Maagkanker

Wat is maagkanker?

Maagkanker is een kanker die in de grote kromming van de maag ontstaat. De medische term hiervoor is maagcarcinoom. Het gaat om een bloemkoolachtige tumor van het secretorische type met als doel meer verteringssappen te produceren om beter te kunnen verteren. Maagkanker kan verschillende klachten geven, zoals het gevoel dat het eten niet goed zakt. Bij een klein beetje eten meteen helemaal vol zijn. Het kan gepaard gaan met zuurbranden of maagpijn. Misselijk worden bij etensgeuren, moeheid, duizeligheid of voortdurend licht gevoel in het hoofd. 

Maagkanker komt voor in de grote kromming of het middelste oppervlak van de maag dat tot het endodermale kiemblad behoort. Het maagslijmvlies van de grote kromming bestaat uit een cilinderepitheel. De kleine kromming van de maag strekt zich uit van de slokdarmsluitspier tot het maagportier en dit slijmvlies bestaat uit een plaveiselepitheel dat tot het ectodermale kiemblad behoort. Hier verwijs ik naar het artikel over maagzweren en maagontstekingen. 

Functie van de maag

Via de maagmond of de slokdarmsluitspier komt de spijsbrij uit de slokdarm in de maag. De maag is de verbinding tussen de slokdarm en het darmkanaal. De bovenkant van de maag ligt tegen het middenrif. De spijsbrij zakt via het maagportiersluitspier naar de twaalfvingerige darm. De grote kromming van de maag bevat maagslijmvliesklieren van het secretoire kwaliteit die maagzuur en verteringssappen produceren om de vertering van het voedsel mogelijk te maken. Voornamelijk wordt er pepsine en zoutzuur geproduceerd om de eiwitten uit het voedsel te verteren. De slokdarmsluitspier voorkomt dat de maaginhoud terugvloeit in de slokdarm. 

De maag – behalve de kleine kromming – en de twaalfvingerige darm – behalve de bulbus duodeni – bestaan ​​uit intestinaal cilinderepitheel, zijn afkomstig van het endoderm en worden daarom aangestuurd vanuit de hersenstam. Volgens Dr. Hamer ligt er boven de kleine kromming en de bulbus duodeni dwarsgestreept spierweefsel. Op de grote kromming van de maag liggen gladde spieren die eveneens tot het endodermale kiemblad behoren.

De controlecentra van de maag en de twaalfvingerige darm zijn ordelijk gerangschikt in de ringvorm van de hersenstam. De hersenrelais in de hersenstam sturen de organen van het spijsverteringsstelsel aan. Het relais of controlecentrum van de maag bevindt zich tussen het relais van de slokdarm en de lever. Het relais van de twaalfvingerige darm bevindt zich tussen het relais van de dunne darm en de alvleesklier.  

Het biologische conflict met betrekking tot maagkanker

De conflictnuance bij endodermale weefsels gaat altijd over een brok. Met betrekking tot de maag is de brok gerelateerd aan voeding. Een reëel voedingsbrok niet kunnen verteren. Dit komt bij dieren vaak voor. Bij de mens kan het conflict in overdrachtelijke zin gaan, elke situatie of omstandigheid die men figuurlijk gesproken niet kan verteren. Het onbewuste van de mens kan niet onderscheiden of de brok over reële voeding gaat of figuratief is.

Iets niet kunnen verteren, mentaal niet kunnen verwerken. Bijvoorbeeld een ergernis ten opzichte van een buur, vriend, baas, collega of schoonmoeder. Er ligt een steen op de maag, dat ligt zwaar op de maag. 

Je kunt je elke dag ergeren aan een situatie omdat je een toegezegde loonsverhoging toch niet krijgt. Of omdat een familielid die in hetzelfde huis woont, een infiltrant is. Iets sterk onder de waarde moeten verkopen omdat men dringend geld nodig heeft. 

Een 45-jarige gehuwde vrouw met twee kinderen werkt in een sociale inrichting als bewegingstherapeute. Deze baan is voor de vrouw uiterst onbevredigend en voortdurend vraagt zij zich af  wat de zin vanhaar werk is. Dat veroorzaakt een ergernis in haar territorium. Wanneer ze een andere vervullende baan vindt, komt ze in de genezing met nachtzweten en maagpijn. 

De conflictactieve fase

Zodra het zinvol biologisch programma is opgestart na de conflictsituatie ontstaat er een verhoging van de functie. Dit is evenredig aan de duur en intensiteit van het conflict. Meestal gaat het om een bloemkoolachtige tumor van het secretorische type. De biologische zin is om de vastzittende brok met meer verteringssappen beter te kunnen verteren en te absorberen. Deze functie staat in het teken om een conflictoplossing mogelijk te maken. 

Indien het conflict langdurig is of blijft hangen, ontwikkelt zich in de maag of twaalfvingerige darm een vlakgroeiende adenoca van het absorptieve type om de brok beter te kunnen opnemen. Dit wordt door de reguliere geneeskunde een maagwandverdikking, slijmvlies hyperplasie of duodenale kanker genoemd, als gevolg van de aanhoudende weefselvermeerdering. Als de mate van de celdeling een bepaalde grens overschrijdt beschouwt de conventionele geneeskunde de kanker als “kwaadaardig”; onder die limiet wordt de tumor als “goedaardig” beschouwd of gediagnosticeerd als een poliep.

Soms kan er een gedeeltelijke verlamming ontstaan van de endodermale maagspieren. Dit is gekoppeld aan het niet kunnen passeren van een onverteerbare brok. Dat noemt men gastroparese. Tijdens de conflictactieve fase vertraagt de peristaltiek van de maag. Dit veroorzaakt maagkrampen en misselijkheid. De beweeglijkheid van de buikspieren wordt hierdoor ingeperkt. 

De helingsfase

De genezingsfase begint van zodra er een conflictoplossing heeft plaatsgevonden. Normalisering van de functie. Schimmels en mycobacteriën gaat middels een tuberculeuze verkazende afbouw het extra hulpweefsel dat niet langer meer nodig is afbreken. Schimmels en TBC bacteriën zijn maagzuurbestendig. Helingssymptomen zijn: buikpijn, maagpijn, misselijkheid en indigestie.

Er kan tijdens de genezingsfase een maag- of duodenale candida voordoen dat chronisch wordt indien het individu zich in een hangende genezing bevindt vanwege voortdurende recidieven. Indien de schimmelbacteriën niet meer voorhanden zijn wegens antibiotica misbruik blijft het extra kankerweefsel achter dat ingekapseld wordt door bindweefsel. In de reguliere geneeskunde wordt dit gediagnosticeerd als een “goedaardige kanker” of als een maag of duodenale poliep. 

Een ingekapselde tumor kan jarenlang klachtenvrij blijven als er genoeg plaats is voor de ‘spijsbrij’ en de doorgang open is. De epicrisis van de helingsfase gaat gepaard met nachtzweten, rilkoorts en braken. Tijdens het braken kan het braaksel bloed bevatten afkomstig van de bloedvaten in de tumor. 

Opmerking: Het eten van bedorven voedsel veroorzaakt ook maagklachten en overgeven. Als slecht voedsel echter kan worden uitgesloten als oorzaak is braken een positief teken dat het “onverteerbare brokconflict” is opgelost en dat de brok nu wordt uitgedreven, zelfs zonder de hulp van microben.

Er is diagnostisch bewijs dat zuurremmers alleen werken bij een zinvol biologische speciaalprogramma van het ectodermale oppervlakkige maagslijmvlies, maar niet bij het ZBS van het dieperliggende endodermale maagslijmvlies.

Maagbloeding: genezingsfase van een adenoca: verkazende afbouw van de tumor door schimmels bacteriën. Symptomen van bloeding, braken, koorts, nachtzweten en sterke bloeding tijdens de epicrisis gepaard met hyperperistaltiek. Zo nodig bloedtransfusie geven!

Therapie:

Het conflict en zijn sporen zo goed mogelijk reëel oplossen.

Opgelet met bloedverdunnende medicatie, de bloeding tijdens de genezingsfase kan gevaarlijk worden.

Affirmaties: ‘ik sluit vrede met mezelf en mijn familie’. ‘Wat gebeurd is, is in orde: het heeft zin!’ 

Veel kauwen, tot wel 40 x per hap zodat sappen en enzymen gemakkelijker in de spijsbrij kunnen binnendringen. Echt genieten met extra aandacht. Drink thee van duizendguldenkruid, alsem, majoraan, anijs en bosbesblaadjes.

De maag is goed te behandelen met massage. Reflexzone-massage en acupunctuur.

Ondersteuning bij maagkanker

Allium sativum: look

Brassica oleracea var. italica: broccoli

Chlorella pyrenoidosa: Chlorella

Curcuma xanthorrhiza: Javaanse gember

Lentinula edodes:  Shiitake

Linum usitatissimum: lijnzaadolie

Nasturtium officinalis: Witte waterkers

Solanum lycopersicum: Tomaat

Spirulina platensis: Spirulina

Trifolium pratense: rode klaver

Met dank

Caroline Markolin https: //LearningGNM.com Arjen Lievers https://www.germaansegeneeskunde.nl/index_ziekten_gnm/ Aanrader!
Björn Eybl, zielsoorzaken van ziekte: ISBN: 978-3-85052-299-1 Ik kan dit boek aanbevelen om zelfstudie te doen, je kunt het op internet gratis downloaden.
Dr. Geerd Ryke Hamer

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…