Ik neem waar dat onze geneeskunde zo een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt, dat er nagenoeg geen gezonde mensen meer over zijn.

Echte geneeskunde draait altijd om het wegnemen van de oorzaken van ziekte. De hele wereld functioneert volgens de fundamentele wet van oorzaak en gevolg: neem de oorzaak weg en het gevolg verdwijnt. Wat zijn dan de belangrijkste oorzaken van ziekte? Biologische conflicten (schokken en trauma’s), inclusief intoxicatieschokken.

Echte geneeskunde, zoals de ayurveda of de Germaanse geneeskunde, begrijpt dat het zinloos is om symptomen te bestrijden als de oorzaak niet wordt aangepakt. Als je je richt op het bestrijden van symptomen, zal het lichaam onverminderd nieuwe of andere symptomen blijven creëren om zijn afval kwijt te kunnen en de weefsels in hun oorspronkelijke staat te herstellen.

Symptoombestrijding put het lichaam enorm uit en is een belangrijke doodsoorzaak.

Echte geneeskunde gaat dus over het zuiveren en ontgiften van het lichaam en het helpen van de patiënt om biologische conflicten op te lossen. Denk aan het zuiveren van de sinusoïden en galwegen in de lever, bijvoorbeeld.

Of het zuiveren van de cisterna chyli en de borstbuis van de lymfe. Of ervoor zorgen dat het voedselrijke vocht dat de haarvaten aanvoert vrijelijk door het bindweefsel kan stromen, zodat alle lichaamsweefsels zuurstof, voeding en water krijgen en tegelijkertijd hun stofwisselingsafval kunnen afvoeren.

Of het zuiveren tussen de darmvlokken van het darmstelsel en het gehele spijsverteringskanaal. En zo zijn er nog tal van voorbeelden te geven van wat er allemaal gezuiverd kan worden in het lichaam om ziekten te voorkomen of te genezen. Hoe zuiverder het lichaam, hoe beter het functioneert, waardoor je veel energie krijgt en beter gewapend bent tegen biologische schokken.

Het zou het belangrijkste doel van de medische opleiding moeten zijn om een warme, eerlijke en optimistische arts op te leiden, die naar zijn intuïtie luistert en zowel compassie als liefde voor zijn medemens voelt. Daarbij kan men de patiënt ondersteunen om zijn of haar conflicten op te lossen.

Veel patiënten, zo niet allemaal, hebben echt behoefte om gehoord en begrepen te worden, zodat de emotionele lading kan verzachten. Dit is een belangrijk aspect waar helaas zelden aandacht aan wordt besteed in ziekenhuizen. Medische studenten zouden getest moeten worden op deze elementaire menselijke vaardigheden. Alleen al de aanwezigheid van een arts kan werken als een medicijn. Welk soort therapie hij ook gebruikt, kan inderdaad van secundair of aanvullend belang zijn.

Een arts als een levende placebo-leverancier kan dus veel meer effect hebben dan zijn behandeling en bovendien zonder schadelijke bijwerkingen. Als de arts een patiënt ervan kan overtuigen dat hij beter zal worden, doet hij zijn werk veel beter dan welke geavanceerde behandeling dan ook voor elkaar zou kunnen krijgen.

Behandeling met medicijnen is in geen enkel geval een exclusief domein van de academische geneeskunde. In de Germaanse geneeskunde worden medicijnen alleen toegepast om complicaties in het natuurlijke genezingsproces te verzachten of te vermijden. Alle medicijnen die symptomen goed verlichten, zouden tot het welzijn van de patiënt moeten worden gebruikt, met als criterium of de arts ze ook bij zijn eigen vrouw en kind zou toepassen.

Morfine is voor elke patiënt catastrofaal. In de natuur zijn dergelijke ingrepen van buitenaf niet voorzien. Sinds we morfine en zijn derivaten hebben, is de gedachte ontstaan: “we verminderen de pijn met morfine en worden toch gezond.” Deze redenering is totaal fout, want morfine keert de gehele werking van de hersenen om, waardoor de patiënt geen enkele moraal meer heeft en zich willoos laat inslapen.

Morfine blokkeert zowel het pijnsignaal als de trofische voeding naar de gladde spieren. Resultaat: de spijsvertering en ademhaling valt stil. Zo hebben ze mijn moeder in de kist geholpen, weigering om de onderliggende psychologische oorzaak van haar kanker onder ogen te zien, laat staan deze op te lossen.

We hebben allemaal een voorgeprogrammeerd natuurlijk instinct om te weten wat goed en nuttig voor ons is, ook al zijn veel mensen erin geslaagd dit instinct te onderdrukken. Dit onderbuikgevoel herkent het genezende effect van puur vers voedsel, geneeskrachtige kruiden en andere natuurlijke remedies. Het is veel waarschijnlijker dat een stukje zeezout of een stukje geelwortel (kurkuma) het placebo-effect in ons oproept dan synthetische vetten of een farmaceutisch medicijn dat wordt gebruikt om de bloeddruk te verlagen.

Natuurlijke dingen zijn van nature goed voor het lichaam en de geest. Zelfs de symbolische waarde van natuurgeneeskunde voor natuurlijke genezing is krachtig genoeg om een placebo-effect op te roepen.

Gelukkig is er ook een positief punt te vertellen over onze geneeskunde: toegewijde artsen zijn in staat om kapotte lichaamsdelen met een nauwkeurige precisie te herstellen. Ze zijn ook in staat om mensenlevens te redden bij acute situaties zoals een ongeval of brandwonden. Deze artsen bekijk ik met zeer veel respect. Ze werken met toewijding om het leven van patiënten te verbeteren.

Alles wat te maken heeft met symptoombestrijding zonder de causale oorzaak van de ziekte aan te pakken, is ronduit misdadig.

Gepubliceerd op 21/06/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Hoe ontgift en zuivert het lichaam zich? Het menselijke lichaam is het pronkstuk van miljoenen jaren evolutie van de natuur. Het lichaam van de mens is evolutionair gezien hoog ontwikkeld en heeft verschillende uiterst intelligente en accurate systemen om zichzelf te kunnen ontgiften en te zuiveren van afvalstoffen en toxines. Deze processen zijn essentieel om te voorkomen dat afvalstoffen en toxines zich ophopen en verzuring veroorzaken, wat kan leiden tot verstoppingen in de fijne haarvaten van onze bloedsomloop, het bindweefsel waarin onze lichaamscellen zijn ingebed, en het lymfestelsel dat overtollige vloeistoffen en stofwisselingsafval afvoert. Wanneer verstoppingen optreden, ontvangen lichaamscellen geen [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Al meer dan 25 jaar wordt wetenschappelijke medische kennis onderdrukt. Natuurwetenschappelijk denken betekent het analyseren van metafysische en psychologische componenten die voorkomen bij kanker en chronische aandoeningen, om deze op te lossen. Het menselijke lichaam heeft dankzij miljoenen jaren natuurlijke evolutie geleerd zichzelf gezond te houden. De mens is eigenlijk het pronkstuk van natuurlijke intelligentie. Het microbioom werkt in evenwicht samen, met een dynamische samenwerking die gunstig is voor alle partijen, inclusief de mens. Microben staan altijd ten dienste van hogere levensvormen. Dr. Hamer begreep dit. Problemen zoals conflicten, trauma's en biologische schokken kunnen dit evenwicht grondig verstoren. In mijn [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Je immuunsysteem is in feite een recyclagesysteemHet lijkt erop dat je immuunsysteem een flinke klap heeft gekregen. Je voelt je slecht en je klachten lijken zelfs erger te worden. Maar voordat we ons haasten naar een antibioticakuur, laten we eens dieper ingaan op ons immuunsysteem en enkele zaken herontdekken.Het immuunsysteem past binnen een dualistische filosofie waarbij ziekte wordt gezien als iets van buitenaf dat het lichaam binnendringt, in plaats van een reflectie van interne geestelijke processen. Echter, de geest is wel degelijk ontvankelijk voor de schokken en trauma's van het leven. Het lichaam is als het ware het voertuig waarmee [...]

    By Published On: 03/03/2024