nodig heeft om de geest bij te kunnen staan deze conflicten op te lossen.

Wanneer het conflict is opgelost, worden microben geactiveerd om de weefsels te herstellen naar hun oorspronkelijke staat en worden ze ontgift. Dit is een fundamenteel biologisch proces.

Het principe dat eerst het weefsel wordt aangedaan door biologische schokken en dan pas de microben verschijnen, wordt ondersteund door de wijsheid van vele medische tradities, waaronder die van Hippocrates, de grondlegger van de westerse geneeskunde, evenals de Ayurveda, de Germaanse geneeskunde en de Chinese geneeskunde. Zelfs Louis Pasteur, op zijn sterfbed, erkende dit principe.

Gepubliceerd op 16/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Hoe ontgift en zuivert het lichaam zich? Het menselijke lichaam is het pronkstuk van miljoenen jaren evolutie van de natuur. Het lichaam van de mens is evolutionair gezien hoog ontwikkeld en heeft verschillende uiterst intelligente en accurate systemen om zichzelf te kunnen ontgiften en te zuiveren van afvalstoffen en toxines. Deze processen zijn essentieel om te voorkomen dat afvalstoffen en toxines zich ophopen en verzuring veroorzaken, wat kan leiden tot verstoppingen in de fijne haarvaten van onze bloedsomloop, het bindweefsel waarin onze lichaamscellen zijn ingebed, en het lymfestelsel dat overtollige vloeistoffen en stofwisselingsafval afvoert. Wanneer verstoppingen optreden, ontvangen lichaamscellen geen [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Al meer dan 25 jaar wordt wetenschappelijke medische kennis onderdrukt. Natuurwetenschappelijk denken betekent het analyseren van metafysische en psychologische componenten die voorkomen bij kanker en chronische aandoeningen, om deze op te lossen. Het menselijke lichaam heeft dankzij miljoenen jaren natuurlijke evolutie geleerd zichzelf gezond te houden. De mens is eigenlijk het pronkstuk van natuurlijke intelligentie. Het microbioom werkt in evenwicht samen, met een dynamische samenwerking die gunstig is voor alle partijen, inclusief de mens. Microben staan altijd ten dienste van hogere levensvormen. Dr. Hamer begreep dit. Problemen zoals conflicten, trauma's en biologische schokken kunnen dit evenwicht grondig verstoren. In mijn [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Je immuunsysteem is in feite een recyclagesysteemHet lijkt erop dat je immuunsysteem een flinke klap heeft gekregen. Je voelt je slecht en je klachten lijken zelfs erger te worden. Maar voordat we ons haasten naar een antibioticakuur, laten we eens dieper ingaan op ons immuunsysteem en enkele zaken herontdekken.Het immuunsysteem past binnen een dualistische filosofie waarbij ziekte wordt gezien als iets van buitenaf dat het lichaam binnendringt, in plaats van een reflectie van interne geestelijke processen. Echter, de geest is wel degelijk ontvankelijk voor de schokken en trauma's van het leven. Het lichaam is als het ware het voertuig waarmee [...]

    By Published On: 03/03/2024