Weefseldoorbloeding

Het cardiovasculair systeem

Ons cardiovasculaire systeem is samengesteld uit een hart dat fungeert als ritmegever voor de bloedvaten die het bloed verder transporteren. Het bloedvatenstelsel bestaat uit slagaderen, haarvaten en aders.

De spieren van de bloedvaten pompen bloed door ons vaatstelsel om water, voedingstoffen een zuurstof af te leveren aan alle delen van ons lichaam. De Arteriolen of slagaders zijn grotere bloedvaten die zich steeds meer gaan vertakken en kleiner worden naarmate ze verder van het hart zijn verwijderd.

Ze transporteren het bloed van het hart naar alle weefsels in het lichaam. De venolen of aders transporteren het bloed terug richting de hartspier. Onze hoofdslagader is de aorta. Tussen de arteriolen en de venolen heb je het capillair gebied. Capillairen trekken door het hele lichaam weefsel, inclusief de slagaderwanden, aorta en de hartspier.

Het haarvatenstelsel

In tegenstelling tot de grotere slagaders en aders hebben capillairen of haarvaten een zeer dunne vaatwand dat voor zeer veel stoffen doorlaatbaar is. Het is in het capillaire gebied dat de volledige stofwisseling plaatsvindt. Deze haarvaten geven vocht, voeding, hormonen en zuurstof af aan het intercellulaire vocht in het bindweefsel waar de lichaamscellen ingebed liggen.

In het bindweefsel zitten ook de uiteinden van de zenuwen en lymfevaten dat het overtollige vocht draineert.

De haarvaten zijn uitwisselingsvaten van ons lichaam en ze nemen stofwisselingsafval op zoals kooldioxide en urinezuur.

De miljarden cellen van ons lichaam zijn afhankelijk van een continue bloedstroom dat zich zonder haperen in een enorm netwerk van een kleine 1000 kilometer lang met een oppervlakte van meer dan 2000 m² voortbeweegt. De haarvaten (het capillaire gebied) zijn soms nog dunner dan een haar.

Net groot genoeg om de grote rode bloedcellen doorheen te laten die zuurstof komen aanbrengen voor de vele stofwisselingsprocessen.

Omegavetzuren

Het is belangrijk dat we natuurzuivere onbewerkte en ongeraffineerde oliën eten met meervoudige onverzadigde vetzuren zoals de omega vetzuren. Omega vetzuren zijn een bouwcomponent van de rode bloedcellen en de membranen van alle lichaamsweefsels – ook het zenuwweefsel.

Omegavetzuren fungeren tevens als zuurstofmagneten die instaan voor de zuurstofopname in de longen en het zuurstoftransport door het lichaam. Als het ware trekt omega vetzuren de zuurstof tot in de cel.

Omega vetzuren maken de rode bloedcellen elastisch waardoor ze door de fijne haarvaten heen kunnen stromen. Wat velen echter niet weten is dat we van de omega vetzuren niet zoveel nodig hebben en dat deze omega vetzuren in het lichaam worden beschermd tegen oxidatie dankzij verzadigde vetten en vitamine E.

We hebben veel verzadigd vet nodig om goed te kunnen functioneren en de slagaders te beschermen.

Deze belangrijke omega vetzuren veranderen in transvetten door industriële bewerking en verhitting. Daarom zijn deze verwerkte oliën nog veel giftiger voor het lichaam dan geraffineerde suikers. Bewerkte geraffineerde oliën zijn een geheime verergering bij diabetes, kanker, hart- en vaatziekten en vele stofwisselingsziekten omdat zij verstoppingen veroorzaken in het capillaire netwerk en het bindweefsel.

Omega vetzuren in natuurzuivere onbeschadigde toestand houden ons lichaam gezond, in ranzige vorm wordt het zwaar giftig en gaat het verstoppingen veroorzaken waardoor de bloeddruk ongezond begint te stijgen. Omegavetzuren worden dankzij cholesterol getransporteerd tot in de cel.

Bloeddruk

Haarvaten vormen een netwerkachtige structuur in alle weefsels en organen.

Het bloed dat van de grote arteriolen of de slagaders komt toegestroomd, wordt in de vele haarvaten verdeeld waardoor de bloeddruk daalt en de snelle bloedstroom zal vertragen. De gas- en stofuitwisseling kan vervolgens plaatsvinden tussen het bloed en het omliggende weefsel. Dit gebeurt door de haarvaatjes.

Het capillaire netwerk zorgt ervoor dat lichaamsweefsels hun stofwisselingsafval kunnen afvoeren via het bloed. Als er verstoppingen ontstaan in het netwerk van de haarvaten, moeten de bloedvaten meer moeite doen om het bloed rond te pompen om alle delen van het lichaam te kunnen voorzien van bloed met vitale voedingstoffen en zuurstof.

Dit geeft stress aan de hartspier dat het ritme aangeeft voor de bloedvaten om samen te trekken en het bloed voort te stuwen. De bloeddruk zal stijgen en de wanden van de bloedvaten gaan verzwakken en worden minder elastisch.

De verhoogde krachtsinspanning van de bloedvaten leidt tot vermoeidheid en stress op de bijnieren en zal op termijn vitale lichaamsfuncties en de algemene gezondheid verzwakken. Ongeveer 74% van de volledige bloedsomloop bevindt zich in het ragfijne netwerk van haarvaten in de weefsels, 11.5% in de slagaders en 14.5% in de aders.

Een slagader neemt zijn voedsel en zuurstof niet rechtstreeks uit het bloed van de slagader zelf.

Het ragfijne netwerk van haarvaten ligt rondom de slagader en heeft tot taak om de spiercellen van de slagaders te voeden en te voorzien van zuurstof. Een verstopping van een haarvat zal een verminderde toevoer van zuurstof, water, voedingstoffen en hormonen veroorzaken. Uiteindelijk zal de wand van de slagader worden beschadigd waarbij slagader weefsel beschadigd raakt.

Weefsel van de slagaders kunnen dus nooit rechtstreeks hun voedingsstoffen, zuurstof en water uit de bloedstroom van de slagader zelf halen. De voorziening van deze essentiële voeding, water en zuurstof wordt door haarvaten geleverd die rond de slagader in een netwerk zijn verspreid.

Om de onbedoelde zelfvernietiging van het weefsel van de slagaders tegen te gaan reageert het lichaam met ontstekingen waarbij er nieuwe haarvaten worden gevormd (angiogenese) om de toevoer van zuurstof, vocht en voeding te herstellen.

Deze ontstekingsreactie wordt spijtig genoeg vaak aanzien als een ziekte en dusdanig als een ziekte behandeld. Met andere woorden, deze symptomen worden onderdrukt waardoor het placeboeffect of het zelfgenezend vermogen van het lichaam tegengewerkt wordt.

Ontstekingsreactie als overlevingsmechanisme

Deze ontstekingsreactie is een van de beste manieren voor het lichaam om meer bloed aan te voeren om vitale voedingsstoffen, zuurstof en water af te leveren, en de groei van nieuwe cellen te bevorderen om het slagaderweefsel te herstellen.

Maar als de oorzaak van de verstoppingen in het capillaire netwerk en het bindweefsel niet wordt opgelost, zullen ontstekingsreacties chronisch worden.

Dat veroorzaakt aanzienlijke schade aan de slagaderwand. Symptoombestrijding zonder de oorzaak weg te nemen leidt altijd naar een chronische ontwikkeling van ziekten. Neem de oorzaak weg, dan zullen chronische ziekten ook herstellen.

Ontgiften en zuiveren is altijd de levensreddende boodschap. Al deze chronische ziekten vinden hun oorsprong in verstoring en verstopping van het capillaire netwerk en het bindweefsel. Veroorzaakt door afvalstoffen en toxines die verstoppingen creëren met verzuring tot gevolg.

Deze verzuring door schadelijke afvalstoffen beschadigt de lichaamsweefsels. Het zijn biologische schokken die causaal zijn dat de spijsvertering en ontgifting van het lichaam in gedrang komt. verzuring is daarom een correlatie met een verergerend effect op aandoeningen.

Belangrijke functie van de haarvaten

Als het bloed in het capillaire netwerk zijn voedingsstoffen, zuurstof en vocht heeft afgegeven aan de lichaamscellen die ingebed liggen in het bindweefsel, neemt het dus de stofwisselingsafval op. Aansluitend stroomt het bloed langzaam door naar de eerste postcapillaire venulen. Kleine bloedvaten waar het zuurstofarm bloed zich kan verzamelen richting de aderen.

Het hele capillaire gebied wordt hiermee verbonden. De bloeddruk gaat weer beginnen stijgen samen met een versnelling van de stroomsnelheid van het bloed. Het bloed keert door de steeds groter wordende aders zo via de vena cava of de grootste ader terug naar het hart. Het bloed in de aders is zuurstofarm en rijk aan stofwisselingsafval en -gas.

Deze afvalproducten worden verwijderd door de ontgiftingsorganen van het lichaam zoals de darmen en hun flora in de spijsvertering, de longen, de huid, de lever, de nieren enzovoort.

Kenmerken van aders of venen

Een ader of ven is een bloedvat die ervoor zorgt dat het bloed terugstroomt naar het hart. Het bloed stroomt hier rustiger dan in een slagader en onder lagere druk. Venolen (aders) zijn wijder dan arteriolen (slagaders) van dezelfde vertakking orde, er zijn er ook meer van waardoor de druk in de aders ook lager is dan in slagaders.

De wanden van aders zijn eveneens minder dik dan de wanden van slagaders, omdat de druk in aders veel lager is. Aders liggen vaker aan de oppervlakte van het lichaam, terwijl slagaders meestal veel dieper liggen. Veel aders hebben kleppen die voorkomen dat het bloed niet de verkeerde kant op stroomt.

Soms gebeurt het dat deze aderkleppen niet goed functioneren waardoor er spataderen ontstaan veroorzaakt door plaatselijke verhogingen van druk door bloed dat terugstroomt. Het biologisch conflict achter spataders is letterlijk een mentale blok aan je been hebben.

Het transport van zuurstof

Aders transporteren het zuurstofarme bloed naar de rechterboezem van het hart.

Daar gaat het via de tricuspidalisklep naar de rechterventrikel en wordt bij de volgende contractie van het hart via de pulmonalisklep naar de longslagader geperst. In de longblaasjes en vindt er uitwisseling plaats van koolstofdioxide en worden de rode bloedcellen verzadigd met zuurstofatomen.

Eén gezonde rode bloedcel kan tot 8 atomen zuurstof transporteren doorheen het lichaam.

In deze kleine bloedsomloop is het aderlijke bloed rijk aan zuurstof, dit in tegenstelling tot het aderlijke bloed in de rest van het lichaam. Via de vena pulmonalis of de longader komt het zuurstofrijke bloed in de linkerboezem van het hart.

Via de mitralisklep gaat het zuurstofrijke bloed naar de linkerkamer die een dikke gespierde wand heeft. Door samentrekking van de linkerkamerwand wordt het bloed uit het hart weggepompt via de aortaklep naar de aorta.

Het transport van opgenomen voeding

Er is een bijzondere ader in het lichaam dat het bloed van de darmen eerst transporteert naar de lever. Deze ader heet de poortader ofwel de vena portae. Dit bloed is rijk aan voedingstoffen vanuit de spijsvertering en de lever heeft de taak om deze opgenomen voedingstoffen lichaamseigen te maken en af te geven aan het plasma om vervolgens door te stromen richting het hart via de onderste holle ader.

De lever is een orgaan waarvan de levercellen rechtstreeks met bloedcellen kan werken en verteerde voeding kan assimileren. De slagader naar de lever brengt zuurstof aan om dit assimilatieproces van voeding tot een goed einde te brengen.

Geassimileerde voeding komt eerst in het bloedplasma terecht om verdeeld te worden in het gehele lichaam. In de ayurveda wordt hier zeer veel belang aan gehecht.

De grootste aders van het lichaam.

De vena cava, zowel de onderste als de bovenste holle ader zijn de grootste aders van ons lichaam en kunnen als de veneuze tegenhanger worden beschouwd van de aorta. Het geheel van aders wordt ook wel het veneuze systeem genoemd. Samen met het arteriële systeem (de slagaders) zorgt het voor de bloedsomloop.

In de grote bloedsomloop brengen de slagaders zuurstofrijk bloed en voeding naar de lichaamscellen. De aders brengen het zuurstofarme bloed terug naar het hart.

In de kleine bloedsomloop is het bloed van de slagaders arm aan zuurstof om in de longen verrijkt te worden met zuurstof. Vervolgens komt het zuurstofrijke bloed via de aders terug naar het hart. Conclusie; het is zo belangrijk om elke dag alles te doen om je lichaam te helpen met zuiveren en ontgiften zodat het capillaire netwerk optimaal blijft functioneren. In een proper lichaam kunnen geen haarvaten verstoppen.

Zongerijpte biologische voeding in oorspronkelijke staat en het gebruik van specerijen helpt je lichaam zichzelf te ontgiften. Cultiveer een emotioneel evenwicht.

Hormoonhuishouding

De bloedstroom in ons lichaam wordt zeer nauwkeurig gecoördineerd door tal van reguleringsmechanismen waaronder de hormoonhuishouding die een belangrijke rol speelt. Andere reguleringsmechanismen zijn de vaatzenuwen, lokale mechanische spiercontracties.

Bloed is eveneens het transportmiddel voor hormonen voor alle fysiologische processen in het lichaam. Een goede doorstroming betekent dat het lichaam zijn algemene gezondheid kan handhaven.

De algemene gezondheid en het detoxsysteem is afhankelijk van de hormoonhuishouding. De regulering van de bloedstroom kan verschillend zijn per vaat segment. De doorbloedingsbehoefte naar de organen en weefsel is niet constant gelijk.

Tijdens de rust na de maaltijd is er minder bloedtoevoer nodig naar de spieren en kan er meer bloed stromen naar de haarvaten van de spijsverteringsorganen om het voedsel beter te kunnen verteren en op te nemen.

Omgekeerd zal er meer bloedstroom zijn naar de haarvaten van spieren en weefsels met een actuele belasting door bijvoorbeeld werken of sportbeoefening. In dit geval is er minder bloedtoevoer naar de spijsvertering.

De bloedstroom

De bloedstroom volgt de wetten van de fysica en wordt door diverse factoren beïnvloed. De dikte van het bloed of de viscositeit, de vaatweerstand, de bloeddruk en de diameter van de vaten spelen hierin een rol. Voornamelijk zijn de slagaders betrokken bij de regulering van de bloedstroom naar de weefsels en organen.

Aders helpen het bloed terug te voeren naar de hartspier. Bloedvaten hebben een spierlaag die kan samentrekken en ontspannen – contractie en relaxatie.

Hierdoor kan de diameter van de vaten veranderen en daarmee samenhangend wordt de bloedstroom en stromingssnelheid in het capillaire gebied bepaald. Accurate systemen in het lichaam zorgen ervoor dat bij inspanning of hogere belasting de bloedtoevoer wordt verhoogd naar het capillaire gebied.

Tegelijkertijd wordt de bloeddruk en bloeddoorstromingssnelheid in het capillaire gebied zo laag mogelijk gehouden voor zoveel mogelijk afgifte van zuurstof, voeding en water samen met de afvoer van stofwisselingsafval.

Toxines en afvalstoffen die onvoldoende worden verwijderd veroorzaken verstoppingen

Verstoppingen geven verstoring in het doorstromen van het bloed. De gevolgen van verstoringen in de bloedstroom van de slagaderen en de haarvaten (microcirculatie) veroorzaakt dat lichaamsweefsels onvoldoende zuurstof, voeding en water kunnen ontvangen. Tegelijkertijd kunnen ze hun stofwisselingsafval niet goed meer afvoeren.

De weefsels verstikken in hun eigen afvalstoffen. Samen met verstoppingen in de bloedstroom ontstaan ook verstoppingen in de lymfe. Dit veroorzaakt een aanhoudend energietekort in weefsels dat uiteindelijk leidt naar een algemene verzwakking van zowel lichamelijke als geestelijke of psychische prestatievermogens.

Men gaat ervan uit dat een vervette lever veroorzaakt wordt door het dichtslibben van de sinusoïden waardoor de levercellen niet meer rechtstreeks met de bloedcellen kunnen werken en veel schadelijke toxines in de bloedstroom achterblijven.

Sinusoïden zijn de haarvaten van de lever en hebben grotere openingen waardoor grotere moleculen zoals cholesterol er doorheen kunnen. De lever is het enige orgaan dat dankzij de sinusoïden rechtstreeks met het bloed kan samenwerken. Dat is belangrijk bij het zuiveren en ontgiften van het bloed.

Een beroerte is gevaarlijk

Niets voor niets is een beroerte een gevolg van een vergevorderde aderverkalking en het dichtslibben van haarvaten in de hersenen. De slagaderen van de hersenen liggen relatief dicht bij de slagaderen van het hart. Een beroerte vernietigt miljoenen hersencellen en is daardoor zeer gevaarlijk.

Hersencellen coördineren alle activiteiten en bewegingen van ieder deel van het lichaam. De causaliteit van een beroerte is een motorisch conflict, de slagaders naar de hersenen reageren op eigenwaarde-conflicten. Brokken kunnen soms loskomen als gevolg van overmatige reparatie met een verstopping tot gevolg.

Het afsterven van hersencellen door verstoppingen in de bloedvaten kan dus leiden naar verlammingen en zelfs tot de dood. De slagaderen van het hart en de hersenen hebben een hogere bloeddruk dan de andere slagaders in het lichaam en dit verklaart de verschillen in bloeddruk in de verschillende slagaders van de bloedsomloop.

Maar als er onrust ontstaat door verstoppingen in de vertakkingen van de slagaders en de capillairen, begint de bloeddruk te stijgen. Dit leidt voornamelijk tot een extra verhoogde bloeddruk in de slagaderen van het hart, de hals en de hersenen en dat leidt tot ernstige schade.

De haarvaten die de slagaders voorzien van zuurstof, voeding en water verzwakken door deze verstoppingen waardoor de slagaderwand brozer en stug wordt en kan scheuren.

Het lichaam reageert met stress en produceert cholesterol om elke bedreiging het hoofd te kunnen bieden

Deze bloedvaten zijn dus de eerste die beschadigd worden waarbij het risico stijgt dat er scheurtjes ontstaan in de slagaderwand. De bijnieren komen onder stress te staan waarbij er meer adrenaline wordt geproduceerd dat een vaatverwijdend effect heeft om de doorbloeding te verbeteren.

De vaatzenuwen kunnen ook adrenaline produceren om dezelfde reden. Het lichaam herkent het gevaar en gaat meer cholesterol en LP5 produceren om zich te beschermen tegen de bedreiging van een innerlijke bloeding als gevolg van verstoppingen van de haarvaten.

LDL-cholesterol heeft een genezende functie op de beschadigingen van de wanden van de slagaders en haarvaten.

Belangrijke cofactoren van verstoppingen zijn geraffineerde oliën en bewerkte vetten, overmatige dierlijke eiwitconsumptie, negatieve emoties, lichaamsvreemde stoffen in onze voeding, zonnebrandmiddelen en geraffineerde suikers.

Uitstel van executie

Het verlagen van de bloeddruk door medicijnen is geen oplossing, het is alleen maar uitstel van executie, want bloeddrukverlagers verergeren het probleem. Behandeling van hoge bloeddruk door bloeddrukverlagende medicijnen leidt tot chronische hartklachten.

De standaard behandeling tegen hoge bloeddruk of hypertensie zonder de oorzaak van hoge bloeddruk weg te nemen – verstoppingen en biologische conflicten -, leidt tot uitdroging van weefsels en gaan de functie van het bloed belemmeren.

De functie van het bloed is namelijk het afleveren van zuurstof, voeding en vocht aan de cellen van de hartspier en andere lichaamsweefsels en het afvoeren van de zure afvalstoffen uit de cellen van alle lichaamsweefsels. Het is nu wel duidelijk hoe belangrijk een goede doorbloeding is in het capillaire vaatstelsel voor het behoud van een goede gezondheid en welzijn.

Gezonde haarvaten zorgen voor veel energie

Stoornissen in de microcirculatie veroorzaakt door verstoppingen beïnvloeden de stofwisselingsprocessen steeds negatief. Daardoor zal de werking en prestatievermogen van de betreffende lichaamsweefsels en de organen verminderen.

Men kan dus gerust zeggen dat de goede werking van organen, klieren en weefsels altijd afhankelijk is van het goed functioneren van de eigen haarvaten en een goede toevoer van bloed door de slagaders.

De toestand van de bloedvaten speelt een belangrijke rol in het in stand houden van goede gezondheid en conditie. Vervolgens gaan fysiologische processen goed en evenwichtig verlopen.

Vitale gezondheid, welzijn, geestelijk sterk zijn en verjonging hangen af van het goed functioneren van de celdeling (mitose) en celvernieuwing (apoptose).

Deze functies zijn onlosmakelijk verbonden met een goed functionerende bloeddoorstroming in het capillaire gebied. De bloedstroom brengt ook hormonen aan in het bindweefsel dat de celdeling en apoptose reguleert. De zenuwuiteinden brengen neurotransmitters aan om dezelfde fysiologische processen aan te sturen. Stoornissen in het capillaire stelsel zijn mede oorzaak dat men sneller verouderd en chronisch ziek wordt.

Het is belangrijk om de oorzaken van verstopte haarvaten aan te pakken

Om gezondheid te handhaven is het belangrijk om de diverse factoren die onze doorbloeding kunnen belemmeren te elimineren. Het eten van verkeerd soort voedsel in combinatie met emotionele onevenwicht is een factor dat de doorbloeding belemmert.

Te weinig lichaamsvriendelijke beweging, roken, stimulerende middelen, luchtvervuiling, chemisch lichaamsvreemde stoffen, zonnebrandmiddelen en stress zijn andere factoren die het risico op verstoppingen vergroten. Causaal zijn biologische schokken waaronder territoriumconflicten die in de hartslagaders neerslaan en eigenwaarde-conflicten bij andere slagaders. Zie Germaanse geneeskunde.

Verstoppingen veroorzaken achteruitgang van het vermogen van het bloed om eiwitten af te breken. Dit verminderde vermogen leidt tot het ontstaan van bloedstolsels. Plaque of aderverkalking is de genezingsfase van slagaders. Indien de genezing blijft hangen door conflictrecidieven gaan de vaten verharden en nauwer worden. De natuurlijke reguleringsprocessen van de bloedstroom, doorstromingssnelheid, contractie en relaxatie van de vaatwanden worden belemmerd.

Als het lichaam problemen krijgt met het afbreken van eiwitten in het bloed wegens vervuiling, ontstaat er een tekort van proteolytische enzymen zoals trypsine, chymotrypsine en bromelaïne. Dit gegeven geeft de een waarschijnlijke consequentie voor een beroerte of chronische ontstekingsreactie. Vooral het eiwit homocysteïne, dat veel voorkomt in dierlijk vlees, is een correlerende factor bij het ontstaan van bloedstolsels.

Microben hebben vat op je gezondheid, als opruimers van afval

Als er geen verstoppingen zijn in het lichaam, zijn alle vaten elastisch, flexibel en vrij van afzettingen. Haarvaten die goed functioneren zorgen ervoor dat het bindweefsel en de lymfe zuiver blijven. De ecologie waarin de lichaamscellen leven is in evenwicht en er kan zich geen ziekte ontwikkelen. Geen enkele microbe kent dan overgroei en kan jou ziek maken, omdat in een evenwichtige lichaamsecologie geen lichaamsweefsels veranderen en er geen verzuring ontstaat.

Microben worden pas actief als het biologisch conflict is opgelost. Ze zijn noodzakelijk bij het herstel en ontgifting van de weefsels. Verstoppingen door toxische stoffen, verzuring, eiwitafval en stofwisselingsafval dat zich in het lichaam heeft opgestapeld, kunnen microben extra actief maken omdat het hun taak is om afval op te ruimen.

We worden niet goed geïnformeerd

Het is duidelijk dat wij slecht geïnformeerd worden over het belang van een goede doorbloeding in de haarvaten of het capillaire gebied. Elke verstoring van doorbloeding in dit gebied geeft klachten en lichamelijke beperkingen.

Veel van deze verstoringen zijn sluipend en zelfs voor lange tijd onopgemerkt. Het begint vaak met lusteloosheid en je slap voelen. De nodige energie mis je door de onvoldoende doorstroming in het capillaire gebied.

Het regeneratieproces na een inspanning zal verminderen, waarbij de algemene gezondheid en de hormoonhuishouding verzwakt. Het zelfgenezend vermogen of placeboeffect wordt zwakker, en als je niets doet om je lichaam te zuiveren en te ontgiften zal dit leiden naar chronische toestanden.

Verstoringen in het capillaire gebied geeft een gebrek aan goed functioneren van organen en andere fysiologische processen.

De gevoeligheid voor ontstekingen en ziekten (infectie is een vals concept) neemt toe, en het verloop van ziekten dreigt te verergeren. Er ontstaan problemen met de wondgenezing, het ontstaan van complicaties vergroot.

De belastinggrens voor stress daalt met als gevolg dat negatieve effecten van stress zich sneller gaan ontwikkelen op de lichamelijke en geestelijke prestaties. Al deze factoren en processen verlopen langzaam en sluipend dat men niet doorheeft wat er zich precies afspeelt in je lichaam.

Conclusie:

Het is zo belangrijk om elke dag alles te doen om je lichaam te helpen met zuiveren en ontgiften zodat het capillaire netwerk optimaal blijft functioneren.

Bronnen: Andreas Moritz, Wikipedia, Hans Moolenburgh, Ayurveda.

Gepubliceerd op 19/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Hoe ontgift en zuivert het lichaam zich? Het menselijke lichaam is het pronkstuk van miljoenen jaren evolutie van de natuur. Het lichaam van de mens is evolutionair gezien hoog ontwikkeld en heeft verschillende uiterst intelligente en accurate systemen om zichzelf te kunnen ontgiften en te zuiveren van afvalstoffen en toxines. Deze processen zijn essentieel om te voorkomen dat afvalstoffen en toxines zich ophopen en verzuring veroorzaken, wat kan leiden tot verstoppingen in de fijne haarvaten van onze bloedsomloop, het bindweefsel waarin onze lichaamscellen zijn ingebed, en het lymfestelsel dat overtollige vloeistoffen en stofwisselingsafval afvoert. Wanneer verstoppingen optreden, ontvangen lichaamscellen geen [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Al meer dan 25 jaar wordt wetenschappelijke medische kennis onderdrukt. Natuurwetenschappelijk denken betekent het analyseren van metafysische en psychologische componenten die voorkomen bij kanker en chronische aandoeningen, om deze op te lossen. Het menselijke lichaam heeft dankzij miljoenen jaren natuurlijke evolutie geleerd zichzelf gezond te houden. De mens is eigenlijk het pronkstuk van natuurlijke intelligentie. Het microbioom werkt in evenwicht samen, met een dynamische samenwerking die gunstig is voor alle partijen, inclusief de mens. Microben staan altijd ten dienste van hogere levensvormen. Dr. Hamer begreep dit. Problemen zoals conflicten, trauma's en biologische schokken kunnen dit evenwicht grondig verstoren. In mijn [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Je immuunsysteem is in feite een recyclagesysteemHet lijkt erop dat je immuunsysteem een flinke klap heeft gekregen. Je voelt je slecht en je klachten lijken zelfs erger te worden. Maar voordat we ons haasten naar een antibioticakuur, laten we eens dieper ingaan op ons immuunsysteem en enkele zaken herontdekken.Het immuunsysteem past binnen een dualistische filosofie waarbij ziekte wordt gezien als iets van buitenaf dat het lichaam binnendringt, in plaats van een reflectie van interne geestelijke processen. Echter, de geest is wel degelijk ontvankelijk voor de schokken en trauma's van het leven. Het lichaam is als het ware het voertuig waarmee [...]

    By Published On: 03/03/2024